Friday, June 28, 2013

Why Won't Anyone Dance With Me Remix

Cat de importanta e apa pentru copii


La nastere, organismul bebelusului este compus in proportie de peste 70% din apa. In primele luni de viata, isi ia tot ce are nevoie din laptele matern. Odata cu diversificarea, este insa vital sa-i asiguri surse de apa in dieta alimentara.
Apa este nutrimentul cel mai important in dezvoltarea psihomotorie a copilului tau si asa va ramane, indiferent de varsta. Fiecare organ intern are nevoie de apa pentru o dezvoltare armonioasa si pentru a functiona la parametrii optimi. In caz contrar, locul paharelor cu apa va fi luat de medicamente.

Rolul apei in organismul copilului
Apa regenereaza celulele: ajuta oxigenul sa fie absorbit cat mai eficient la nivel celular.
Imbunatateste digestia: lipsa unei cantitati suficiente de apa din organism duce la constipatie si genereaza o multime de probleme adiacente.
Ajuta la functionarea optima a circulatiei: cand apare deshidratarea, sangele se ingroasa, ingreunand functionarea sistemului circulator. Ca urmare, cel mic se va simti obosit si va acuza dureri de cap.
Regleaza temperatura: apa ajusteaza temperatura corpului, racorindu-l pe interior.
Spala rinichii si detoxifica ficatul: apa ajuta la eliminarea excretiilor din organism si previne formarea pietrelor la rinichi.
Apa face pielea ca de bebelus: organismul imbatraneste in fiecare zi, iar piticul tau nu va avea toata viata pielea curata si elastica, asa ca in copilarie. Pentru ca procesul de imbatranire a pielii sa se desfasoare cat mai lent, da-i sa bea suficiente lichide. Doar asa pielea si muschii vor ramane fermi si la maturitate.
Nu orice apa este buna!
Nu te aventura sa-i dai copilului sa bea apa din fantana sau de la cismeaua din parc. Chiar si apa de la robinet, plina de clor, dar care trece drept „potabila“, poate fi cu greu tolerata de burtica. Opteaza pentru apa minerala imbuteliata – intotdeauna plata, cu un continut scazut de sodiu!

“demenţa digitală” – fenomenul contemporan care îi îngrijorează pe medici?


Medicii au observat, în rândul persoanelor tinere, o creştere a numărului de cazuri de aşa-zisă “demenţă digitală” – scăderea semnficativă a capacităţilor cognitive ca urmare a utilizării excesive a tehnologiei.
Specialiştii sud-coreeni afirmă că adolescenţii au ajuns să se bazeze atât de mult pe tehnologie, încât nu mai pot ţine minte detalii banale asociate cu viaţa de zi cu zi, precum propriile numere de telefon.
Cei care se bazează cel mai mult pe tehnolgie suferă o deteriorare a funcţiilor cognitive asemănătoare cu cea observată la pacienţi care au suferit traumatisme craniene sau afecţiuni psihiatrice.
“Utilizarea excesivă a smartphone-urilor sau a dispozitivelor pentru jocuri video împiedică dezvoltarea echilibrată a creierului”, susţine dr. Byun Gi-won, medic în cadrul Balance Brain Centre din Seoul.
Sud-coreenii sunt una dintre cele mai “digitale” naţiuni din lume, iar dependenţa de internet, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor, a fost recunoscută ca fiind o problemă încă de la sfârşitul anilor 1990.
“Cei care utilizează intens tehnologia tind să îşi dezvolte mai mult emisfera stângă a creierului, cea dreaptă rămânând insuficient dezvoltată”, spune specialistul.
Emisfera dreaptă este asociată cu concentrarea, iar dezvoltarea ei insuficientă afectează negativ atenţia şi memoria, fenomen care, în cca. 15% dintre cazuri, poate duce la apariţia precoce a demenţei.
Cei care utilizează excesiv tehnologia digitală suferă şi de o întârziere în dezvoltarea emoţională, copiii fiind mai afectaţi decât adulţii, deoarece creierele lor sunt încă în creştere, spun experţii care au studiat fenomenul.
Iar situaţia pare să se înrăutăţească: numărul persoanelor între 10 şi 19 ani, care utilizează smartphone-ul mai mult de 7 ore pe zi, creşte cu repeziciune, ajungând la peste 18% – o creştere cu 7 procente faţă de anul trecut.
Rezutatele publicate de specialiştii sud-coreeni confirmă concluziile unui studiu realizat în SUA, la UCLA, care arăta că oamenii tineri au probleme tot mai mari cu memoria. Studiul arăta că 14% dintre bărbaţii şi femeile cu vârste de 18-39 de ani se plâng că au o memorie slabă.
Autorii studiului american consideră drept cauză a acestui fenomen stilul de viaţă modern: timpul îndelungat petrecut în faţa unui computer sau scriind SMS-uri îi împiedică pe oameni să se concentreze şi să memoreze informaţia. Un alt factor ar fi stresul: stilul de viaţă haotic afectează şi el concentrarea şi scade eficienţa reţinerii informaţiilor.

De ce trebuie sa-ti incepi ziua cu un pahar de apa plata cu lamaie


1. Iti detoxifiaza pielea si corpul
Apa cu lamaie iti curata sistemul digestiv de orice toxine care au stat peste noapte in corpul tau. Lamaia este un diuretic natural si iti ajuta corpul sa se detoxifice. Continutul mare in vitamina C ajuta si el la eliminarea impuritatilor din sange si contribuie la o pielea mai curata si mai sanatoasa.
2. Iti alcalinizaza corpul
Desi lamaia este un aliment acid, cand ajunge in corp devine unul din cele mai puternice alimente cu efect alcalinizator. Contine atat acid citric cat si acid ascorbic, ambele foarte usor de metabolizat, care favorizeaza absorbtia mineralelor in sange.
3. Stimuleaza digestia
Lamaia este un tonic digestiv. Iti ajuta stomacul la digestie si stimuleaza intreg tractul gastrointestinal si chiar are un impact pozitiv bacteriei Helicobacter pylori. Daca bei o apa plata cu lamaie in fiecare dimineata, te vei simti mai energic, vei scapa de constipatie si de toate neplacerile care vin la pachet cu problemele digestive.
4. Iti intareste imunitatea
Un pahar de apa cu lamaie este tot ce ai nevoie pentru o protectie puternica impotriva racelilor, datorita continutui mare de vitamina C. Insa, beneficiile nu se opresc aici. Potasiul stimuleaza creierul si controleaza presiunea sanguina, iar asta inseamna ca esti protejat si pe termen lung impotriva bolilor cardiace.
5. Te ajuta sa slabesti
Lamaile sunt bogate in fibre pectine, care confera senzatia de satietate pentru mai mult timp. Lamaile sunt totodata diuretice si alcaline, iar studiile au demonstrat ca persoanele cu corpul alcalin slabesc mult mai usor.
Ce trebuie sa stii inainte sa bei apa cu lamaie?
Temperatura apei: trebuie sa fie caldura sau chiar usor fierbinte, cat mai apropiata de temperatura corpului tau. Apa rece poate fi un soc pentru organism, pe cand apa fierbinte distruge enzimele benefice continute de lamaie.
Protejeaza-ti dintii: deoarece lamaile sunt acide, este bine sa bei apa cu lamaie cu un pai.
Foloseste lamai proaspete: stoarce-le chiar atunci si foloseste-le si pulpa.