Monday, June 3, 2013

Studiu: Lipsa somnului ii poate predispune pe oameni sa-si insele partenerul de viata


Persoanele care nu dorm suficient prezinta o predispozitie mai mare pentru a-si insela partenerii de viata, potrivit unui studiu publicat recent in Harvard Business Review, informeaza dailymail.co.uk.
Un somn bun si neintrerupt in fiecare noapte prezinta multe beneficii – mai multa energie si o stare de buna dispozitie fiind doar cateva dintre acestea…
Un nou beneficiu al somnului, descoperit de curand, este acesta: oamenii ar putea sa nu isi mai insele partenerii de viata daca vor dormi suficient in fiecare noapte.
Oamenii de stiinta au descoperit ca acea regiune din creier care guverneaza capacitatea de autocontrol este afectata de lipsa somnului si acest fapt ii poate face pe oameni sa ia decizii proaste.
Lipsa somnului duce la eliminarea glucozei din cortexul prefrontal, conducand astfel la disparitia autocontrolului.
Intrucat autocontrolul ii ajuta pe oameni sa reziste in fata tentatiilor, un somn insuficient sau intrerupt poate sa ii faca pe unii oameni sa cedeze mai usor in fata ispitelor, inclusiv sa isi insele partenerii de viata.
Atunci cand oamenii isi folosesc capacitatea de autocontrol, ei consuma glucoza din cortextul prefrontal, iar atunci cand toata glucoza este consumata, ei tind sa adopte comportamente reprobabile.
Este suficienta o scurta intrerupere in ciclul somnului pentru ca oamenii sa isi piarda autocontrolul, avertizeaza autorul acestui studiu, Christopher Barnes.
In acest studiu, autorii sai au constatat o diferenta de doar 22 de minute intre duratele medii ale somnului pentru cei care au inselat si cei care au ramas fideli partenerilor lor de cuplu.
Totusi, potrivit unor studii anterioare, lipsa somnului se face vinovata de scaderea libidoului, iar acest lucru inseama ca persoanele obosite, chiar daca vor sa isi insele partenerii de viata, pur si simplu nu prea vor avea chef sa o faca.
Specialistii in domeniul somnului spun ca o persoana privata de somn sufera de o scadere a libidoului si este mai putin interesata de activitati sexuale. Printre factorii care cauzeaza aceasta stare savantii citeaza lipsa energiei, oboseala si stresul.
Potrivit unui alt studiu, lipsa somnului creste nu doar predispozitia de a-ti insela partenerul, ci si ingrasa. Intr-un astfel de studiu, participantii care au dormit cinci ore pe noapte s-au ingrasat un kilogram intr-o saptamana, intrucat au avut tendinta de a manca mai mult in timpul zilei.
Atunci cand au revenit la un program de somn considerat normal, aceleasi persoane au avut tendinta de a manca mai putine grasimi si carbohidrati si au slabit.

Ce trebuie să faci pentru ca lumea să creadă orice spui?


Nu contează dacă ceea spui este corect, atât timp cât o spui destul de tare, concluzionează un nou studiu care subliniază că oamenii se tem de nesiguranţă şi preferă să graviteze în jurul celora care par siguri pe ei.

„Într-o lume perfectă, vrei să fii precis şi încrezător. Însă dacă ar fi să alegi între cele două, încrederea în tine îţi va aduce mai mulţi adepţi”, au explicat autorii studiului, de la Washington State University.
În studiu, specialiştii au folosit reţeaua Twitter pentru a observa modul în care reputaţia formatorilor de opinie este afectată de încredere şi corectitudine atunci când prezic rezultatele evenimentelor sportive. Specialiştii au analizat tweet-uri postate atât de formatorii de opinie, cât şi de fanii care dădeau pronosticuri referitoare la rezultatele unor meciuri de fotbal american şi baseball. Fiecare tweet a fost analizat şi a primit un grad de „încredere”, în funcţie de limbaj, folosirea cuvintelor puternice precum „a distruge” sau „a anihila”. După meciuri, s-a dovedit că formatorii de opinie au ghicit scorurile corecte în proporţie de doar 47%, iar fanii doar în proporţie de 45%.
Cu toate acestea, măsurătorile au arătat că încrederea analiştilor era cu 50% mai mare decât a amatorilor şi prin urmare ei au obţinut mai mulţi urmăritori pe Twitter.
În cadrul Annual Meeting of the Academy of Economics and Finance, realizatorii studiului au explicat că încrederea de sine i-a ajutat pe formatorii de opinie să câştige cu 17 procente mai mulţi urmăritori, în timp ce corectitudinea (lansarea pronosticurilor corecte) le-a adus doar cu 3,4 mai mulţi urmăritori pe Twitter.
Un tipar similar s-a observat şi în rândul amatorilor pe care încrederea i-a ajutat să câştige cu 20% mai mulţi urmăritori, în timp ce estimările corecte le-au procurat cu 7,3% mai mulţi urmăritori pe Twitter.

Best dog costume ever


James Bond vs Chic ken


During the day


Middle Finger


Size don’t matter, right girls?