Wednesday, December 5, 2012

Mesajele ascunse din logo-urile marilor companii.



Logo-urile marilor companii par de multe ori foarte simple, dar unele dintre ele ascund mesaje prin care respectivele afaceri îşi dovedesc superioritatea faţă de rivali.
Iată, mai jos, câteva exemple de sigle cu mesaje „ascunse”

Sigla AMAZON pare a avea dedesubt un zâmbet, dar de fapt este vorba despre o săgeată care arată de la litera A la litera Z, semn că magazinul vinde totul de la A la Z.


Sigla CARREFOUR („intersecţie”, în franceză) este formată din două săgeţi îndreptate în direcţii opuse, care formează în centru litera C

Sigla NBC ascunde un păun (în centrul imaginii), care priveşte spre dreapta, motto-ul companiei fiind să privească mereu înainte, niciodată înapoi

Sigla FORMULA 1 are un „F” în stânga şi cifra 1 formată în mijloc, pe fundal


Sigla FEDEX „ascunde” o săgeată între literele E şi X, simbol al vitezei şi preciziei companiei de livrări

Sigla FACEBOOK PLACES ascunde cifra 4 în pătratul verde, posibilă referinţă la Foursquare


Cuvântul VAIO din sigla SONY VAIO ascunde atât reprezentarea semnalului analogic, prin reprezentarea literelor V şi A, cât şi reprezentarea semnalului digital, prin reprezentarea literelor I şi O, care seamănă cu 1 şi 0

Sigla TOBLERONE reprezintă un urs alb care se urcă pe munte

Sigla MUSEUM OF LONDON reprezintă creşterea geografică a capitalie Marii Britanii, de-a lungul timpului

Silueta din sigla YOGA AUSTRALIA ascunde, între mâna dreaptă şi piciorul stâng, conturul ţării

Sigla galeriilor LAFAYETTE din Paris formează, din cele două litere T, conturul turnului Eiffel.

Ce raspuns ia dat Albert Einstein lui Marilyn Monroe cand diva i-a propus: "Vrei sa facem un copil?"

Marilyn Monroe era indragostita de Albert Einstein. Cei doi nu s-au inteles deloc cand s-au intalnit.


Marilyn Monroe a fost invitata la o petrecere unde era si Alber Einstein. Frumoasa Marilyn era indragostita de marele savant, iar cand l-a observat, aceasta i-a soptit la ureche unuia dintre invitati: “Imagineaza-ti daca eu si Einstein ar fi sa facem un copil, ar fi intruchiparea perfectiunii: frumos ca mine si destept ca el

La cateva minute dupa, Einstein a fost abordat de aceasta persoana, care i-a povestit totul. Savantul nu a fost impresionat si a raspuns sec: “Dar daca ar iesi fix invers ?"

Ţara în care 600 de kilometri se parcurg în 2 ore, iar într-un singur oraş tranzacţiile financiare ajung zilnic la 350 de MILIARDE de dolari. Lumea paradoxurilor


Au construit un zgarie nori in doar două săptămâni, au cel mai lung pod din lume si peste 80 de mii de kilometri de autostradă. Chinezii, căci despre ei vorbim, au cu ce se lăuda. Totuşi, la polul opus, dincolo de oraşele decupate parcă din viitor, stau satele sărace în care oamenii trăiesc doar din orezul pe care îl cultivă. 

Deşi economia se clatină, acelaşi Partid Comunist Chinez, dar cu o altă conducere, promite să unească aceste două lumi. 

Chinezii de etnie MIAO îi întâmpină pe turişti cu braţele deschise. Sunt aproape două mii. Sătucul lor din sudul ţării pare încremenit in vremea împăraţilor, iar asta nu-i deranjează. Îşi duc viaţa ca acum sute de ani şi trăiesc din ce cultivă pe pământul dat în folosinţă de stat. Aici merge orezul. Domnul Yan duce în spate şi familia fiicei sale, aşa că din orezăria lui are 5 guri de hrănit. 
  
Iar din orez se face totul. Chiar şi pâinea sau prăjiturile. Până acolo e cale lungă. Aluatul se obţine greu, prin zdrobire.

Tot ce cultivă se vinde apoi la tarabă, turiştilor de la oraş.

N-au bani, dar au drumuri. Şi ultimul sătuc din China e legat de lumea cealaltă, a bogaţilor. Au 80 de mii de kilometri de autostradă şi aproape 150 de mii de cale ferată. 

Din orezărie până la Shanghai ajungi cât ai zice... China, iar 600 de kilometri sunt parcurşi în două ore cu trenurile de mare viteză.

Metropola îţi ia respiraţia mai ales noaptea. Are 23 de milioane de locuitori şi este unul dintre cele mai bogate oraşe din lume. Într-o singură zi tranzacţiile înregistrate în Shanghai ajung la peste 350 de miliarde de dolari.

După acest model, Partidul Comunist Chinez a construit multe oraşe. S-a construit enorm, doar de dragul creşterii economice. Există 64 de milioane de locuinţe în care nu stă nimeni, oraşele fantomă. Cu toate astea, preţul apartamentelor simple rămâne foarte mare.

În Beijing un apartament de o sută de metri pătraţi în acest bloc poate să coste şi 500 de mii de euro. Chiar şi aşa, în marile oraşe aproape 80 la sută dintre locuitori au propria locuinţă. 

Şi asta chiar dacă în China, proprietatea privată este de fapt doar închiriată de la stat.

Specialiştii spun că piaţa imobiliară din China se clatină. Oficialii de la Beijing recunosc şi ei că situaţia economică nu e roz. Din 2010 creşterea economică a tot scăzut, iar anul acesta nu va atinge ţinta propusă de 8 la sută ci va fi de doar 7,5. Partidul Comunist Chinez a promis o reformă puternică. Până atunci, însă, tremură întreaga lume.