Friday, May 4, 2012

O metodă simplă prin care să ne prelungim viaţa cu 5-6 ani


O metodă simplă prin care să ne prelungim viaţa cu 5-6 ani




Cercetătorul Peter Schnohr, de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, a explicat faptul că cele mai noi analize au demonstrat că două ore şi jumătate de jogging pe săptămână, practicat cu viteze mici sau medii, asigură prelungirea duratei de viaţă.
"Rezultatele cercetării ne-au ajutat să aflăm dacă jogging-ul este sau nu benefic pentru sănătate. Acum, putem spune cu siguranţă că această activitate prelungeşte viaţa. Vestea bună este că nu suntem nevoiţi să depunem mult efort pentru a avea parte de beneficiile jogging-ului", a declarat cercetătorul.
Studiul The Copenhagen City Heart a început în 1976 şi a fost realizat pe un eşantion de 20.000 de persoane cu vârste între 20 şi 93. Iniţial, rolul său a fost acela de a furniza mai multe informaţii legate de bolile cardiovasculare şi accidentele vasculare cerebrale. De atunci, studiul a dus la publicare a 750 de lucrări, iar cercetătorii l-au extins, incluzând şi observaţii legate de alte boli, precum insuficienţa cardiacă, boli pulmonare, alergii, epilepsie, demenţă, apnee şi boli genetice. În acest fel, oamenii de ştiinţă au urmărit şi analizat modul în care diferite exerciţii fizice ajută la prelungirea vieţii.
În sub-studiul care a vizat analizarea efectelor jogging-ului, mortalitatea a 1.116 bărbaţi şi a 762 femei care practicau acest sport a fost comparată cu cea a voluntarilor care nu făceau astfel de exerciţii fizice. Fiecare practicant de jogging a fost chestionat cu privire la timpul petrecut săptămânal cu această activitate. De asemenea, participanţii s-au autoevaluat cu privire la intensitatea cu care alergau.
Datele au fost prelevate în 4 etape: din 1976 până în 1978, 1981 - 1983, 1991 - 1994, 2001 - 2003. Rezultatele au demonstrat că, în perioada de monitorizare, de maximum 35 de ani, s-au înregistrat 10.158 de decese în rândul indivizilor care nu practicau jogging şi 122 în rândul celor care îl practicau. De asemenea, în rândul celor care făceau jogging periodic s-a constat o diminuare a riscului de deces cu 44%. Mai mult, s-a constat că joggingul prelungeşte durata de viaţă a femeilor cu 5,6 ani şi cu 6,2 ani pe cea a bărbaţilor.
Peter Schnohr susţine că joggingul ne aduce multe beneficii în materie de nănătate. Acest sport ajută la îmbunătăţeşte procesul de oxigenare, funcţiile cardiace, densitatea osoasă, funcţiile imunitare, creşte nivelul sensibilităţii la insulină, micşorează presiunea sangvină, reduce agregarea trombocitelor şi creşte activitatea fibrolitică .

Mutarea secolului in "noaptea noptilor". 2 aeroporturi devin gigantul Europei, cu o dimensiune cat 2000 de terenuri de fotbal.


Mutarea secolului in "noaptea noptilor". 2 aeroporturi devin gigantul Europei, cu o dimensiune cat 2000 de terenuri de fotbal.


Cea mai mare mutare din istoria Germaniei a inceput cu membrii celor doua aeroporturi din Berlin, care trebuie sa impacheteze 55.000 de metri cubi de echipament pentru a-l aduce pe noul aeroport al Capitalei. Toata aceasta miscare va fi mai mare si mai complexa chiar si decat cea din 1999, atunci cand institutiile guvernamentale germane s-au mutat de la Bonn la Berlin, scrie site-ul thelocal.de




Reprezentantii Berlin Brandenburg Willy Brandt au declarat ca va fi nevoie de cel putin 2.800 de curse pe care camioanele cu echipament va trebui sa le faca intre cele doua aeroporturi.
 
Si acest lucru se va intampla pana pe 3 iunie, cand de pe cel supranumit deja "aeroportul secolului" vor decola primele avioane. Se pare ca dimensiunea acestuia va fi egala cu cea a 2000 de stadioane de fotbal. Oficialii se asteapta ca 50 de milioane de pasageri sa ii treaca pragul in fiecare an.
 
Actiunea, inceputa in aprilie, va culmina cu “noaptea noptilor”, dupa cum o numesc organizatorii, intre 2 si 3 iunie, cand 600 de camioane si mai multe avioane trebuie sa transporte 60 de tone de echipamente catre noul aeroport intr-o singura noapte.
 
Dupa ce noul aeroport va fi dat in folosinta, Tegel, din nordul orasului, va fi inchis, iar Schönefeld va fuziona cu Brandenburg.
 
“Este pentru prima data cand doua aeroporturi se muta intr-o singura noapte”, spune Leif Erichsen, purtatorul de cuvant al noului aeroport, pentru amenajarea caruia s-au cheltuit 2,5 miliarde de euro.
 
Responsabilii germani sunt constienti de riscurile unei asemenea miscari, spune Erichsen, care aminteste despre deschiderea unui nou terminal pe Heathrow, din Londra, cand mii de calatori au ramas fara bagaje.
 
Erichsen a mai precizat ca scopul este sa minimalizeze astfel de evenimente, dar a admis ca este posibil sa apara ceva neprevazut.
 
In “noaptea noptilor”, mai multe bulevarde si strazi din Berlin vor fi inchise circulatiei, pentru a permite camioanelor sa transporte rapid echipamentele.
 
In urma deschiderii noului aeroport, vor fi create aproximativ 40.000 de locuri de munca, iar oficialii spera ca acesta sa devina poarta de intare in Europa, pe care o va folosi intreaga lume.
 
Potrivit site-ului oficial, Brandenburg International Airport Berlin va inlocui toate cele 3 aeroporturi ale Capitalei germane, din care unul (Tempelhof) a fost deja inchis in 2008. Aeroportul va deservi atat Capitala, cat si zonele din jur si va deveni principalul nod aerian din Europa Centrala si de Est, la concurenta cu Rusia.