Wednesday, June 13, 2012

Imaginile care anunta una dintre cele mai dificile misiuni din istoria NASA


Daca pare a fi o scena din celebra carte a lui Jules Verne "20 de mii de leghe sub mare", sa stiti ca este vorba despre o imagine reala.
NASA planuieste sa trimita oameni in misiune pe un asteroid, iar pentru asta ii pregaeste pe fundul oceanului.
Langa coasta Key Largo din Florida, angajatii Nasa Extreme Environment Mission Operations se pregatesc si isi traiesc vietile pe fundul oceanului.
Planul este ca acesti oameni sa fie pregatiti pentru o misiune spatiala, unde vor trebui sa aterizeze pe un asteroid, sa invete sa se deplaseze pe acesta si apoi sa colecteze date, scrie Daily Mail.
Brack Obama planuieste ca in 2025 astronautii sa ajunga pe un asteroid, insa acest lucru s-ar putea intampla chiar mai rapid, daca planul decurge perfect.









George Soros a avut dreptate. Anuntul facut de FMI care ingrozeste planeta

Euro trebuie salvat in mai putin de trei luni, a declarat sefa FMI, Christine Lagerde, pentru CNN, intr-un interviu acordat jurnalistei Christiane Amanpour.



Termen limita oferit de Lagarde a venit ca o confirmare a predictiilor miliardarului George Soros care spunea recent ca Europa mai are doar trei luni pentru a salva moneda unica.
"Constructia zonei euro a luat ceva timp", a spusChristine Lagarde"Si este o lucrare in constructie in acest moment", a adaugat ea.
Directorul general al FMI a refuzat sa prezica dacaGrecia va iesi din zona euro"Va fi o chestiune devointa politica si de unitate", s-a limitat sa spuna.
Christine Lagarde a fost criticata dur in Grecia dupa ce a afirmat, intr-un interviu pentru ziarul britanic The Guardian, ca multi eleni incearca tot timpul sa scape de taxe. Si-a cerut scuze ulterior, spunand caobservatiile ei au fost luate intr-un mod "inflamator". Dar, a adaugat ea"cred ca respectarea fiscala este un instrument necesar pentru a restabili situatia oricarei tari - in Greciaca si in altele".

Austeritate vs stimul

Criza in permanenta accelerare in Europa a adus in atentie, mai mult ca oricand argumentul stimul vs. austeritate.
"E nevoie sa se reduca treptat deficitul fiscalin mod constant", a spus Lagarde"Nu trebuie sa fie stransa centura atat de tare cum vorbeste lumea, dar trebuie sa fie ceva solid"
Intrebata de Amanpour daca Angela Merkel, cancelarul german, ar mai fi primit atatea critici daca n-ar fi fost femeie, raspunsul a fost NU.
Eu cred ca este un lider foarte puternic si o femeie foarte curajoasa care iese in evidenta intr-o lume dominata de barbati", a incheiat Lagarde.
Situatia in Europa, extrem de delicata
Saptamana aceasta nu a inceput deloc bine pentru Europa. Luni, Bloomberg titra: Evitarea "sucombarii" in fata unui eventual asalt venit din piete. Este principlala preocupare a Italiei zilele acestea. Asta dupa ajutorul de 100 miliarde euro convenit in weekend pentru salvarea bancilor spaniole care au cerut intr-un final ajutor.
Spania a deschis practic cutia Pandorei sambata. A cincea tara din zona euro se pregateste acum sa ceara ajutor extern, este vorba de Cipru.
Testul decisiv pe care-l da continentul este programat duminica pe 17 iunie, cand Grecia iese la vot. Nu putini au fost cei care au spus ca soarta euro este in mainile unui om.

Declaratia surprinzatoare a unui bucatar chef de la McDonald's


Maestrul bucatar de la McDonald's SUA a facut o declaratie suprinzatoare privind calitatea meniului din restaurantele celebrului lant de fast-food.
Daniel Coudreaut, directorul de inovatie culinara de la McDonald’s SUA, a afirmat recent: “Nu vad nimic nesanatos in acest meniu”.
El precizeaza ca adora sa manance Big Mac, iar copiii sai vin cel putin o data pe saptamana la McDonald’s
Declaratia lui a fost publicata intr-un articol al Lisei Abraham, de la Akron Beacon Journal.
Daniel Coudreaut este unul din cei mai apreciati chefi din Statele Unite.
Printre inovatiile sale culinare se numara feliile de mar din Happy Meal, portiile mai mici de cartofi prajiti si prajiturile cu fructe.

Dovezile care arata clar de ce au disparut oamenii preistorici si animalele uriase acum 12000 de ani



Oamenii de stiinta au gasit dovezi convingatoare care indica faptul ca planeta noastra a fost lovita de o ploaie de meteoriti, in urma cu peste 12.000 de ani.
Materialele au fost gasite intr-un strat subtire de roca, in SUA si Siria. Testele au confirmat ca acestea nu sunt de origine cosmica, vulcanica sau facute de om.
"Temperatura necesara pentru a produce acele materiale este egala cu cea cauzata de explozia unei bombe nucleare, adica suficient de ridicata pentru a topi nisipul", a declarat James Kennett, profesor de stiintele pamantului la Universitatea California, Santa Barbara.
Descoperirile realizate de echipa de cercetatori vin in sprijinul controversatelor teorii care sustin ca Pamantul a fost lovit de un asteriod, in urma cu 12.900 de ani, lucru ce a declansat un val de frig, care a cauzat extinctia pe scara larga a vietii umane si animale.
In acea perioada rece, animale uriase precum mamutii au disparut pentru totdeauna, odata cu o civilizatie preistorica numita Cultura Clovis.
Oamenii Clovis foloseau diferite unelte din oase sau fildes si sunt considerati primii locuitori ai Lumii Noi.
Dovezile care vin in sprijinul acestor teorii au fost gasite pe trei continente, acoperind aproape o treime din Pamant, de la California la Europa de Vest si mai departe in Orientul Mijlociu.
Conform profesorului Kennett, faptul ca cele trei situri sunt separate de 1.000 pana la 10.000 de kilometri sugereaza ca o ploaie de obiecte cosmice, bucati de meteorit sau cometa, a lovit planeta noastra.

Miscarea lui Warren Buffet care anticipeaza redresarea economica. Face o achizitie record de 9,6 mld.$, cea mai mare din istorie

Grupul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul Warren Buffett, pune un nou pariu pe revigorarea pietei zborurilor particulare, cu o comanda record, de 9,6 miliarde de dolari pentru aeronave de business de la Bombardier si Cessna



Operatorul de zboruri private NetJets, aflat in portofoliul Berkshire, a comandat 425 de aeronave destinate zborurilor private, anticipand ca economia Statelor Unite si economiile dezvoltate din Europa vor reveni "in final pe o pozitie mult mai solida".

Livrarile vor incepe peste doi ani, NetJetsdetinand in prezent o flota de peste 700 de avioane.
 
Compania a obtinut conditii financiare favorabile de la constructorii de aeronave, aflati in criza de comenzi, considera analistii.
 
Tranzactia vizeaza pana la 275 de avioane Bombardier Challenger, din care 100 reprezinta comanda ferma. Cessna, parte a grupului Textron, ar trebui sa livreze pana la 150 de avioane Citation Latitude, din care 25 reprezinta comenzi sigure.
 
Livrarile de la Bombardier vor incepe in 2014, iar Cessna trebuie sa onoreze contractul incepand din 2016.
 
NetJets noteaza ca a incheiat astfel cea mai mare achizitie de aeronave business din istorie, dupa ce a cumparat in martie 2011 avioane evaluate potrivit preturilor de lista la 6,7 miliarde de dolari. In octombrie 2010, NetJets a achizitionat aeronave evaluate la 1,05 miliarde de dolari.
 
Valoarea comenzilor livrate in industria avioanelor business a scazut cu 29% din 2008 pana in 2011, comenzile companiei din grupul Berkshire Hathaway ajutand industria sa depaseasca o perioada extrem de dificila.
 
Suma de 9,6 miliarde de dolari este estimata la preturi de lista, NetJets si constructorii refuzand sa precizeze valoarea reala a tarnzactiei.

Tragedia care poate lovi orice familie. Par fericiti, dar nu stiu cum sa-i spuna fiului ce urmeaza



Jack este un baietel jucaus si plin de viata, insa de cand avea 18 luni, mama lui a observat ca este ceva in neregula cu el. Au mers la medic si acesta a asigurat-o ca are un copil perfect sanatos.
“Nu reusea sa sara sau sa alerge repede, iar de fiecare data cand urca scarile trebuia sa se tina de balustrada. Toate astea m-au facut sa ma intreb daca nu cumva Jack are o problema. Medicul m-a asigurat insa ca orice copil are ritmul sau de dezvoltare si ca baiatul meu este in regula”, povesteste Alex, mama lui Jack.



“Jack implinise deja 3 ani cand am observat din nou la el greutatea cu care se misca. L-am vazut in timp ce alerga in gradina cu verisoara lui mai mica si cum ea il intrecea detasat. Tot atunci am vazut ca se ridica foarte greu”, mai spune Alex.
Alex l-a dus pe Jack la un alt medic si acesta din urma a inceput sa puna intrebari care au ingrijorat-o pe mama. La final doctorul i-a recomandat sa mearga cu baiatul la un pediatru.
L-a pus pe Jack sa faca diverse lucruri, i-a analizat picioarele si a observat ca are gambele cam mari pentru varsta lui. Eu am crezut ca il mosteneste pe sotul meu”, a mai povestit mama.
“Imediat ce am ajuns acasa am inceput sa caut pe internet si am aflat despre distrofia musculara Duchenne. Acest diagnostic avea sa-l primeasca si fiul meu”, mai spune femeia.
Distrofia musculara Duchenne (DMD) este forma cea mai raspandita de distrofie musculara, afectand cam 3 baieti din 1.000.
Este o boala ereditara, cu transmitere autosomal recesiva legata de cromozomul X. Prin urmare, miopatia Duchenne afecteaza numai nou-nascutii de sex masculin.
Boala este cauzata de o gena defectuoasa, care determina deficienta unei proteine numita distrofina. Absenta distrofinei duce la aparitia de leziuni ale membranelor ce acopera celulele musculare (miocite), antrenand degenerarea fibrelor musculare si necroza miocitara.
In unele cazuri, boala Duchenne se manifesta inca din stadiul embrionar, in altele insa, ea se manifesta dupa varsta de 3 sau 4 ani.
Copiii afectati necesita mai mult timp pentru a invata sa mearga decat in mod normal. Ei au un mers leganat sau pe varfuri si intampina dificultati in urcarea scarilor, alergare sau ridicarea de la sol. Tendinta de cadere este accentuata.
Dupa aparitia primelor simptome, boala evolueaza rapid. Se observa contracturile (contractiile involuntare) si scoliza.
In ciuda slabiciunii, muschii par hipertrofiati datorita inlocuirii fibrelor musculare pierdute cu tesut conjunctiv sau adipos.
La varsta de 12 ani, copiii isi pierd capacitatea de mers si sunt imobilizati in scaune cu rotile.
La o treime din cazuri se constata si afectarea functiilor intelectuale (in special a aptitudinilor verbale). In general, decesul survine la 20 ani, ca urmare a complicatiilor respiratorii sau a insuficientei cardiace.
Alex si sotul ei au fost devastati cand au aflat ce viata il va astepta pe fiul lor. Cuplul inca nu stie cum sa ii spuna micutului cum va arata viitorul sau.
“Este prea micut pentru a ii spune ce are, insa atunci cand vede ca restul copiilor de varsta lui sunt mai rapizi este trist. Se vede pe chipul lui. Intr-o zi ma intrebat daca ii putem cumpara un calut care sa il ajute sa alerge si el precum restul copiilor”, a mai spus mama lui Jack.

Prea SEXY pentru albumul de absolvire. Profesorii refuza sa-i publice pozele



Cand viata iti ofera lamai, fa limonada, spune o vorba din popor. Asta a facut si Sydney Spies, ale carei poze nu au fost publicate in albumul de absolvire, pentru ca tanara a pozat prea sexy.
Scandalul a izbucnit in ianuarie, atunci cand Sydney a fost anuntata ca pozele alese de ea nu vor fi incluse in albumul de absolvire.
Tanara a declarat ca a fost sfatuita sa faca o alegere diferita, dupa ce, spune aceasta, editorii albumului au votat patru contra unu pentru publicare.
Contactati de Durango Herald, acestia au contrazis declaratia lui Sydney, dezvaluind ca nu au fost de acord niciodata cu publicarea imaginilor.



Pana la urma, editorii au ales sa publice poza de pe legitimatia de scoala a tinerei. Furioase, Sydney si mama ei au apelat la presa locala din micul oras Durango, Colorado, si au ajuns pana in platourile The Today Show.
Invocand dreptul la libera exprimare, cele doua femei au continuat sa blameze decizia editorilor si a reprezentantilor Liceului din Durango.
"Unii oameni ar putea sa creada ca sunt un pic prea sexy sau nepotrivite. Eu cred ca sunt artistice. Reprezinta un bun exemplu a ceea ce sunt eu ca persoana. Sunt dansatoare, incerc sa fiu model, imi place fotografia, cred ca acestea sunt lucruri bune care sa ma reprezinte si cred ca imi este refuzat dreptul la libera exprimare", a declarant Sydney Spies pentru 9News.
Totul s-a terminat insa cu bine pentru tanara al carei vis era sa plece din micul oras din Colorado, SUA. O casa de productie de la Hollywood, specializata in filme horror, a semnat un contract cu Sydney. Primul film in care va aparea va fi lansat chiar anul acesta, de Halloween.





Modul socant in care un copil vede lumea. Desenul unui pustan de 10 ani face Anglia sa roseasca


Un baietel de 10 ani a surprins intr-un desen impresionant decaderea orasului sau si viata riscanta cu care se confrunta zi de zi.

Desenul, gasit de tatal lui, a ajuns in cele din urma la redactia unui ziar.
Parintele baietelului, care locuieste in Boscombe, Dorset, spune ca a vrut sa atraga atentia asupra crizei in care se afla societatea actuala si a modului in care s-a schimbat orasul lor.
In desen sunt prezentati oameni care se bat, un barbat care urineaza pe strada si o prostituata.
In trecut, orasul Boscombe era renumit pentru moralitatea locuitorilor sai, care erau foarte credinciosi.
Acum, aceasta localitate se confrunta frecvent cu problema traficului de droguri, a prostituatelor si a luptelor de strada, scene surprinse de baietel, in desenul lui.

Noul diamant ascuns al lumii. Tara in care salariul ajunge la 1300 dolari/an, dar spre care investitorii si-au intors capul

S-au scris carti si s-au facut filme despre ea: despre Rwanda toata lumea a vorbit in urma genocidului din 1994, cand aproape 500.000 de oameni au murit. Insa in anii ce au urmat, schimbarile radicale si-au pus amprenta pe acest stat. CNN citeaza The Economist care se intreba: "Este Rwanda noul Singapore al Africii?".



Banca Mondiala i-a acordat Rwandei pozitia 45 intr-un top al tarilor in care se fac afaceri cel mai usor. In Africa nu are concurenta din punctual acesta de vedere. Iar Transparency International a declarat-o mai putin corupta comparativ cu Grecia si Italia.
Exista si un om care a primit credit pentru toate aceste realizari: Paul Kagame, aflat acum in cel de-a 13 lea an ca presedinte. O figura insa extrem de controversata. Se spune despre el ca a pus capat genocidului, statele vecine il stiu de frica, iar multi acuza ca alegerile din Rwanda sunt un fals. A reusit totusi sa aduca aceasta tara africana in cea mai buna stare comparativ cu celelalte de pe continet. A avut insa de infruntat multe obstacole. Rwanda este pozitionata geografic intre cele mai corupte state. este tara cu cea mai mare densitate a populatiei din Africa, iar locuitorii castiga un salariu de 1300 de dolari pe an. Oricum, dublu fata de 1994, iar asta se datoreaza tot lui Kagame. Investitorii sunt in acest moment impresionati.
Presedintele Kagame i-a acordat recent un interviu jurnalistului CNN, Fareed Zakaria.
Zakaria: Cand oamenii se gandesc la Africa, coruptia este imaginea dominanta.  Iar cand vorbesti cu oamenii de afaceri, adesea iti spun ca aceasta este principala problema. Cum ati reusit sa creati o alta cultura sau este vorba despre institutii, legi care au dat de pamant cu coruptia?
Kagame: In cazul nostru, nu exista un singur “medicament minune”. Sunt mai multe, care combinate au dus la rezultate bune.  In primul rand, educatia. Oamenii au inceput sa constientizeze existenta si importanta ei, au inceput sa vorbeasca despre asta. Noi am discutat cu ei, le-am aratat cum coruptia poate distruge institutiile care ar trebui sa-i serveasca pe ei intr-un mod civilizat si la standarde demne. In acelasi timp, a trebuit sa responsabilizam institutiile.
Zakaria: Sistemul a trimis multe persoane la inchisoare pentru coruptie. Multi ministri mai ales.
Kagame: Am descoperit oamenii care au folosit banii publici in propriul interes si nu spre binele societatii. Apoi au ajuns dupa gratii.
Zakaria: Cum reusiti sa-i mentineti pe oameni departe de coruptie? In multe tari, sistemul judiciar, in primul rand, este cel mai corupt, si intreg procesul este automat compromis.
Kagame: Sunt intrebari grele, dar a trebuit sa incepem de undeva. Si cel mai bun loc este varful. Important este sa ai la varf lideri care sa aiba curaj sa tina piept coruptiei. E nevoie insa de ceva timp si clar de efort.
Ramane de vazut cat va reusi Rwanda sa mai creasca in ochii tuturor in urmatorii ani si ce se va intampla cu Kagame, pe care nu putini il considera un dictator.

Orasul din cer. Chinezii vor sa construiasca un turn de 220 de etaje in numai 90 de zile


In timp ce romanii se chinuie sa construiasca un km in autostrada in cativa ani, o firma chinezeasca isi propune cel mai ambitios proiect ingineresc: sa ridice un zgarie-nori de 220 de etaje in numai 3 luni.
Cladirea va fi construita in orasul Changsa, din provincial Hunan si va avea 838 metri inaltime.
Daca proiectul chinezilor se va materializa, aceasta va fi cea mai inalta cladire din lume, mai mare decat Burj Khalifa, care detine in prezent recordul mondial.
Hotelul din Dubai a fost construit insa in 5 ani, pe cand chinezii vor sa termine Sky City in numai 3 luni.
Cum va fi posibil asa ceva? Firma va folosi foarte multe componente prefabricate, asftel incat turnul va fi construit dinainte, in fabrici, urmand sa fie “asamblat” apoi la fata locului.
Board Sustainable Building vrea sa inceapa constructia in noiembrie si sa termine in ianuarie 2013. Totul va costa 628 de milioane de dolari.
Compania a mai avut realizari notabile in privinta timpului record de constructie: a realizat o cladire de 15 etaje in numai 6 zile si una de 30 de etaje in 360 de ore.
In prezent, cea mai inalte cladire din lume este hotelulBurj Khalifa din Dubai, care are 828 metri inaltime