Sunday, June 10, 2012

Cand unii se plictisesc de prea multi bani. Cele mai bizare lucruri pe care milionarii lumii le fac cu propriile averi

Unii oameni care se imbogatesc isi tin banii in banci si ii reinvestesc. Altii au demonstrat ca nu banii il fac pe om si au decis sa renunte la sume importante sau chiar la intreaga avere, in general in scopuri caritabile. Cativa dintre ei, insa, au socat intreaga lume cu felul in care au ales sa-si cheltuiesca agoniseala de o viata.



Milionarul care a renuntat la vilele de lux pentru a sta in noroi. A fosat adoptat de un trib din Kenya
 
Britanicul Graham Pendrill este singura persoana de rasa alba care detine titlul de intelept al tribului Masai din Kenya. I s-a acordat acest titlu anul trecut, dupa ce a intervenit intr-o disputa inter-tribala in timpul unei calatorii in estul Africii.
 
In timpul ceremoniei de acordare a titlului, britanicul a trebuit sa bea urina de taur si in cinstea lui a fost sacrificata o vaca.
 
De cand s-a intors din Africa, Pendrill poarta hainele traditionale Masai la toate intalnirile de afaceri din orasul sau natal de langa Bristol. Adica doar o roba si sandale.
 
Pendrill, care este vanzator de antichitati, si-a vandut toate apartamentele pe care le avea si planuieste sa-si vanda si vila de 1,2 milioane de lire sterline sis a se mute intr-o coliba in Kenya. “Am un mare respect si afectiune pentru poprul de acolo. Sunt mandru sa fiu unul dintre inteleptii Masai”, a spus el.
 
Milionarul care si-a cumparat propriul oras

Masinile rapide si bijuteriile scumpe sunt obisnuite pentru milionari. Dar Scott Alexander tocmai si-a adjudecat un alt trofeu – si-a cumparat propriul oras.
 
Milionarul britanic de 31 de ani, care a facut avere din imobiliare, a cumparat un orasel de pe coasta bulgara a Marii Negre, frecventat in majoritate de turisti englezi. “Numele orasului este greu de pronuntat, de aceea am decis sa-l redenumesc Alexander.”
 
Milionarul, care locuieste intr-un penthouse in Manchester, a cumparat orasul bulgaresc cu 3 milioane de lire sterline. Numele real al orasului va fi tinut secret pana cand afacerea va fi incheiata.
 
Contesa care i-a lasat cainelui sau 300 de milioane de dolari
 
Desigur, vor exista intodeauna oameni care sa aiba mai multi bani ca tine, dar te-ai gandit vreodata ca exista si animale din aceeasi categorie? Iar Gunther IV este un ciobanesc german care este cel mai bogat caine din lume.
 
Si in lumea animalelor averea se mosteneste, pentru ca lui Gunther IV ii revine averea tatalui sau, Gunther III, care, la randul sau, a primit-o de la contesa germana Karlotta Liebenstein.

Gunther IV tocmai a cumparat o vila in Miami de la… Madonna si castigat o trufa rara la o licitatie. Averea lui a ajuns acum la 372 de milioane de dolari, gratie fondului sau de investitii.
 
Milionara… virtuala

Oamenii care au averi isi tin banii, in general, in banci, joaca la bursa sau fac afaceri. Ailin Graef, o fosta profesoara de limba chineza a schimbat acest lucru, dupa ce si-a construit o proprietate vitruala 3D, unde utilizatorii locuiesc si socializeaza ca si cum ar fi in viata reala.
 
Avatarul sau virtual, Anshe Chung, cumpara suprafete impresionante de pamant, construieste cladiri, dupa care le vinde celorlalti utilizatori, pentru a face profit.
 
Din 2004, de cand a intrat joc, a adunat o avere de aproape 300 de milioane de dolari Linden (moneda oficiala a jocului). Si nu este in van, avand in vedere ca acesti “bani” pot fi schimbati in dolari americani, la un curs de 275 de dolari Linden pentru unul american. Ceea ce ar face-o milionara si in bani reali.
 
Desi locuieste in Germania, Graef are un birou in Wuhan, China, unde a angajat 10 programatori care ii dezvolta afacerea imobiliara virtuala.

Tradari, crime si multi bani. Povestea incredibila a celui mai bogat bancher din lume, care provine dintr-o dinastie de pe vremea Imperiului Otoman

Joseph Safra este considerat cel mai bogat bancher al lumii, potrivit unui top intocmit de revista americana Forbes. Povestea libanezului este una fabuloasa si plina de ingrediente picante, noteaza presa americana.



Familia lui Joseph s-a ocupat de comertul cu aur inca de pe vremea Imperiului Otoman, facilitand drumul marfurilor pretioase catre Orientul Mijlociu, scrie Business Insider. Coincidenta sau nu, numele bancherului parea sa fie predestinat, Joseph insemnand „galben” sau “aur” in limba araba.
Cunoscuta pentru operatiunile sale bancare clandestine, misterioasa familie Safra continua si astazi sa fie o ”fortareata” a succesului din domeniul financiar. Presa de peste Ocean se intreaba cum a reusit insa o familie atat de bogata si de controversata, totodata, sa ramana destul de discreta in media?
Dinastia Safra a luat nastere in timpul Imperiului Otoman, cand stra-strabunicul lui Joseph Safra se afla la carma afacerilor cu aur, pe care le intermedia in Orientul Mijlociu. Dinastia, asa cum este cunoscuta astazi in ochii publicului larg, a fost condusa la inceputuri de stra-strabunicul bancherului Joseph Safra.
Familia de origine libaneza a reusit sa capete increderea tuturor „bancherilor” din Turcia acelor vremuri, in special datorita facilitatilor pe care le intermediau intre Alexandri, Aleppo si Istanbul. La inceputul secolului XX, Imperiul Otoman a inceput sa se destrame, iar tatal lui Joseph, Jacob, a decis atunci sa plece in Beirut, acolo unde a pus bazele unei alte afaceri. Jacob s-a separat atunci de afacerea detinuta de intreaga familie (Safra Freres et Cie.) pentru a infiinta in Beirut o banca ce avea sa-i poarte numele: Jacob E. Safra.
Fiul sau, Edmond, s-a alaturat tatalui in afaceri, la varsta de 16 ani si curand a preluat conducerea departamentului bancar de tranzactii cu metale pretioase.
Dupa al doilea Razboi Mondial, Safra si-au mutat baza operationala in Brazilia, dar au pastrat discretia. In 1952, Jacob si-a transferat afacerile in Sao Paulo, Brazilia. Trei ani mai tarziu, Bana Safro de Investimento avea baza operationala in cel mai mare oras brazilian. Aici familia s-a remarcat in randul bogatiilor prin discretia cu care se ocupa de business. Interesant este ca Safras pastra toate actele oficiale intr-un dialect arab, cunoscut doar oamenilor educati din Orientul Mijlociu. Ulterior, Banco Safra din Sao Paulo este manageriata de fratele mai mic al lui Edmond, Moise.
Datorita reputatie ireprosabile din sectorul financiar, Edmond Safra si-a transferat operatiunile in Elvetia, pentru a dezvolta o Banca a Alimentelor. Aceasta a fost miscarea care l-a pus in evidenta pe tanarul intreprinzator Edmond. A inceput cu o investitie de 1 milion de dolari, dupa care banca a crescut incet incet, devenind ulterior centrul imperiului familiei, cu active care depaseau cinci milioane de dolari la inceputul anilor `80. In 1966, Edmond fonda ceea ce avea sa fie cea mai de succes operatiune americana, si anume Republic National Bank din New York.
La putin timp dupa succesul lui Geneva, Safra s-a intors in America pentru a-si incerca inca o data norocul. Si a reusit. Pana in 1985, banca sa ocupa locul trei dupa volumul operatiunilor din New York, dupa Citigroup si Chase Manhattan.
In 1980 numele familiei a fost aruncat intr-un scandal mediatic, cand Edmond s-a vazut fortat sa vanda Banca Alimentelor catre American Express pentru 650 milioane de dolari, un acord despre care s-a spus ca l-a bantuit pe bancher ani de zile in sir. Intelegerea s-a facut, dar American Express nu si-a respectat cuvantul dat libanezilor si a tarat numele Safra intr-o campanie de defaimare, lucru cu care bancherii nu erau obisnuiti. Dupa o serie de probleme disputate public, Edmond si-a prezentat intentia de a cumpara din nou Banca Alimentelor. American Express a refuzat insa. Ca reactie, familia Safra a deschis o noua banca care avea sa concureze cu businessul achizitionat de cei de la American Express.
In 1989, American Express a prezentat public scuze fata de Safra, donand in acelasi timp opt milioane de dolari ca recompensa pentru prejudiciile aduse de-a lungul timpului.
In tot acest timp, Edmond a stat departe de insuratoare, fiind un burlac convins pana la varsta de 44 de ani. Fratii sai insa nu erau de aceeasi parere cu el, sperand sa dea nastere curand unui fiu care sa-i calce pe urme si sa se ocupe mai tarziu de afacerile familiei. Visul bancherului era acela ca Banco Safro sa ajunga la 1000 de ani de traditie. In 1969, Edmond a cunoscut-o insa pe Lily Monteverde. Aceasta din urma tocmai isi pierduse sotul, care se sinucise, cand s-a apropiat de cel mai ravnit bancher al momentului. Deja o mostenitoare bogata, Lily a cautat sa devina si mai prospera, implicandu-se in diverse afaceri. Cu toate astea, ea n-a reusit sa-i impresioneze pe cumnatii sai, care nu erau convinsi de geniul sau antreprenorial.
Nu doar ca trecuse de mult timp de varsta la care putea, fara probleme, sa dea nastere unui copil, dar numele sau era pe lista suspectilor privind moartea bizara a sotului sai. Exact tipul de sotie nepotrivita pentru Edmond, considerau fratii acestuia.
Convins de familie, bancherul a pus capat relatiei cu Lily mai tarziu si s-a intors in New York. Despartirea n-a tinut insa mult, iar cei doi au ajuns la altar in 1976, nu inainte de a incheia un contract prenuptial, care includea nici mai mult, nici mai putin de 600 de pagini!
Casatoria celor doi n-a fost deloc trainica, ea durand doar doua luni. Suficient pentru ca Edmond s-o duca in luna de miere pe Lily intr-unul din cele mai exclusiviste si mai scumpe locuri din lume: Riviera Franceza.
Cei doi au dus o viata de lux, detinand mai multe proprietati in diverse colturi ale globului, inclusiv in zona Rivierei Franceze, dar se ocupau totodata si cu acte de caritate, donand milioane de dolari unor proiecte religioase, educationale, culturale sau medicale, din diverse colturi ale globului.
In 1999 Edmond Safra a fost gasit mort in apartamentul sau din Monaco. Cauza mortii a fost un incendiu. Asistenta ta a fost acuzata de crima si gasita vinovata, desi au existat voci care au spus ca nu ea fusese autoarea crimei. Unii au sustinut ca in spatele asasinatului ar fi stat chiar mafia ruseasca. Altii, in schimb, au suspectat-o pe sotia sa, Lily. Aceasta din urma nu s-a lasat insa afectata de acuzatiile care i-au fost aduse si si-a continuat munca filantropica. Recent a donat casei de licitatii Christie`s bijuterii care au fost licitate la 38 milioane de dolari.
In ceea ce-i priveste pe fratii lui Edmond, ei se ocupa in continuare de afacerile familiei, care depasesc un miliard la ora actuala, scrie revista Forbes.
Joseph si Moise, fratii lui Edmond se ocupa cu succes de conducerea Banco Safra, pozitionand-o in topul institutiilor de credit. Au atat de mult succes incat Joseph a fost clasat pe prima pozitie in topul celor mai bogati bancheri ai lumii, intocmit anul acesta de Forbes.
In varsta de 73 de ani, Joseph isi manageriaza cu succesul business-urile, ba chiar are planuri in ceea ce priveste afacerile familiei. Anul trecut, de exemplu, a platit 1,1 miliarde de dolari pentru Banca Suediei si aproape 300 milioane de dolari pentru un birou situat pe Madison Avenue.


Aceasta femeie a intinerit cu zece ani peste noapte. Transformarea care invinge imperfectiunea


In doar o saptamana, aceasta femeie a ajuns sa arate ca un adevarat model, gata sa pozeze pentru revistele glossy. Nu cu ajutorul Photoshopului, ci printr-o reteta clasica de acum in randul vedetelor de la Hollywood.

Este vorba despre sotia baschetbalistului american Gilbert Arenas. Aceasta a recurs la bisturiu pentru a capata o noua infatisare.
Laura Govan, in varsta de 32 de ani, nu este si nici nu va fi ultima femeie care apeleaza la chirurgia plastica. Mai ales ca in joc este si o relatie tumultoasa cu jucatorul de baschet.
Dupa interventiile chirurgicale, Laura a scapat de imperfectiunile care vin odata cu trecerea anilor. Schimbarea uluitoare o va ajuta si in cariera, Laura facand parte din distributia show-ului Basketball Wives LA, difuzat in USA. Cei doi au patru copii impreuna, iar relatia lor nu a fost lipsita de scandaluri.

Veste buna pentru fanii jocurilor. Microsoft si Sony au lansat SMART GLASS


De ce sa te limitezi la un singur ecran, cand poti avea doua sau chiar trei? Companiile Microsoft si Sony au luat-o pe urmele celor de la Nintendo si au creat console cu mai multe ecrane tactile si care pot interactiona cu tefoanele mobile sau tabletele.
Asta pentru ca jucatorul sa fie mereu la curent cu ceea ce sa intampla in joc, chiar daca este departe de casa.
Cei de la Microsoft au prezentat publicului Smart Glass, aplicatie prin care se pot transfera informatii intre consola, tablete si telefoanele inteligente.
Phil Spencer, reprezentant Microsoft Game Studios:"Cand esti pe drum si ai telefonul la tine, primeste informatii la minut cu ceea ce se intampla in joc si poti chiar interactiona cu jocul, nu doar sa verifici clasamentul, ci chiar sa te joci, de la orice dispozitiv, oriunde te-ai afla."
Utilizatorii pot interactiona online cu ceilalti prieteni implicati in joc si pot transfera pe ecranul tabletei orice informatie.
Alex Hutchinson, director creatie al companiei Ubisoft: "Avem o baza de date, spre exemplu, in cazul "Assassin's Creed", care este un fel de Wikipedia inclusa in joc. Mi se pare o foarte buna idee sa iti apara toate informatiile pe un alt ecran, sa poti dispune de ele la o simpla atingere, in timp ce te joci in continuare."
Cei de la Sony au anuntat ca vor scoate pe piata un model de Playstation Vita cu doua ecrane tactile.
Ambele companii calca pe urmele Nintendo, prima care scos pe piata Game Pad de la consola Wii U, un controller care este de fapt un al doilea ecran.
Reggie Fils-Aime, presedintele Nintendo SUA: "Al doilea ecran este integrat, nu este ceva ce se adauga, nu este ceva ce cumperi separat. Asta inseamna ca jocul, experienta pe care o ai, este continua, in comparatie cu un al doilea ecran care nu este insa parte din sistem."
Ideea nu a incantat insa pe toata lumea.
Rod Ferguson, director Epic Games: "E ca in cazul copiilor. Daca ai unul, atunci el primeste toata atentia ta. Daca ai doi, fiecare primeste cate 50 la suta. Cu jocurile e la fel. Cu cat ai mai multe optiuni, cu atat atentia ta este impartita si nu poti ajunge la nivelul la care ti-ai fi dorit." 

Moody's ar putea reduce ratingurile statelor din zona euro din cauza Greciei si Spaniei


Evolutia situatiei din Grecia si Spania ar putea determina Moody's sa scada ratingul mai multor state din zona euro, inclusiv a celor ce beneficiaza de nota maxima "Aaa", precum Franta sau Germania.
"Recentele evolutii din Spania si Grecia ar putea determina masuri asupra notelor mai multor state din zona euro", a declarat Moody's intr-un comunicat.
In special, o iesire a Greciei din zona euro ar putea pune presiuni suplimentare asupra ratingurilor statelor din regiune, continua agentia.
Aceasta s-ar traduce in pierderi substantialepentru investitorii si titlurile grecesti atat direct din cauza conversiei din euro in moneda locala, cat si indirect din cauza puternicelor perturbari macroeconomice care ar urma, apreciaza Moody's.
Riscul unei iesiri a Greciei din zona euro ameninta mai ales ratingurile de credit pentru Cipru (Ba1, perspectiva negativa), Portugalia (Ba3, perspectiva negativa), Irlanda (Ba1, perspectiva negativa), Italia(A3, perspectiva negativa) si Spania (A3, perspectiva negativa).
Daca Grecia va iesi din zona euro, amenintand chiar supravietuirea monedei unice, Moody's "va examina toate ratingurile statelor din zona, inclusiv a celor cotate Aaa", ratingul cel mai mare, precum Germania si Franta.
Celelalte state ale zonei euro care beneficiaza de ratingul maxim Aaa din partea Moody's sunt Austria, Finlanda, Luxemburg si Olanda.
In schimb, conform Moody's, "problema bancara a Spaniei este in mare masura specifica si nu ar trebui sa reprezinte o sursa majora de contagiune catre alte state din zona euro, cu exceptia Italiei, care depinde de asemenea din ce in ce mai mult de Banca Centrala Europeana pentru finantarea bancilor sale".

Monmouth, o mica localitate din Tara Galilor, a devenit primul "oras Wikipedia" din lume.



Mica localitate Monmouth din Tara Galilor a devenit recent primul "oras Wikipedia" din lume. Pe zidurile cladirilor cu importanta istorica si a monumentelor au fost aplicate coduri QR, care permit accesul rapid la informatie pe internet.
Codul este scanat de telefonul mobil, iar o paginaWikipedia este accesata instant. Turistii nu mai au nevoie, astfel, de un ghid turistic pentru a afla tot ce este mai important despre lunga istorie a orasului.
In total, o mie astfel de coduri au fost aplicate peste tot, iar paginile encliclopediei online sunt disponibile in mai multe limbi, in functie de provenienta celui care detine telefonul.
Orasul Monmouth nu a fost ales la intamplare. A avut in trecut legaturi cu regele Henric al V-lea si se mandreste cu un pod din secolul al 13-lea unic in Marea Britanie.

Transparency International: Criza din zona euro este alimentata de CORUPTIE. Care sunt tarile vizate


Conform unor rapoarte recente, citate de Al Jazeera, coruptia, sustinuta de lipsa de transparenta si responsabilitate, contribuie foarte mult la adancirea crizei in zona euro.
Astfel, organizatia Transparency Internationalsustine ca relatiile foarte stranse dintre guverne si marile afaceri contribuie la raspandirea coruptiei si alimenteaza criza din zona euro.
Acest avertisment apare intr-un raport lansat recent - document care mentioneaza faptul ca slabele guvernari au avut un rol important in aparitia scandalurilor financiare si politice din aproape fiecare tara europeana in anul 2011. GreciaItaliasi Spania sunt numite printre cele mai corupte taridin continent, potrivit Al Jazeera.
Partidele politice, afacerile si sectorul public sunt considerate cele mai rele medii pentru coruptie, in timp ce comisiile electorale si conturile de Stat sunt cele mai bune. Lobby-urile politice sunt vazute, de asemenea, ca un motiv serios de ingrijorare. Din 25 de tari .. doar 6 state au legislatie referitoare la aceasta activitate.
Sustinerea financiara a partidelor, alaturi de activitatea de lobby politic pe care lumea nu prea o cunoaste, este vazuta ca un abuz comis de catre marile companii. Raportul Transparency International sustine ca partidele politice trebuie sa se straduiasca mai mult pentru a face transparenta activitatea de finantare a formatiunilor politice.
O alta constatare a documentului TI este cea referitoare la existenta unui nivel ridicat al coruptiei in procedura de achizitii publice, deoarece politicienii si oamenii de afaceri isi folosesc influentele pentru a castiga contractele.
Scandaluri de coruptie in Europa:
-► In Italia, cel mai cunoscut scandal de coruptie este cel al lui Silvio Berlusconi. Fostul premier este acuzat de delapidare, fraudarea taxlor si impozitelor, si incercarea de a mitui un judecator. El nu a recunoscut niciodata faptele si nici nu a fost condamnat.
-► In Spania exista un caz de coruptie in care este implicat Inaki Urdangarin, ginerele regelui Juan Carlos al Spaniei. Urdangarin, care este duce de Palma, este acuzat impreuna cu partenerul sau de afaceri ca a deturnat milioane de euro din banii publici, destinati unei organizatii non-profit, catre un off-shore. Ducele a negat acuzatiile si sustine ca ceea ce a facut nu este ilegal, fapt care i-a facut pe membrii familiei regale sa se simta foarte jenati.
-► In Marea Britanie, cativa membri ai Parlamentului au fost condamnati dupa ce s-a descoperit ca cheltuiau sume exorbitante din banii publici pentru propriile placeri.

Viata "depravata" a pinguinilor. Documentul pe care Anglia l-a tinut ascuns timp de 100 de ani



Descoperite recent, documentele unei expeditii cu final dramatic in Antarctica aduc o noua perspectiva despre "uluitoarea depravare" ale acestor pasari pe care o planeta intreaga le considera adorabile.
In 1912, doctorul George Murray Levick, un medic care l-a acompania pe capitalul Robert Scott in expeditia sa in Antarctica, s-a trezit in mijlocul unei colonii de pinguini.
A fost socat de ceea ce a a descoperit. Rapoartele sale au provocat un asemenea scandal pe coridoarele Muzeului de Istorie din Marea Britanie incat au fost rapid cenzurate.
Acum insa, acestea au fost facute publice. Potrivit unui manuscris, doctorul Levick vorbeste despre o "depravare uluitoare" intre pinguinii Adelie si descrie cum viata sexuala a pasarilor implica VIOLUL, NECROFILIA si HOMOSEXUALITATEA.
De frica scandalului pe care il va starni la el acasa, Levick si-a codat descoperirile in greaca. "Ar fi fost o adevarata bomba daca raportul era facut public atunci" spun expertii.
Descrisi drept "huligani" in raport, masculii din randul pinguinilor Adelie au fost vazuti si in momente de "autosatisfacere", violand cadavrele inghetate ale unor femele moarte in urma cu mai bine de un an. Si acestea sunt doar cateva din detaliile descrise in rapoartele ce vor fi expuse public la Londra saptamana viitoare.

Descoperire NASA, in Oceanul Arctic. "E ca si cum ai gasi o padure tropicala in desert"



"Imaginati-va cum ar fi sa gasiti o padure tropicala, in mijlocul unui desert". Astfel descriu cercetatorii NASA o descoperire recenta, facuta in Oceanul Arctic.
Plante microscopice, numite fitoplancton, cresc sub gheata arctica, mai subtire pe zi ce trece. De fapt, oamenii de stiinta spun ca aceasta crestere a fitoplanctonului in Oceanul Arctic ar putea fi mai bogata decat in orice alta regiune oceanica de pe Pamant.
Descoperirea demonstreaza o noua consecinta a incalzirii climatului arctic si ofera cercetatorilor un indiciu important pentru a intelege impactul schimbarii unui climat si a mediului inconjurator in Oceanul Arctic si ecosistemul sau.
"Daca inainte de expeditie, cineva ar fi venit la mine si m-ar fi intrebat daca vom vedea alge crescand sub gheata, i-as fi spus ca e imposibil", a declarat Kevin Arrigo, de la Universitatea Stanford, conducatorul misunii ICESCAPE.
Membrii misiunii au gaurit gheata groasa de un metru pentru a studia impactul variabilitatii mediului inconjurator si schimbarile in Oceanul Arctic aspura biologiei, ecologiei si bio-geo-chimiei oceanului. Au observat ca fitoplanctonul era deosebit de activ, dublandu-si numarul de mai multe ori intr-o zi.

Si-a cumparat primul mobil la 49 de ani si a primit numarul unui criminal. Ce telefoane a primit



Ajuns la varsta de 49 de ani, un american si-a cumparat pentru prima data in viata un telefon mobil, insa va regreta vesnic momentul in care a luat decizia. Povestea lui intrece orice imaginatie…
Junior Alexander Guy s-a dus la o firma de telefonie luna trecuta si cand a pus mana, in sfarsit, pe mobil a simtit ca lesina de bucurie.
Insa incantarea lui n-a durat mai mult de cateva minute. Abia ce a iesit din magazin si a inceput sa fie sunat de persoane care-l acuzau de crima si ii spuneau ca merita sa moara.
Dupa putin timp, Guy a aflat ce se intamplase; compania de telefonie, T Mobile, i-a repartizat numarul lui George Zimmerman, un barbat care a comis in luna februarie o crima care a ingrozit toata America.
Inregistrarea apelului la 911 legata de crima a fost facuta publica, la fel si numarul de telefon al criminalului. Pe inregistrare un ofiter spune clar numarul autorului, 407 435 2400, astfel incat toata lumea a putut sa-l afle.
Cat timp a avut telefonul, Guy era sunat non-stop, zi si noapte; “criminalule”, “meriti sa mori” – acestea erau mesajele pe care le primea.
Guy a inceput sa se teama pentru viata lui si s-a mutat impreuna cu mama intr-o casa secreta. A renuntat la telefon dupa o saptamana si a cerut printr-un avocat despagubiri firmei de telefonie.
Eroul acestei povesti bizare, Junior Alexander Guy, a fost eliberat din inchisoare anul trecut, dupa ce a ispasit o pedepsa de 19 ani pentru trafic de cocaina. T Mobile a refuzat sa-i plateasca despagubiri, spunand ca i-a furnizat, in compensatie, un alt numar de telefon atunci cand l-a solicitat. Vechiul numar a fost retras definitiv din uz.

Secretul Gillette, dezvaluit in noua reclama. Cat rezista o lama noua



De obicei "zgarcita" cu informatiile oferite publicului, compania Gillette, lider in domeniul produselor pentru barbierit, a dezvaluit, in sfarsit, cat timp ofera o lama noua un ras eficient.
Intr-un spot publicitar de 30 de secunde, in care apare actorul Brandon Quinn, acesta este trimis in toata lumea, pentru a testat cat de mult rezista lamele. Dupa ce trece prin savanele africane, stradutele pariziene si padurile asiatice, protagonistul vine cu raspunsul: cel mult cinci saptamani.
"Mai exacti de atat n-am fost niciodata", declaratDamon Jones, purtatorul de cuvant al Gillette.
Potrivit Fortune, compania n-a mentionat pana acum durata de viata a lamelor, pentru ca a considerat ca este mai bine daca tine cumparatorii "in intuneric" - adica dornici sa inlocuiasca produsul mai repede decat este necesar.
Dupa ce a trecut moda aparatelor de ras de unica folosinta, Gillette a inceput sa vanda modele mai scumpe, cum ar fi Sensor, Mach si Fusion. Iar in 2006, cota de piata a Gillete in SUA era de 80%, in timp ce lamele de schimb atinsesera vanzari de 1 miliard de dolari.
Dar preturile mari ale rezervelor pentru aparatele de ras au dus la scaderea vanzarilor, odata cu debutul crizei economice. Asa ca Gillete a decis sa mizeze pe durata de folosire pentru a-si vinde in continuare produsele la un pret mai mare decat cel al concurentilor.
"Au beneficiat de o cultura unde oamenii aruncau rapid lamele de ras si cumparau unele noi. Acum si-au dat seama ca nu mai trebuie sa faca asta. Instinctul imi spune ca Gillette stie ce face", a declarat profesorul Michael Roberto, de la Universitatea Bryant.

Job sanatos versus job care te distruge. Topul celor mai bune si al celor mai daunatoare meserii pentru sanatate

Angajatii trebuie sa fie tratati cu respect si sa beneficieze de facilitati la locul de munca, mai ales in conditiile in care au un job stresant sau care le pune sanatatea sau chiar viata in pericol. Fiecare loc de munca si fiecare angajator au particularitatile lor, dar principala preocupare a celor din urma ar trebui sa fie sanatatea propriilor angajati.



Institutul National pentru Siguranta si Sanatate Ocupationala din SUA a dat publicitatii un studiu in care a cuprins cele mai bune si mai sanatoase meserii pentru angajati, dar, pe de alta parte, atrage atentia si asupra celor mai periculoase joburi.
 
Site-ul health.com a prezentat lista cu cele mai bune joburi pentru sanatate, precum si cu cele care ne pun cel mai frecvent viata in pericol.

Cele mai sanatoase meserii:

1. Instructor de fitness – este considerata cea mai sanatoasa meserie pentru ca implica foarte multa miscare fizica, ceea ce determina si eliminarea stresului. In plus, este si bine platita, avand in vedere ca tot mai multi oameni, in special de la oras, platesc pentru ore de fitness sau aerobic.
 
2. Inginer de software – desi lucrul la calculator poater fi considerat daunator pentru sanatate, totusi meseria ocupa locuri fruntase in topurile care se refera la cei mai fericiti angajati (ca de exemplu cei de la Google si Intel), poate si pentru ca este un job foarte bine platit, iar majoritatea celor care practica meseria o fac din pasiune.
 
3. Vanzator de flori – este o meserie care nu implica prea multa munca fizica sau intelectuala, iar cei care o practica isi pun in valoare talentul artistic. In plus, petrecerea timpului inconjurat de flori induce o stare de fericire.
 
4. Agent de asigurari – este considerat unul dintre joburile sanatoase, pentru ca nivelul de stres este redus, iar posibilitatile de avansare rapida in cariera sunt mari.
 
5. Functionar public – specialistii in HR considera ca angajatii de la stat au joburi sanatoase pentru ca rareori stau peste program, au concedii si zile libere multe si primesc bonusuri si prime.
 
Cele mai nesanatoase meserii:

1. Pompier sau politist – sunt doua joburi care expun angajatul la cele mai mari pericole pentru sanatate: accidente, foc, cutremure, inundatii sau atacuri armate.
 
2. Muncitor necalificat in constructii – de obicei oamenii care fac muncile cele mai grele in constructii sunt cei mai expusi la accidente sau la lucrul in mediu toxic.

3. Avocat – este o meserie care implica un nivel ridicat de stres, care poate conduce la depresie sau alte boli psihice grave.
 
4. Angajatii din sanatate – paradoxal, cei care sunt responsabili pentru sanatatea noastra sunt si cei mai expusi la a se imbolnavi, fie din cauza nenumaratelor ore de lucru peste program, fie din cauza bolilor grave cu care intra in contact.
 
5. Lucratori in comert si retail – fie ca sunt vanzatori, fie ca lucreaza in turism sau in restaurante si baruri, acesti salariati depun multa munca fizica, stau foarte mult in picioare si muncesc multe ore peste program.