Tuesday, July 31, 2012

Munca depusă în ultimul trimestru al sarcinii este la fel de nocivă ca fumatul


Femeile însărcinate care lucrează până în ultimele săptămâni dinaintea naşterii au şanse mai mari de a naşte bebeluşi cu o greutate sub cea normală, ceea ce predispune fătul la un grad mare de risc.



Un nou studiu susţine că efortul depus pentru a continua munca pe parcursul ultimului trimetru de sarcină este egal cu pericolul produs de fumatul în timpul sarcinii. Rezultatele studiului au sugerat că femeile care au lucrat în ultima lună a sarcinii au născut copii cu aproape 230 de grame mai mici decât cele care nu au mai mers la serviciu din a şasea lună.
Cercetarea specialiştilor de la Universitatea din Essex a fost realizată prin analizarea datelor obţinute de trei studii majore, două din Statele Unite şi unul din Marea Britanie. Cercetătorii susţin că bebeluşii care se nasc cu o greutate mai mică decât cea normală au un risc mai mare de a întâmpina probleme de sănătate şi de dezvoltare.
Bebeluşii născuţi din femei cu vârste până în 24 de ani nu au fost afectaţi, chiar dacă mamele au lucrat până aproape de naştere. În schimb, efectul acestui fenomen a fost semnificativ la mamele mai în vârstă.
Rezultatele au fost observate după ce oamenii de ştiinţă au identificat 1.339 copii ale căror mame luaseră parte la un studiu britanic în perioada 1991-2005. Au mai fost examinate şi 17.483 de femei care au născut între anii 2000 şi 2001, alături de 12.166 de mame ce născuseră între anii '70 şi '95.
Oamenii de ştiinţă spun că efectele produse de munca depusă în ultimul trimestru al sarcinii sunt atât de mari, încât guvernul ar trebui să încurajeze femeile să renunţe la mersul la serviciu în această perioadă.
De asemenea, studiul sugerează că azi femeile muncesc mult mai mult în timpul sarcinii decât o făceau în urmă cu 20 de ani.

No comments:

Post a Comment