Monday, November 26, 2012

Prajitură cu ciocolată topită


Reţetă cu timp de pregătire
1 ora


403 kilocalorii

Ingrediente

ulei, pentru uns
85g de faină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt
40g de cacao
40g de migdale măcinate
125g de unt, moale
100g de zahar brun fin
2 ouă
6 bomboane de ciocolata cu lapte

ECHIPAMENT
1 tava de briose cu 6 găuri

Mod de preparare

  • 1. Roagă un adult să te ajute să dai cuptorul la 180° C/gaz 4. Foloseşte o pensulă pentru a unge tava de brioşe cu ulei.
  • 2. Cerne făina cu praful de copt şi praful de cacao într-un bol, apoi adaugă amestecând migdalele măcinate.
  • 3. Freacă untul cu zahărul folosind o lingură de lemn sau un mixer.
  • 4. Adaugă ouăle şi făina; amestecă totul bine. Adaugă o lingură de apă dacă amestecul este prea gros pentru a cădea de pe lingură.
  • 5. Pune amestecul în tava cu o lingură şi nivelează partea de sus. Împinge câte o bomboană de ciocolată în mijlocul fiecăruia – dar nu o împinge până la fundul formei.
  • 6. Cere unui adult să pună tavă în cuptor pentru 20-25 de minute. Lasă prăjiturile deoparte 10 minute sau până când sunt suficient de reci pentru a pune mâna pe ele şi apoi întoarce-le cu grijă pe o farfurie.