O zi la spa asigură o evadare temporară din cotidian direct într-un mediu calm şi relaxant unde te poţi bucura în voie de masaj, saună şi alte servicii de acest fel.
Unele dintre aceste tratament, nu sunt tocmai banale. În Japonia, de exemplu, unul dintre noile tratamente implică utilizarea unor melci vii care se târăsc pe faţă, considerându-se că mucusul produs de animale conţine substanţe care înfrumuseţează pielea. Dacă consideraţi că acesta este un tratament bizar ar trebui să aruncaţi un ochi peste lista de mai jos.
1. Terapia cu urină
Acest gen de tratament presupune utilizarea propriei urine pentru a vindeca pielea. Urina conţine 95% apă şi 2,5% uree, restul de 2,5 procente reprezentând o combinaţie de sare, diverse minerale, enzime şi hormoni care au substanţe nutritive esenţiale. Când este aplicată pe piele cu o cârpă curată şi umedă, urina poate curăţa tenul de psoriazis, eczemă şi acnee.
Se spune că urina eliberată dimineaţa este cea mai bună pentru acest tratament deoarece conţine mai mulţi hormoni.
2. Tratament facial Gheişa cu excremente de pasăre
Se spune că gheişele foloseau excrementele privighetoarei şi mai ales cele ale păsării japoneze Cettia diphone pentru a-şi curăţa feţele. Excrementele de privighetoare conţin cantităţi mari de uree bogată în azot şi guanină (un aminoacid care poate fi utilizat în aplicarea produselor cosmetice). Ureea din excrementele păsării ajută pielea să reţină umiditatea, în timp ce guanina crează un efect de strălucire şi catifelare.
3. Tratament cu zaţ de cafea
Cafeaua nu mai este utilizată doar pentru băut, fiind folosită şi ca tratament de înfrumuseţare în duş. Cofeina ajută în lupta împotriva celulitei, iar zaţul poate fi folosit ca tratament naturist exfoliant. Ca tratament de înfrumuseţare, cofeina ajută la îmbunătăţirea circulaţiei, eliberând totodată apa în exces din piele. Astfel, pielea devine mai fermă.
Dacă vă place mirosul de cafea, puteţi folosi zaţul de cafea ca exfoliant pentru întregul corp pentru a curăţa pielea de celulele moarte.
4. Baia în Bere
În Germania, Cehia şi Austria există centre de spa unde clienţii pot beneficia de o baie în bere. Se pare că băutura este bogată în vitamine, minerale, antioxidanţi şi aminoacizi care pot îmbunătăţi textura pielii, redându-i strălucirea. Drojdia din bere poate ajuta pielea echilibrând pH-ul şi menţinând producţia de uleiuri naturale ale pielii. În plus, drojdia ajută şi la eliberarea stresului din muşchi.
În acelaşi timp, potrivit site-ului Acnetalks.com se pare că drojdia omoară bacteriile din piele şi ajută la producerea leucocitelor care luptă împotriva infecţiilor.
5. Tratament vampir
Acest tratament de înfrumuseţare este chiar atât de sângeros pe cât indică şi numele. El implică obţinerea sângelui de la nivelul braţului şi introducerea lui în pielea de pe faţă. Înainte de a aplica sângele pe faţă, un medic aplică un dispozitiv dotat cu micro-ace pe pielea clientului.
Se presupune că acest tratament vindecă rănile şi stimulează producţia de colagen prin asigurarea unui număr suficient de trombocite. Pentru un tratament de 30 de minute, pacientului i se extrag din braţ două eprubete de sânge. Apoi, sângele este introdus într-o maşină specială care separă trombocitele ce urmează a fi introduse în pielea feţei.
6. Ventuzele
Ventuzele (pahare mici de sticlă) încălzite se aplică pe spatele pacientului pentru a creşte circulaţia şi a diminua stresul pacientului. Căldura din recipient ridică ţesutul şi îl ţine într-un loc pentru a permite realizarea câtorva minute de stază (oprire sau încetinire a circulaţiei sângelui ). În urma acestui proces, ţesutul eliberează toxine, activitatea sistemului limfatic creşte, iar vergeturile sunt reduse.
7. Pedichiură cu peşti
În timpul acestui tratament, clientul îşi aşează picioarele într-un recipient plin cu peşti, iar aceste creaturi curăţă ţesuturile moarte. Pentru această procedură se folosesc peşti doctor şi se spune că aceştia pot curăţa chiar şi psoriazisul.
Dacă nu aveţi piele moartă, peştii nu vor muşca din pielea sănătoasă deoarece ei nu au dinţi.