Tuesday, June 26, 2012

“In timpul zborului, va rugam sa va inchideti telefoanele”. Cat de periculoasa este folosirea mobilelor in avion

Cat de in serios luati asistentele de cabina cand va cer sa inchideti telefoanele in avion? Stiti deja ca e interzisa folosirea lor in timpul decolarii si aterizarii, dar v-ati intrebat vreodata cat de periculoase pot fi? Desi nu s-au inregistrat pana acum accidente care pot fi puse direct pe seama bruiajului, specialistii din aviatie ne avertizeaza ca amenintarea exista si este una extrem de serioasa.



Cei de la Boeing chiar au facut masuratori si trag un un semnal de alarma mai ales pentru ca numarul telefoanelor inteligente, al tabletelor, laptopurilor si chiar al mp3 playerelor folosite la bord a crescut exponential.
 
Noi am stat de vorba si cu pilotii romani care zboara pe curse comerciale care ne-au povestit cum au trecut si ei prin astfel de incidente periculoase pe care le pun pe seama celularelor.
 
Un telefon destept nu mai e suficient doar pentru apelurile de voce. Pe langa conexiunea GSM, mai avem si una 3G pentru internet. Tot pentru internet rapid folosim WiFi. Telefonul receptioneaza, de asemenea, si semnal GPS. Cele mai noi telefoane emit si semnal electromagnetic similar cardurilor bancare, denumit Near Field Communication. Antene WiFi sau 3G au si tabletele sau iPod-urile. Si acestea sunt considerate periculoase.
 
Tentatia e mare sa pastrezi deschis telefonul de plictiseala, insa un astfel de smartphone devine o problema, cu cat este mai sofisticat. Un singur telefon nu ar fi periculos, insa mai multe sunt o problema.
 
Specialistii americani de la constructorul de aeronave Boeing au vrut sa vada cat importanta poate fi radiatia generata de un astfel de telefon si au facut masuratori in laborator.
 
Printre cei care au trecut prin astfel de experiente se numara si pilotii romani.

"La fel cum bazaie radioul in masina la fel ne poate induce si noua acele bazaieli de la telefoanele mobile lasate deschide”, explica pilotul Radu Juncu.
 
Nu ignorati, asadar, rugamintea stewardesei, pentru ca de curand incalcarea acestor solicitari a devenit fapta pasibila de pedeapsa prin lege.
 
Mii de avioane din toata lumea, chiar si cateva din Romania sunt, construite inca dinaintea aparitiei telefoanelor mobile. Acestea sunt considerate cele mai expuse. Avioanele mai noi au instrumentele protejate de bruiaj, insa riscul nu poate fi exclus in totalitate.
 
Pilotii si inginerii din aviatie au inventariat deja 75 de incidente care, spun ei, pot fi puse pe seama bruiajului cauzat de pasageri. Printre acestea, pilotul automat care se dezactiveaza fara explicatie, echipamentul de navigatie GPS care nu ofera date corecte sau avionul care a pierdut altitudine. Amenintarea este, asadar, una extrem de serioasa.

O bomba din al doilea Razboi Mondial a stricat o nunta. 700 de invitati au fost trimisi acasa



O descoperire "bomba" a fost facuta langa o biserica. Nu e doar o vorba, ci e chiar o bomba care a intrerupt o nunta.
Langa o biserica din Hamburg, unde Paula si Gregory se casatoreau in timp ce fiica lor Laura era botezata, o echipa de muncitori a reusit sa scoata din pamant o bomba datand din al doilea razboi mondial.
Imediat, politia si pompierii si-au facut aparitia, iar toata distractia din biserica a fost intrerupta.
Nunta si botezul s-au amanat, iar cei 700 de invitati au fost trimisi catre casele lor, scrie Bild.de.
In cele din urma, bomba a fost detonata, iar nunta amanata pentru o alta zi.






Cel mai bogat om al lumii da lovitura in Europa. Carlos Slim a cumparat 21% din compania olandeza de telecomunicatii KPN

Miliardarul mexican Carlos Slim a ajuns sa detina 21% din actiunile companiei olandeze de telecomunicatii KPN, care nu a reusit sa-si convinga toti actionarii sa refuze oferta grupului America Movil



America Movil domina piata telecomunicatiilor mobile in America Latina si doreste sa-si diversifice afacerile prin extinderea in Europa.
 
Grupul sud-american a anuntat ca detine 21% din actiunile KPN, fata de 8,7% anterior, dupa ce compania olandeza nu a reusit sa se alieze cu un rival sau sa convinga actionarii sa respinga oferta din partea lui Slim.
 
Saptamana trecuta, America Movil a preluat 21% din Telekom Austria, profitand de criza din Europa pentru a se extinde la preturi reduse.
 
Oferta de 2,6 miliarde euro a America Movil, aflata in derulare, vizeaza atingerea unui pachet reprezentand 28% din actiunile KPN. Conducerea companiei olandeze considera ca pretul oferit, de 8 euro pe actiune, este prea mic.
 
Cele doua companii europene vor obtine acces la echipamente la preturi mai mici la pachet cu achizitiile gigantului sud-aemrican. Telekom Austria a salutat intrarea America Movil in actionariat.

Fotografiile facute in intimitate si "scapate" pe internet. Divele care nu mai au nimic de ascuns



 S-au fotografia in intimitatea propriei case, insa celebritatea dobandita le-a adus in atentia presei mondene de pretutindeni.
Asa se face ca fotografiile pe care si le-au facut fie pentru a-si adimira singure formele, fie pentru a-si innebuni iubitii de la acea vreme, au ajuns sa fie admirate de o lume intreaga.
Emma Watson a devenit idol pentru multe adolescente cu rolul din "Harry Potter", dar si datorita bunului gust cu care se imbraca. Tanara nu s-a gandit o clipa ca o fotografie facuta in joaca va ajunge viral pe net, dar s-a intamplat. Iar fanii au vazut-o asa cum poate ea nu si-ar fi dorit.
Ashley Green a ajuns si ea o prezenta permanenta in lumea showbiz-ului dupa saga "Twilight". Nici prin gand nu i-a trecut ca pozele pe care si le-a facut in baia personala vor fi admirate de milioane de barbati.
Nici frumoasa Blake Lively nu s-a gandit ca lumea o va vedea asa cum numai iubitul o vedea. Imaginile i-au adus insa si un plus de publicitate. Nici nu mai conteaza daca a fost negativa sau pozitiva.
In ceea ce o priveste pe Christina Hendricks nici nu mai era nevoie de o asa fotografie. Barbatii puteau sa intuiasca si singuri ce forme generoase se ascund in spatele hainelor.
Pentru a nu mai exista niciun dubiu insa, actrita si-a pozat sanii greu de trecut cu privirea, iar imaginea "a scapat" pe internet.
Tot la capitolul forme generoase intra si Katty Perry. Iar fotografia care i-a innebunit pe fani este o dovada de necontestat.
Kelly Brook a iesit la un moment dat la plimare intr-o rochie decenta, cel putin atunci cand era privita din spate. Din fata lucrurile stateau un pic altfel, mai ales ca vedeta "a uitat" sa-si puna lenjerie intima la tinuta aleasa.







Anuntul facut de Nokia a dus la o prabusire a actiunilor. Cel mai redus nivel din ultimii 16 ani



Actiunile Nokia au scazut la cel mai redus nivel din ultimii 16 ani, dupa ca Microsoft a anuntat ca noul sistem de operare Windows Phone 8 nu va putea fi instalat pe actualele modele de telefoane ale grupului.
Titlurile Nokia au coborat cu pana la 7,4%, la 1,79 euro pe unitate, cel mai redus nivel dupa august 1996, ulterior fiind tranzactionate la Helsinki in scadere cu 6,5%, transmite Bloomberg.

Microsoft a anuntat saptamana trecuta ca sistemul Windows Phone 8 va fi lansat pe piata in a doua jumatate a acestui an, iar telefoanele care functioneaza cu versiuni anterioare ale acestuia nu vor putea fi actualizate.
Directorul general al Nokia, Stephen Elop, fost director la Microsoft, a mizat pe Windows Phone pentru redresarea grupului finlandez, renuntand la sistemul de operare propriu al acestuia, Symbian.

Nomura Holdings a redus vineri estimarea de venituri ale Nokia, referindu-se la noul produs al Microsoft. Bursa de la Helsinki a fost inchisa vineri pentru o sarbatoare nationala.

Nokia ar putea vinde in trimestrul al treilea mai putine telefoane Lumia, dotate cu Windows Phone, decat estimarile initiale, pentru ca unii clienti vor astepta lansarea Windows Phone 8, anticipeaza doi analisti ai Barclays Capital.

Isi ura propria imagine din oglinda. Ce a facut-o sa anuleze in ultima clipa un implant cu silicon



Are 20 de ani si se considera a fi cea mai urata tanara din grupul ei de prietene. Mai mult, Olivia isi convinsese parintii sa o sustina financiar pentru a-si imbunatati aspectul fizic cu ajutorul unei interventii chirurgicale.
Olivia Landin din Marea Britanie este o tanara extraordinar de frumoasa, lucru confirmat si de un juriu specializat in competitiile de frumusete.
Tanara era mereu nemultumita de faptul ca are sanii mai mici decat cei ai prietenelor sale. Acesta este si motivul pentru care Olivia a decis sa isi puna silicoane.
Cu 48 de ore inainte de interventia chirurgicala s-a intamplat ceva. Frumoasa bruneta a castigat concursul de frumusete Miss Everymodel din Marea Britanie si a anulat interventia chirurgicala
“Nu eram multumite de trupul meu. Aveam sanii foarte mici si mereu purtam haine largi pentru a ascunde acest lucru. Multe din prietenele mele stateau foarte bine la capitolul bust si de aceea am decis sa fac o schimbare”, povesteste Olivia.
Ea s-a inscris in competitie, dupa ce prietenele ei au convins-o sa participe.
Concursul presupunea mult mai multe lucruri. Pe langa frumusete, juriul a tinut cont si de personalitatea si atitudinea afisata de concurente. M-am gandit ca asa o sa aflu ce parere au altii despre felul in care arat”, a marturisit tanara.
“Nicio clipa nu mi-a trecut prin cap gandul ca o sa castig. Am fost foarte speriata. Imediat ce am coborat de pe scena, am sunat si am anulat operatia”, a continuat Olivia.
Titlul de Miss i-a dat Olivie incredere in felul in care arata, iar acum se pregateste pentru a castiga coroana de Miss Marea Britanie. Competitia va avea loc la finalul acestei saptamani.



Cea mai tare reclama ANTI FUMAT! Filmuletul care a IMPRESIONAT milioane de oameni!

Stim, nu are legatura cu sportul! Dar trebuie sa vezi asa ceva, mai ales daca esti fumator. Daca nu esti, sigur nu te vei apuca!


Esti fumator? Cum ai reactiona daca un copil de nici 10 ani ar veni la tine si ti-ar cere un foc? L-ai lasa sa fumeze? Ce i-ai spune?

Chiar daca au tigara in mana si trag din ea, fumatorii adulti incearca sa le explice copiilor toate motivele pentru care NU este bine sa fumezi. Sesizati ironia?