Sunday, May 13, 2012

Stiam ca nu este timida. Rihanna a pus pe Facebook 20 de fotografii topless. Iata-le


Are 24 de ani si este una dintre cele mai "urmarite" artiste din lume. In fiecare zi noutatile de pe pagina sa de Facebook sunt comentate de milioane de fani.
In cele mai noi fotografii urcate pe Facebook, Rihanna apare topless in filmarile de la cel mai recent videoclip al sau - Where Have You Been?
A share-uit cu fanii ei cele mai tari ipostaze in care va aparea. Bustul ii este acoperit, in cateva faze, doar de un machiaj, pe post de costum.
Galerie























Un avion din Al Doilea Razboi Mondial, prabusit in Sahara, a fost gasit dupa 70 de ani.



Un avion al Fortelor aeriene britanice (RAF), disparut deasupra Egiptului in iunie 1942, a fost gasit in desertul Sahara, a anuntat, sambata, ambasada Marii Britanii la Cairo, citata de AFP.
Avionul de vanatoare de fabricatie americana, de tipKittyhawk P-40, a fost descoperit in urma cu cateva saptamani, in timpul unei misiuni de explorare miniera, a declarat atasatul pentru Aparare al ambasadei, capitanul Paul Collins.
Aparatul, care a efectuat cel mai probabil o aterizare de urgenta "impecabila", este "practic intact si intr-o stare de conservare uimitoare", a precizat el.
Pilotul sau, sergentul Dennis Copping, a parasit probabil avionul luand si aparatul radio, iar corpul sau nu a fost gasit, a adaugat acesta.
O serie de demersuri au fost facute pe langa armata egipteana, care este responsabila cu aceasta zona, pentru a efectua cercetari.
"El are probabil o familie undeva, trebuie rezolvata aceasta problema", a declarat capitanul Collins.
Regiunea a cunoscut batalii importante, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, intre fortele germane si cele britanice, in special la Tobruk (Libia) si el-Alamein (Egipt).



Pentru prima data cercetatorii chinezi au reusit teleportarea la peste 100 de kilometri distanta


Desi teleportarea cuantica exista de peste 10 ani, pana acum reusitele din acest domeniu n-au prea fost de mare aploare. Contau pentru specialisti, insa importanta lor in viata reala era destul de mica.
Pentru prima data, insa cercetatorii din China au anuntat ca au reusit sa teleporteze un obiect cuantic (fotoni) la peste 100 de kilometri distanta, aducand mai aproape ideea de aplicatie reala a acestui experiment, scrie TechnologyReview, unde puteti citi detaliile tehnice.
In prezent, teleportarea cuantica "exacta" este posibila numai pentru fotoni si atomi. Teleportarea "inexacta" (unde starea cuantica nu se pastreaza - are loc dezintegrarea obiectului), este posibila prin codificarea informatiei despre object, transmiterea acestei informatii in alt loc, de exemplu prin radio sau alta metoda, si crearea unei copii a obiectului original intr-un loc nou.
Chinezii au reusit sa transmita aceasta schimbare de stare, de la un foton la altul, pe o distanta de ~100 kilometri.
In trecut, oamenii de stiinta aveau probleme cu separarea celor doua particule pe distante mai mari de cateva sute de metri pentru ca se pierdea corelarea dintre cele doua.


Cum au uitat romanii un mileniu de istorie


Istorie se cheama ceea ce s-a intamplat cu adevarat, nu ceea ce am vrea sa se fi intamplat, declara in urma cu aproape un secol marele istoric roman Nicolae Iorga. Un adevar cu valoare de postulat, daca luam in calcul zecile de mistificari care au avut ca subiect istoria romanilor, in special istoria formarii poporului roman, dupa retragerea aureliana din anul 271. In speranta ca putem aduce o raza de lumina asupra acelor evenimente tulburi care au marcat aproape un mileniu de istorie valaha, va invitam sa descoperiti, asa cum spunea si Iorga, o frantura de istorie, asa cum s-a intamplat cu adevarat.


Faptul ca nici la ora actuala nu exista un consens cu privire la evolutia populatiei daco-romane si la originilepoporului roman se datoreaza, spun istoricii, unei asa numite „taceri a surselor istorice”, motiv invocat, in special, de catre adeptii teoriei migrationiste care sustin ca teritoriul Daciei a ramas o „Terra deserta” odata cu retragerea administratiei romane de la nordul Dunarii. Si cu toate acestea, continuitatea proto-romanilor pe teritoriul Daciei este atestata, fara putinta de tagada, de izvoarele arheologice locale, de culturile dezvoltate pe tot teritoriul fostei Dacii si de , mai mult sau mai putin, rarele inscrisuri istorice din perioada secolului al III-lea si pana in secolul al XIII-lea, odata cu intemeierea Tarii Romanesti sub Basarab I.

Despre retragerea aureliana si continuitatea daco-romanilor

Invaziile triburilor germanice si carpice, in valuri succesive, in provinciile dunarene, au silit administratia romana sa abandoneze Dacia, aceasta retragandu-se strategic in sudul Dunarii. De altfel, nici revoltele dacilor ocupati nu au constituit un element de ignorat pentru romani, acestea luand amploare, mai ales, dupa moartea imparatului Traian – fapt ce vine sa contrazica scrierile secretarului personal al acestuia, care mentiona, lasfarsitul razboaielor dacice, ca intreaga populatie autohtona fusese redusa la maxim 40 de indivizi.

Data retragerii romane din Dacia nu poate fi stabilita cu certitudine, in literatura stiintifica, cei mai multi specialisti optand pentru anii 267-268 din vremea domniei lui Gallienus sau pentru anul 271, in timpulimparatului Aurelian. Faptul ca provincia intemeiata de Traian nu a fost parasita de intreaga populatie este evident, autoritatile evacuand numai armata si administratia, la care se adaugau clasele instarite, in special cele din zonele urbane, proces care se va repeta intocmai si in alte provincii romane.

Continuitatea daco-romanilor la nordul Dunarii este dovedita de singura copie a unei harti romane, unica, de altfel, pastrata pana in zilele noastre, Tabula Peutingeriana. Harta, realizata dupa anul 330 d.H., an in care imparatul Constantin cel Mare muta capitala imperiului de la Roma in Bizant, fosta asezare pescareasca de pe malul Bosforului, arata chiar si dupa retragerea aureliana, nu mai putin de 88 de localitati cu rezonanta daco-geta atat la nordul cat si la sudul Dunarii. Importanta acesteia este cu atat mai mare cu cat, fara doar si poate, Tabula Peutingeriana este o harta realizata in scopuri comerciale, dovedind asadar o stransa legatura economica a romanilor cu populatia ramasa in fosta provincie dacica.

Curios este faptul ca istoricii greci si bizantini continua sa ii numeasca pe localnici daci sau geti, denumire folosita in Bizant pana aproape de secolul al X-lea, data la care incepe sa fie folosit termenul de valah. Istoricul grec Zosimos mentioneaza, de asemenea, in secolul al V-lea, conflictul dintre Imperiul Roman de Rasarit si tribul carpo-dacilor de la nordul Dunarii, conflict soldat cu infrangerea celor din urma. Mai mult, imparatul Constantin cel Mare, initiaza construirea unui pod peste Dunare, care sa faca legatura cu fosta provincie romana, precum si o campanie de la care isi va trage titlul de Dacicus, lucru pe care il va repeta si imparatul Justinian. Desi, practic, administratia romana disparuse din fosta provincie Dacia, teoretic, aceasta continua sa existe in structurile Imperiul Roman. Astfel erau create provinciile Dacia Ripensis si Dacia Mediterranea, intalnite si sub numele de Dacia Aureliana in literatura secolului al XII-lea, un argument in plus in fata continuitatii numelui de Dacia dar si al celui de dac.

Curios este faptul ca, desi exista multi adepti ai teoriei migrationiste, teorie care spune ca poporul roman s-ar fi format alaturi de cel albanez la sudul Dunarii, urmand ca apoi sa migreze iarasi in nord, nu exista nici macar o singura mentiune a unei asemenea trasmutari de amploare, fapt mai mult decat neobisnuit in canoanele vremii. De fapt, singura mentiune a unei migratii a populatiei este una in sens invers, de la nord la sud, mentiune care se refera, cel mai tarziu, la secolul al XIV-lea.

Nu trebuie uitat nici imparatul Galerius (293-311), imparat roman de oricine dacica, nascut, se pare, la sudul Dunarii, din tata trac si mama „transdanubiana”, termen referitor la fosta populatia daca din provincia cu acelasi nume. Mai mult, Galerius era poreclit de catre cei apropiati, Armenterius – Ciobanul – referire mai mult decat evidenta la vechile sale ocupatii, specifice, de altfel, populatiei romane de origine daco-getica. La fel de important, pentru sustinerea ideii de continuitate a populatiei dacice sau daco-romane, este si imparatulMaximinus Thrax (imparat de origine traca), cel care incepand cu anul 236 se afla in razboi cu dacii liberi si cu sarmatii.

Continuitatea crestina si culturile de la nordul Dunarii

Conform istoricului Victor Spinei, locul de formare al poporului roman ramane inca o problema controversata. Chiar daca proto-romanii supravietuiesc, ei ies treptat, incepand cu a doua parte a mileniului I, din atentia cronicarilor, a istoricilor vremii si din atentia autoritatilor romane. Izvoarele arheologice dovedesc insa, mai presus de orice banuiala, continuitatea populatiei autohtone in spatiul nord dunarean. Inca din secolele III-IV, se remarca asa numita cultura Santana de Mures, conturata cu precadere in arealul triburilor gotice, triburi ce continua circulatia monetara romana. Cultura Santana este urmata de cultura Ipotesti Candesti (secolele V-VII), ce apartine unor comunitati sedentare, de sine statatoare, ale caror indeletniciri (agricultura, cresterea animalelor, ceramica de traditie romana) sunt caracteristice populatiilor proto-romanesti. Totodata se remarca si continuitatea comertului cu Bizantul, o dovada in plus a legaturilor dintre Imperiul Roman de Rasarit si populatiile de la nordul Dunarii.

Influenta valului migrator slav se observa pe teritoriul fostei provincii romane prin cultura Dridu, cultura remarcabila din care iese in evidenta ceramica lucrata la roata, ceramica ce poarta numele culturii respective. Aceasta se va raspandi si la sudul Dunarii, un rol important avandu-l Primul Tarat Bulgar, desi componente ale sale sunt observate si in spatii ce depasesc autoritatea bulgara.

Secolele XI-XII aduc o alta cultura, Raducaneni, caracterizata prin prezenta cuptoarelor rectangulare, ceramica lucrata la roata si obiectele care vadesc prezenta unei populatii sedentare. Cultura Raducaneni este cu atat mai importanta cu cat raspandirea asezarilor umane depaseste zona montana sau deluroasa si se apropie de campie, fapt ce se datoreaza si cresterii demografice.

Deosebit de importanta este continuitatea crestina a populatiei autohtone. Majoritatea istoricilor sunt de acord astazi ca romanizarea si crestinarea comunitatilor dace au reprezentat activitati sincrone si complementare, marturii ale unei vieti crestine datand fara intrerupere inca din secolul al III-lea. Mai mult, incepand cu secolul al IV-lea, se inmultesc, pe langa obiectele cu caracter religios si mormintele de factura crestina. Cum nici unul dintre popoarele migratoare, care au ajuns pe teritoriul fostei Dacii, nu era crestin, obiectele liturgice si mormintele nu pot apartine decat populatiei autohtone, de sorginte daco-romana. Aparitia unor necropole de incineratie sau chiar birituale sunt considerate, astazi, ca apartinand slavilor si bulgarilor. In Dobrogea, procesul de contopire a populatiei dace cu cea romana este si mai evident, primul nume romanesc „Petre”, fiind descoperit intr-o inscriptie de pe un vas de lut datat in secolul III, vas descoperit in fostul castru roman de la Capidava.

Nu mai putin importanta este marturia ambasadorului bizantin, Priscus Panites, la curtea regelui hun Atilla. Acesta mentioneaza pe langa prezenta hunilor in Pannonia si populatia autohtona, pe care o numeste barbara:
:"[...] De acolo am calatorit pe un drum neted, asezat intr-o campie, si am trecut peste mai multe rauri navigabile dintre care cele mai mari, dupa Istros, erau asa numitul Drecon, apoi Tigas si Tifesas. Pe acestea le-am trecut in barci monoxile, de care se foloseau locuitorii de pe malurile raurilor, iar pe celelalte le-am trecut pe plute, pe care barbarii la poarta in carute, deoarece locurile sunt mlastinoase. Prin sate ni se aducea de mancare, si anume in loc de grau, mei, in loc de vin, mied, dupa cum il numesc localnicii. Slujitorii care ne insoteau aveau si ei mei si o bautura preparata din orz, barbarii o numesc camos...Apoi, dintr-o regiune plina de dealuri am ajuns intr-o campie impadurita. Acolo ne-au primit luntrasi barbari in barci monoxile facute din trunchiuri de copaci, taiate si scobite de ei insisi. Ei ne-au trecut dincolo de rau, cu toate ca nu se pregatisera pentru noi, ci pentru a transporta multimea barbara, pe care am intalnit-o in cale, deoarece Attila isi pusese in gand sa treaca la vanatoare pe teritoriul roman, dar de fapt regele scit facea pregatiri de razboi sub pretext ca nu-i fusesera restituiti toti fugarii. Dupa ce am trecut Istrul si am strabatut impreuna cu barbarii un drum de aproape saptezeci de stadii, am fost nevoiti sa ne oprim intr-o campie pana cand Edecon i-a instiintat pe Attila despre sosirea noastra...Dupa ce am trecut cateva rauri, am sosit intr-un sat foarte mare unde se spunea ca se afla cea mai stralucita dintre toate locuintele lui Attila, construita din barne si scanduri frumos poleite si bine incheiate si inconjurata cu o imprejmuire de lemn, pusa de frumusete, nu pentru intaritura. Dupa locuinta regelui se gasea locuinta lui Onegesius impodobita si aceasta cu o imprejmuire de lemn de jur imprejur, dar nu era infrumusetata cu turnuri la fel ca cea a lui Attila. Nu departe de imprejmuire era o baie, construita de Onegesius, cel mai bogat dintre sciti dupa Attila, cu piatra adusa din tara peonilor, deoarece la barbarii din partile acelea nu se gaseste piatra si lemn, ci se folosesc de material adus de aiurea”.

Aparitia valahilor pe scena istoriei

Originile termenului de valah se regasesc cu mult inainte de aparitia proto-romanilor, mai precis la populatiile de origine germanica in ale caror idiomuri, “walha” desemna celtii din triburile vecine, una dintre dovezile in acest sens fiind denumirea straveche a vechilor celti din sudul Britaniei, galezii sau Welsh.

Odata cu ocuparea Galiei de catre Roma, denumirea isi schimba sensul, definind acele populatii romanizate. De abia odata cu venirea slavilor in Europa, sensul de valah se va aplica strict populatiei de la nordul Dunarii, ca o recunoastere a descendentei acesteia din Imperiul Roman. Cronicile bizantine, incepand cu secolul al X-lea, vor defini comunitatile de pe teritoriul fostei provincii Dacia cu acest apelativ. La fel se va intampla si cu celebra cronica ungara a notarului Anonymus, care pomeneste in repetate randuri prezenta valahilor, vlahilor, valohilor sau a blascilor in Transilvania si la nordul Dunarii.

FACTS

Printre alte mentiuni ale prezentei valahilor in zona nord dunareana se numara:
  • Scrierile cartografului armean Chorenatsi, cel care in secolul a IX-lea pomeneste prezenta Tarii Balakilor (Blahilor) in nordul Dunarii;
  • Scriitorul bizantin Kinnamos, care in 1167 vorbeste despre valahi ca despre colonistii romani;
  • Preotul Goderfius von Viterbium, cel care in 1120, in “Gesta Henrici”, pomeneste Blachina – Tara Blahilor – printre cuceririle Romei;
  • Literatul persan Gardizi, care in secolul al XI-lea mentioneaza prezenta unui popor crestin de origine latina, situat intre neamurile rusilor, bulgarilor si ungurilor;
  • Cronica imparatului german Friederic Barbarossa, cel care aminteste existenta unei tari numite Walahia intre Muntii Carpati si Dunare;
  • Cronica turceasca din secolul al IX-lea, Ogusmane, care mentioneaza existenta unei tari a valahilor, situata la nordul Dunarii si la nordul Marii Negre, pana la Nipru;
  • Mentiunea din cronicile khazare a Tarii Ardil – Ardeal – nume preluat de triburile ungare si transformat in Erdely

Un fondator al Facebook renunta la cetatenia americana inainte de listarea companiei la bursa si ar putea plati taxe mai mici


Un fondator al Facebook renunta la cetatenia americana inainte de listarea companiei la bursa si ar putea plati taxe mai mici


Eduardo Saverin, miliardarul cofondator al Facebook, a renuntat la cetatenia americana inaintea unei oferte publice initiale care ar evalua reteaua de socializare la pana la 96 miliarde de dolari, iar decizia i-ar putea reduce acestuia taxele catre Fiscul american

Facebook intentioneaza sa atraga pana la 11,8 miliarde de dolari prin oferta publica initiala, cea mai mare din istorie pentru o companie din sectorul IT.
Saverin detine o participatie de circa 4%, potrivit portalului whoownsfacebook.com. In cazul vanzarii de actiuni la pretul maxim vizat deFacebook, participatia acestuia ar valora 3,84 miliarde de dolari. Detinerile lui Saverin nu sunt mentionate in raportarile Facebook
Saverin, 30 de ani, se alatura unui numar tot mai mare de americani care renunta la cetatenia SUA inaintea unei posibile majorari a taxelor pentru cei bogati. Miliardarul, nascut in Brazilia si rezident in Singapore, este unul dintre cei care l-au ajutat pe Mark Zuckerberg sa lanseze Facebook.
"Eduardo a ajuns recent la concluzia ca este mai practic sa devina rezident in Singapore, unde intentioneaza sa locuiasca pentru o perioada nedefinita de timp", a afirmat un purtator de cuvant al lui Saverin.

Numele lui Saverin se afla pe o lista publicata de Fiscul american cu persoane care au ales sa renunte la cetatenie pana la 30 aprilie. Saverin a facut acest pas "cam prin septembrie"anul trecut, a spus purtatorul de cuvant.
Pe langa reducerea taxelor rezultate din participatia la Facebook, renuntarea la cetatenia SUA l-ar putea ajuta pe miliardar sa evite plata de taxe pe castigurile de capital, intrucat Singapore nu are o astfel de taxa.

Saverin nu va scapa de toate taxele din SUA, noteaza Bloomberg. Americanii care renunta la cetatenie sunt datori cu o taxa "de iesire" pe castigurile de capital pentru portofoliile de actiuni, chiar daca nu vand participatiile, a declaratReuven S. Avi-Yonah, profesor al programului international pentru taxe la scoala de drept a Univeritatii din Michigan. In privinta taxelor, Fiscul trateaza pachetele de actiuni ca si cum ar fi fost vandute.
Renuntarea la cetatenie cu mai mult timp inaintea unei oferte publice initiale este "o idee foarte desteapta" in privinta taxelor", a spus Avi-Yonah. "Odata ce compania este listata, nu mai poti face nimic in privinta valorii".

Profitul lui Saverin, si in consecinta taxele, ar avea la baza o evaluare a consultantilor acestuia. Acestia ar fi putut evalua participatia la Facebook la un nivel mai redus comparativ cu valoarea dupa listare, reducand astfel suma pe care trebuie sa o plateasca.

Saverin s-a aflat in trecut in conflict cu Zuckerberg, fost coleg la Harvard, in privinta controlului Facebook. Saverinl-a dat in judecata pe actualul sef al companiei si a acceptat un acord amiabil pentru o suma ramasa secreta. Eduardo Saverin s-a mutat in SUA in 1992 si a devenit cetatean american in 1998, potrivit purtatorului de cuvant al acestuia.
Renuntarea la cetatenie este o varianta aleasa de tot mai multi americani. Un numar record de 1.780 de persoane au renuntat la pasaportul SUA anul trecut, fata de 235 in 2008, potrivit datelor guvernamentale.
Nivlul taxei pe venit pentru americanii cu venituri mari va urca anul urmator la 39,6%, de la 35%, iar cele pe castiguri de capital si dividende se vor majora de asemenea, in cazul in care Congresul nu blocheaza cresterile.