Wednesday, June 27, 2012

Cercetatorii francezi sustin ca in Pepsi si Coca Cola s-ar gasi cantitati mici de alcool



Oamenii de stiinta de la Institutul National al Consumului din Paris au efectuat mai multe teste si au descoperit ca Pepsi si Coca-Cola contin o substanta surpriza.
Studiul, publicat in revista franceza "60 Million Consumers", sustine ca fiecare litru de Pepsi sau Coca-Cola contine 10 miligrame de alcool, ceea ce inseamna ca 0.001% din ceea ce bem este alcool.
Ultimele rezultate ar putea starni numeroase proteste in randul musulmanilor, care beau foarte des Cola deoarece religia le interzice sa consume alcool.
De asemenea, persoanele abstinente sau care prefera sa consume Cola in locul bauturilor alcoolice atunci cand sunt la volan ar putea fi afectate de aceasta veste.
Michel Pepin, director stiintific al Coca-Cola Franta, a declarat ca este posibil ca urmele de alcool sa provina in urma procesului de producere a bauturii, care respecta o reteta secreta.
Acesta a mai precizat ca Moscheea din Paris si-a dat acceptul pentru ca grupurile musulmane sa poata consuma produsul.
Un purtator de cuvant al Pepsi a precizat ca unele bauturi pot contine alcool, cu toate ca pe reteta pentru Pepsi Cola nu este inclus si alcoolul.
Ambele companii sustin ca fructele naturale folosite in prepararea bauturilor pot fermenta si produce alcool in cantitati mici.

Cea mai bună dietă pentru slăbit, identificată de cea mai importantă asociaţie medicală din SUA

Un studiu publicat în publicaţia ştiinţifică „Journal of the American Medical Association”, editată de cea mai mare asociaţie medicală din SUA, a identificat dieta care oferă cele mai mari şanse de a avea o greutate sănătoasă, fără efecte secundare nedorite. Specialiştii au ajuns la concluzia că o dietă bazată pe carbohidraţi sănătoşi oferă şanse mai mari de a slăbi decât dietele cu grăsimi puţine sau cu carbohidraţi puţini.



Participanţii la studiu care au ţinut o dietă bazată pe un indice glicemic scăzut (dietă similară celei Mediteraneene), ce s-a concentrat pe peşte, fructe, legume, nuci şi cereale integrale, au beneficiat de un nivel mai sănătos al colesterolului şi de îmbunătăţirea mai multor markeri ce indică un risc mai scăzut de a suferi de afecţiuni cardiace şi de diabet. O astfel de dietă poate include şi migdale, orez brun, fasole şi grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la New Balance Foundation Obesity Prevention Center, din cadrul Spitalului Pediatric din Boston, fiind finanţat de Institutul Naţional de Sănătate al SUA şi de Fundaţia New Balance. Scopul cercetării a fost studierea a 3 diete populare pentru a determina care dintre acestea permite scăderea în greutate şi menţinerea acesteia la un nivel sănătos.
Dr. David Ludwig, unul dintre autorii studiului şi totodată directorul centrului, a explicat că mulţi oameni au dificultăţi în a slăbi. Studiile precedente au arătat că scăderea în greutate reduce cantitatea de energie consumată într-o zi de corp, ceea ce facilitează redobândirea kilogramelor în plus. Studiul condus de dr. Ludwig a fost conceput pentru a identifica şi efectul pe care dietele le au asupra consumului de energie al corpului, alături de alţi indici precum hormonii, nivelul de grăsime din sânge şi alţi markeri ai sănătăţii.
Cei 21 de participanţi la studiu, ce aveau vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, au pierdut iniţial 10%-15% din greutatea totală a corpului cu ajutorul unei diete ce s-a întins pe trei luni şi care conţinea 45% din totalul caloriilor din carbohidraţi, 30% din grăsimi şi 25% din proteine.
O lună mai târziu, participanţii au urmat timp de o lună una din cele 3 diete studiate: o dietă  low-fat, ce limita totalul caloriilor provenite din grăsimi la 20%, o dietă cu un nivel redus de glucide (inspirată din dieta Atkins), ce limita totalul caloriilor din carbohidraţi la 10% şi o dietă bazată pe un indice glicemic redus, ce conţinea 40% din calorii din carbohidraţi, 40% din grăsimi şi 20% din proteine. Participanţii au testat apoi şi celelalte două diete, de-a lungul altor două perioade de câte patru săptămâni.
„Dieta low-fat  a avut cel mai negativ efect asupra consumului de energie al corpului”, a declarat Dr. Ludwig. Participanţii care au urmat această dietă au prezentat totodată un nivel al trigliceridelor mai ridicat şi un nivel mai scăzut al colesterolului „bun”. 
Pacienţii care au urmat o dietă low-carb au prezentat cea mai mare stimulare a consumului de energie al corpului, „arzând” zilnic cu 300 de calorii mai mult decât pacienţii ce urmau o dietă low-fat, deşi nivelul de activitate fizică era similar. Însă această eficienţă avea şi părţi negative: cei ce urmau o dietă cu o cantitate redusă de carbohidraţi prezentau un nivel sporit al cortizolului, un hormon de stres ce poate creşte riscul de a suferi de probleme cardiace şi de diabet.
Cei care urmau o dietă pe baza indicelui glicemic redus „ardeau” zilnic cu 150 de calorii mai mult decât cei ce urmau o dietă low-fat, însă fără niciun efect negativ asupra nivelului colesterolului sau a hormonilor, fiind astfel dieta ideală, a explicat dr. Ludwig. 

Operată înainte de a se naşte: chirugii au îndepărtat o tumoare enormă de pe buzele unui fetiţe, în timp ce aceasta era încă în uter


Un articol apărut recent în publicaţia American Journal of Obstetrics & Gynecology. dezvăluie detaliile unei intervenţii chirugicale excepţionale, realizate în urmă cu doi ani: medicii de la Jackson Memorial Hospital din Florida, SUA, au operat încă din timpul vieţii intrauterine un copilaş ce suferea de o tumoare rară, care îi ameninţa viaţa.



Leyna Mykaella Gonzalez, născută în octombrie 2012, a suferit în timpul vieţii intrauterine de o formă rară de tumoare, numită teratorm oral, voluminoasă şi care îi punea viaţa în pericol.
Tumoarea a fost descoperită cu ocazia unei ecografii realizate în cea de-a 17 săptămână de sarcină, când medicii au observat o formaţiune neobişnuită, prinsă de capul fătului, în regiunea orală. Ulterior, formaţiunea s-a dovedit a fi un teratom oral, ataşat de buzele fetiţei.
Având în vedere riscurile, medicii au hotărât să încerce să îndepărteze tumoarea. Sub anestezie locală, un ac lung a fost introdus în uterul viitoarei mame, prin sacul amniotic, după care, cu ajutorul unui laser, teratomul a fost desprins de gura copilului. Operaţia a durat ceva mai mult de o oră.
Singura urmă vizibilă azi la copil este o mică cicatrice a gurii.
Chirurgii afirmă că aceasta este primul tratament efectuat cu succes in utero , pentru un caz de teratom oral fetal.

Minunile celulelor stem: oamenii de ştiinţă au creat un "ficat sintetic"


Oamenii de ştiinţă au promis că medicina regenerativă se va dezvolta enorm mulţumită celulelor stem, dar până acum progresul a fost lent. Mulţumită acestor celule, până în prezent, cercetătorii au demonstrat că pot să stimuleze regenerarea ţesutului cardiac sau formarea unor mici părţi din vene şi pot crea sânge artificial extrem de scump. Totuşi, recent s-a înregistrat un progres notabil.



De această dată, oamenii de ştiinţă spun că datorită celulelor stem vor putea creşte un ficat funcţional. Proiectul aparţine unor cercetători din Japonia, care au prelevat celule stem pe care le-au cultivat într-un mediu special.
După nouă zile, celulele au început să producă o serie de substanţe chimice specifice hepatocitelor (celule hepatice). Mai apoi, cercetătorii au adăugat celule endoteliale şi mezenchimale, elemente care fac parte din vasele de sânge şi alte ţesuturi structurale, în speranţa că amestecul va da naştere unei structuri asemănătoare cu cea a ficatului.
Rezultatul obţinut a fost unul incredibil. După două zile, cercetătorii au găsit celulele contopite într-un nodul lung de cinci milimetri. Acesta era aproape identic cu un mugure hepatic - o structura incipientă din care se dezvoltă ficatul..
Chiar dacă lucrurile nu au mers până la capăt ( ţesutul hepatic obţinut este lipsit de canalicule biliare şi există şi unele diferenţe în ceea ce priveşte aranjarea celulelor, faţă de un ficat normal), el s-a dovedit totuşi funcţional: transplantat la şoareci, ţesutul respectiv a putut metaboliza substanţe specifice, la fel ca ficatul uman.
Este pentru prima dată când cineva a creat o parte funcţională a unui organ din celule stem.

Ce s-ar întâmpla dacă ar dispărea gândacii de bucătărie?


Gândacii de bucătărie sunt, probabil, cele mai nepopulare insecte. Oamenii îi strivesc fără niciun regret, ignorând faptul că aceste insecte au o importanţă majoră în ecosistemul fragil al Terrei.



Conform lui Srini Kambhampati, profesor la catedra de biologie din cadrul Universităţii din Texas, dispariţia gândacilor de bucătărie va provoca un haos total în circuitul azotului în natură. "Majoritatea gândacilor se hrănesc cu materie organică în descompunere, produs ce înglobează o mare cantitate de azot. Gândacii elimină azotul prin fecale, iar acesta ajunge în sol şi este folosit de plante", a declarat profesorul Kambhampati.
Cu alte cuvinte, biologul afirmă că dispariţia respectivelor insecte ar avea un impact major asupra sănătăţii pădurii şi, indirect, asupra speciilor care trăiesc în ea.
De asemenea, cele câteva mii de specii (între 5000 şi 10.000, estimează specialiştii) de insecte din acest grup reprezintă o importantă sursă de hrană pentru multe păsări şi pentru mamiferele mici. În schimb, aceşti prădători cad, la rândul lor, pradă altor specii, iar ciclul continuă.
Pe scurt, orice scădere masivă a numărului de gândaci de bucătărie va duce la un efect în cascadă şi va deregla viaţa de pe Terra. Desigur, şansele ca numărul gândacilor să se reducă masiv sunt mult prea mici, deci acest fenomen cu siguranţă nu va avea loc prea curând.

Descoperire-surpriză: stresul poate avea efecte benefice asupra sistemului imunitar


Toată lumea ştie că stresul are un efect negativ asupra sănătăţii. Acest lucru nu este neapărat adevărat, susţin cercetătorii de la Universitatea Stanford, care au descoperit un important efect benefic pe care stresul îl poate avea asupra sistemului imunitar.



Corpul poate beneficia de un impuls binefăcător atunci când stresul activează sistemul de „luptă sau fugă”, au descoperit cercetătorii.
Legătura dintre stres şi sistemul imunitar are la bază modul în care hormonii de stres se mobilizează şi ajung la diferite organe, precum pielea, ce ar putea fi afectate în cazului unui atac. Această reacţie este importantă, deoarece celulele sistemului imunitar joacă un rol esenţial în vindecarea rănilor şi în uciderea bacteriilor infecţioase.
Firdaus Dharbar, coordonatorul studiului şi totodată profesor de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale în cadrul Universităţii Stanford, a spus că rezultatele cercetării descriu un sistem extrem de eficient prin care corpul detectează pericolele şi se pregăteşte să se protejeze.
„Sistemul imunitar în sine nu poate şti că un leu tocmai se pregăteşte să alerge persoana în cauză, sau că aceasta este supusă unei operaţii. Dar creierul ştie. Creierul, prin eliberarea acestor hormoni de stres, pregăteşte sistemul imunitar pentru a gestiona aceste provocări”, a explicat specialistul.
Cercetătorii au studiat şobolani care au fost ţinuţi în condiţii de stres, prelevând probe de sânge de la aceştia de-a lungul a două ore pentru a observa prezenţa hormonilor de stres şi a agenţilor sistemului imunitar. Specialiştii au observat că trupurile şoarecilor eliberau 3 hormoni de stres importanţi – noradrenalina, epinefrina şi echivalentul cortizolului – în mai multe etape. Aceste cicluri ale hormonilor aveau ca efect transportarea celulelor imune din splină şi măduvă în sângele animalului şi, în cele din urmă, la piele.
Oamenii de ştiinţă spun că oamenii reacţionează într-un mod similar la stres. Dharbhar afirmă că stresul pe care oamenii îl au atunci când ştiu că urmează să fie supuşi unei intervenţii chirurgicale ar putea să aibă un efect benefic, ajutându-i să se vindece după operaţii.
Doctorii avertizează însă că stresul este bun doar în cantităţi moderate. Atunci când corpul este supus stresului pentru perioade îndelungate, săptămâni şi luni la rând, efectul va fi unul nociv. Numeroase afecţiuni, de la problemele de inimă până la maladiile gastrointestinale, sunt agravate de prezenţa stresului de lungă durată.
„Strămoşii noştri aveau nevoie de un sistem imun viguros, pentru a lupta împotriva microbilor care intrau în corp atunci când erau atacaţi de un animal sălbatic, o situaţie extrem de stresantă. Dar dacă stresul devine o situaţie zilnică şi se menţine pentru o lungă durată, atunci ne vom face şi nouă înşine rău, nu doar microbilor”, a explicat Dr. Redford Williams, directorul Behavioral Medicine Research Center din cadrul Universităţii Duke.

Şi şobolanii râd când sunt gâdilaţi!


În încercarea de a afla ce semnificaţie au numeroasele sunete diferite pe care le emit şobolanii, un cercetător de la Universitatea de Stat din Washington, SUA, a ajuns la concluzia că o anumită categorie de sunete reprezintă râsul acestor animale.



Şobolanii produc, în afara unor chiţăituri audibile, o gamă variată de sunete pe care urechea umană nu le poate percepe, deoarece sunt situate în gama ultrasunetelor (cu frecvenţă foarte înaltă).
Neurobiologul Jaak Panksepp a studiat însă şobolanii cu ajutorul unor instrumente speciale de înregistrare, capabile să capteze şi ultrasunetele.
Specialistul a observat că, atunci când un grup de pui de şobolani erau puşi împreună într-o cuşcă, instrumentele înregistrau un anumit tip de sunete. Meditând asupra posibilei lor semnficaţii, s-a gândit că ar putea fi vorba despre râs, un sunet ce indică bucuria, starea de bine, probabil asociată cu plăcerea de a se juca a puilor.
Pentru a-şi testa ipoteza, a recurs la un experiment: a încercat să provoace emiterea respectivelor sunete de către şobolani întocmai cum poate fi provocat râsul la oameni - gâdilându-i.
Şi, într-adevăr, şobolanii gâdilaţi au emis aceleaşi ultrasunete specifice, întărind convingerea omului de ştiinţă că aceste sunete reprezintă râsul acestor rozătoare.
Faptul că era vorba despre ceva care îi făcea să râdă pe şobolani pare să fie confirmat şi de faptul că animalele gâdilate s-au ataşat tot mai mult de cercetător.


Motivul pentru care a fost construit misteriosul monument de la Stonehenge a fost descifrat


Oamenii de ştiinţă din cadrul Stonehenge Riverside Project au descoperit motivul ce a stat la baza construirii monumentului de la Stonehenge: acesta a constituit un act de unificare a oamenilor care trăiau în Epoca de Piatră pe teritoriul ocupat astăzi de Marea Britanie.



Cercetătorii din cadrul Stonehenge Riverside Project (SRP) cred că celebrul cerc a fost construit după o lungă perioadă de conflict între estul şi vestul Britaniei. De asemenea, cercetătorii SRP consideră că pietrele folosite la construcţie, ce provin din sudul Angliei şi din vestul Ţării Galilor, reprezintă comunităţi diferite.
Profesorul Mike Parker Pearson afirmă că pentru ridicarea monumentului de la Stonehenge a fost nevoie „ca toată lumea să tragă laolaltă, într-un act de unificare”.
Specialiştii din cadrul SRP depun eforturi de cercetare arheologică la Stonehenge de mai bine de 10 ani. În 2008, specialiştii au descoperit că celebrul cerc a fost ridicat cu aproape 500 de ani mai devreme decât se credea.
Acum, echipe compuse din specialişti de la universităţi din Manchester, Sheffield, Southampton, Bournemouth şi Londra au concluzionat că în perioada când monumentul a fost ridicat au apărut primele indicii ale unei culturi ce cuprindea întreaga insulă.
„Acelaşi stil al caselor, al ceramicii şi al altor materiale putea fi observat din Orkney până în coasta de sud, această uniformizare fiind foarte diferită de regionalismul precedentelor secole”, a explicat profesorul Parker Pearson.
„Stonehenge a reprezentat un efort masiv, ce a necesitat munca a mii de oameni pentru a transporta pietrele pe distanţe mari, din vestul Ţării Galilor, şi pentru a le modela şi ridica. Însuşi efortul construcţiei monumentului a reprezentat un act de unificare”, a adăugat profesorul.
De asemenea, cercetătorii afirmă că Stonehenge ar fi fost construit într-un loc ce avea deja o semnificaţie specială pentru britanicii preistorici.
Echipa SRP a descoperit că monumentul este situat într-o zonă unde se formează o axă între răsăritul soarelui în timpul solstiţiului de vară şi răsăritul soarelui în timpul solstiţiului de iarnă.
„Când am identificat că soarele urmează în acest loc o cale specială, am realizat că oamenii preistorici au ales un sit ce avea deja o însemnătate importantă pentru a construi Stonehenge. Acest lucru explică de ce la Stonehenge există 8 monumente care se aliniază la solstiţiu, un număr neegalat de niciun alt sit istoric. Poate că priveau acest loc ca fiind centrul lumii”, a declarat profesorul Parker Pearson.
„Populaţia de pe insulă a trecut printr-un proces de unificare, însă oamenii de aici nu au arătat vreun interes în a interacţiona cu oamenii aflaţi dincolo de Canalul Mânecii. Stonehenge pare să fi fost ultima suflare a acestei culturi din Epoca de Piatră, cultură ce era izolată de europa şi de noile tehnologii aflate acolo, precum uneltele de metal sau roata”, a concluzionat profesorul.

Florile – leacul depresiei?



Câteva specii de plante sud-africane, înrudite cu narcisele, conţin substanţe puternice care ar putea fi utilizate pentru tratarea unor maladii care îşi au originea în creier, inclusiv depresia. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga au reuşit să obţină, în laborator, rezultate promiţătoare, învingând unul dintre cele mai dificile obstacole legate de pătrunderea acestor substanţe în creier.



Creierul este protejat de agenţi patogeni şi toxine prin existenţa aşa-numitei bariere hemato-encefalice : celule endoteliale (care căptuşesc vasele capilare din creier) foarte strâns legate între ele, împiedică trecerea multor substanţe şi microorganisme, operând o selecţie nemiloasă asupra particulelor şi substanţelor care pot pătrunde până la creier. Doar puţine substanţe pot străbate bariera, cu ajutorul unor sisteme speciale de transport celular.
Acest mecanism menţine constant mediul cerebral şi protejează creierul de infecţii şi intoxicări. Dar, totodată, se dovedeşte a fi un obstacol serios în cale dezvoltării unor tratamente cu substanţe menite să acţioneze la nivel cerebral, deoarece bariera hemato-encefalică împiedică pătrunderea acestor substanţe până la creier.
Studiind compuşi extraşi din plante sud-africane din genurile Crinum şi Cyrtanthus (foto), din aceeaşi familie botanică din care fac parte şi narcisele, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga i-au testat pe celule modificate genetic, care imită bariera hemato-encefalică şi care conţin niveluri ridicate de glicoproteină-P, un transpoprtor celular specific.
Rezultatele au fost încurajatoare, astfel încât mai multe substanţe extrase din plantele sud-africane urmează să fie testate în continuare, cercetătorii sperând ca, în câţiva ani, să poată prepara medicamente care s-ar dovedi utile în tratarea depresiei şi a altor afecţiuni asociate cu modificări la nivelul biochimiei creierului.

SUA, ironizate: "Suntem cei mai multi din lume care cred ca ingerii sunt reali". 25 de semne care arata ca America NU este cea mai mare putere a lumii

Serialul The Newsroom, creat de Aaron Sorkin, a avut premiera in SUA la data de 24 iunie 2012. Discursul sustinut de protagonistul Will McAvoy, in care a desfiintat America, scotand in evidenta nenumarate motive pentru care nu este cea mai puternica tara din lume, a ramas in mintea tuturor. Pornind de la acest speech, publicatia Business Insider a descoperit alte 25 de semne care intaresc spusele personajului.





Suntem pe locul sapte la capitolul literatura, pe 27 la matematica, pe 22 la stiinta, pe 49 in ceea ce priveste speranta la viata, moartea infantila ne plaseaza pe pozitia 178, venitul mediu pe familie ne ofera locul trei si suntem numarul patru pe forta de munca si exporturi. Conducem lumea doar in trei categorii. Avem cele mai multe persoane incarcerate pe cap de om, cei mai multi adulti care cred ca ingerii sunt reali si cele mai ridicate cheltuieli pentru aparare”.  Cam asa a sunat discursul care a ramas in mintea tuturor americanilor.
In onoarea creatorului serialului, jurnalistii de la Business Insider au prezentat alte 25 de capitole in care America nu se pozitioneaza pe primul loc. Informatiile au fost luate din studii ale Doing Business, The World Bank, Reporters Without Borders, The Heritage Foundation, The Wall Street Journal, Save The Child, Earth Institute( Universitatea Columbia), Heritage.org., Transparency.org, CIA World Factbook, World Health Organization
Initierea unei afaceri - locul 37
Libertatea presei - locul 47
Comertul international - locul 20
Insolventa datoriilor - locul 15
Libertatea economiei - locul 10
Tara dezvoltata in care este cel mai bine sa fii mama - locul 25 din 43. 
Cea mai fericita tara din lume - locul 10
21 de tari au un nivel al coruptiei mai scazut decat cel din America.    
Onestitatea pozitioneaza America pe locul 24
Diferentele dintre venituri plaseaza America pe pozitia 39
America, dupa procentul copiilor care au fost vaccinati pentru hepatita B, se afla pe locul 89
Vrei sa traiesti o viata lunga? Atunci America nu este locul potrivit. Locul 50 dupa nivelul sperantei de viata.
Rata de crestere a PIB-ului Americii pune tara pe locul 169 din 216
PIB-ul pe cap de locuitor plaseaza SUA pe locul 12 din lume, in urma Qatarului si Liechtenstein
Rata somajului este mai ridicata decat cea a altor 102 tari din 200. 
Nivelul investitiilor in infrastructura pune America in coada, pe locul 142 din 150  
America ocupa locul 192 dupa nivelul deficitului bugetar
Pe locul 79 se asaza dupa rata productiei industriale
Ocupa locul 11 in ceea ce priveste exportul de petrol
Rezerva de petrol ii pune pe americani pe locul 13 in lume
Comertul net de bunuri si servicii plaseaza America pe locul 192,
Rezerva de valuta straina si cea de aur ii duce numai pe 19
FIFA ii pozitioneaza pe locul 28 dupa criteriul rezultatelor echipei de fotbal
IPU spune ca, in ceea ce priveste procentul femeilor care detin un birou public, America se plaseaza pe locul 79 din 147, 
Nivelul supravietuirii infantile plaseaza America pe locul 47

In 49 de zile nu a mai ramas nimic din chipul frumos al unei tinere de numai 24 de ani



La 24 de ani avea toata viata inainte, ceva s-a intamplat insa si a fost condamnata la o existenta plina de suferinta. Povestea tinerei Aimee Copeland a impresionat intreaga America.
Aimee a fost infectata cu asa numita “bacterie devoratoare de carne”.
Tanara era studenta la psihologie in cadrul Universitatii West Georgia, iar nenorocirea i s-a intamplat pe 1 mai, cand se afla impreuna cu prietenii undeva langa raul Little Tallapoosa River.
La un moment dat, zidul fragil care era construit langa acest rau s-a rupt, iar ea a alunecat. Accidentul a lasat-o cu o taietura la gamba stanga, pentru care a fost nevoie de 22 de cusaturi ca sa fie inchisa.
Trei zile mai tarziu, dupa ce durerea continua sa o chinuie, un prieten a dus-o la camera de urgenta a unui spital, unde a fost diagnosticata cu "fasceita necrozanta" si programata pentru operatie.
Tanara fusese infectata cu bacteria devoratoare de carne "aeromonas hydrophila" - un organism care se gaseste atat in apa, cat si in aer, spune medicul Buddy Creech, asistent profesor la sectia de boli infectioase din Universitatea Vanderbilt.
"Atunci cand reuseste sa intre adanc in tesuturi, are o capacitate remarcabila de a distruge acele tesuturi care o inconjoara, ca intr-un fel de vanatoare de hrana. Cand face asta, acele tesuturi mor si apare acea inflamatie, iar tumoarea rezultata este foarte greu de controlat", a explicat doctorul.
Aimee Copeland si-a pierdut deja ambele picioare si maini, care au fost amputate, dar si o parte din abdomen din cauza bacteriei.
Acum, dupa ce medicii i-au anuntat pe parinti ca starea de sanatate a fetei este destul de buna, Aimee a acceptat sa iasa pentru prima data in public, dupa 49 de zile de spitalizare.
Expresia de pe chipul ei este incredibila. A putut sa simta mirosul copacilor, sa simta briza in parul ei si razele de soare. Era extrem de fericita pentru ca a putut sa iasa”, a marturisit tatal fetei.
Frumusetea fiicei mele din aceasta fotografie este incredibila, nu poate fi descrisa in cuvinte. Este frumusetea unei supravietuitoare, a unei luptatoare”, a continuat acesta.

Traditiile culinare barbare din China. Cum sunt ucisi cainii pentru a fi mancati


Imagini tulburatoare arata cum cainii sunt sacrificati si serviti in China, a carei traditie culinara este considerata a fi barbara. Cainii sunt tocati si fripti in fata clientilor, in ciuda campaniilor care condamna cruzimea impotriva animalelor.
Un grup de activisti chinezi din orasul Yulin, provincia Guangxi, a descins recent intr-o piata de carne de caine, in cadrul unei actiuni de lupta impotriva sacrificarii acestor animalelor. Unul din ei ingenuncheaza in fata animalelor moarte, marturisind pacatul oamenilor si cerandu-si scuze de la cainii morti, in timpul unei demonstratii cutremuratoare.

In China, cruzimea impotriva animalelor nu este inca ilegala, iar activistii lupta sa interzica traditiile culinare barbare. In ultimii ani, iubitorii de animale au desfasurat mai multe actiuni de protest in marile orase din China.

In timp ce multi chinezi savureaza carnea de caine bogata in proteine, in special in timpul iernilor reci, in unele regiuni cainii sunt batuti pana mor pentru ca sangele lor sa fie pus in mancare.
Atunci cand produsele alimentare sunt insuficiente, sunt consumati cainii ca sursa de hrana de urgenta, intr-o practica ce este considerata acceptabila in China. Cum tara devine tot mai prospera, un numar din ce in ce mai mare de chinezi isi cumpara animale de companie caini, iar fenomenul alimenteaza campaniile duse impotriva cruzimii fata de animale.
Astfel, in luna aprilie, activistii au interceptat un transport cu 500 de caini care urmau sa fie sacrificati. Animalele au fost salvate, dar unele au mai trait doar cateva zile pentru ca pe timpul transportului nu au fost hranite.


Placerile nebanuite din dormitorul celei mai dorite femei. Acuzatii dure la adresa iubitului ei


La cei 40 de ani aproape impliniti reuseste sa arate mai bine ca oricand. Nu e barbat care sa nu ii admire frumusetea si formele perfecte. "Este ca un vin bun", spun domnii innebuniti de fiecare aparitie a ei.
Sofia Vergara apare in numarul din iulie al editiei spaniole Vanity Fair si arata pur si simplu perfect.
Dincolo insa de frumusetea ei de necontestat, vedeta are o viata personala care ridica semne de intrebare. Si asta din cauza partenerului ei, Nick Loeb.
Numele lui apare in cateva scandaluri de prostitutie si trafic de droguri.
Potrivit celor de la National Enquirer, Loeb ar fi fost implicat intr-o relatie amoroasa cu o prostituata, pe care ar fi amenintat-o cu moartea la finalul aventurii.
Mai mult, omul de afaceri ar fi "un dependent de sexul cu mai multe partenere in acelasi timp si ca ar fi participat in mod frecvent la orgii insotite de consum de cocaina".
Reactia lui Loeb la acuzatiile si dovezile aduse de cei de la National Enquirer a fost un anunt oficial potrivit caruia va da publicatia in judecata.

Te pregatesti de vacanta? Topul celor mai vizitate orase din lume

Sustinuta si de Jubileul de Diamant al reginei Marii Britanii, Londra ramane destinatia turistica numarul unu din intreaga lume, potrivit studiului anual Global Destination Cities Index. Pentru al doilea an consecutiv, raportul arata ca Londra atrage cele mai multe cheltuieli transfrontaliere, depasind orase precum New York, Bangkok, Paris si Singapore.



In ceea ce priveste numarul turistilor straini, raportul estimeaza ca orasele Rio de Janeiro (cu un procent de 28,6%), Tokyo (cu un procent de 21,5%), Abu Dhabi (cu 17,9%), Tunis (cu 17,7%), Istanbul (cu 14,7%) si Toronto (cu 7,6%) vor inregistra cele mai mari cresteri in regiunile lor.
In plus, zona Asia/Pacific (cu un procent de 9,5%) va avea cea mai mare crestere din 2012, dintre toate regiunile globului.
Potrivit studiului comandat de MasterCard Worldwide, in ciuda contextului economic afectat de criza, numarul total al turistilor internationali este preconizat sa inregistreze cresteri de 5,7%, iar cheltuielile realizate de acestia de 10,6%, comparativ cu anul precedent, pentru toate orasele din Top 20. Pentru a vedea studiul sub forma unei harti interactive, va rugam accesati acest link.

Atrasi de muzeele reprezentative, restaurantele si teatrele de top, precum si de mediul de afaceri flexibil, turistii care vin in Londra vor cheltui mai mult decat media pe cap de turist preconizata pentru restul oraselor incluse in raport. Centru global comercial, capitala Marii Britanii este pe cale de a deveni o capitala a platilor fara numerar, in viitorul nu foarte indepartat. MasterCard estimeaza ca, in Regatul Unit, tranzactiile electronice ar putea detrona platile cu numerar pana in 2025 .

Ann Cairn, President International Markets, in cadrul MasterCard Worldwide, declara: „Acest raport creioneaza o imagine a unei lumi chiar mai interconectate decat credeam, unde tranzactiile electronice joaca un rol important in stimularea comertului global. Daca analizam modul in care turistii straini cheltuiesc, este clar ca numerarul nu le mai indeplineste cererile pentru plati simple, inteligente si in siguranta.”

 „Londra si-a mentinut, inca o data, pozitia in top, intr-un moment in care toate privirile sunt indreptate inspre noi”
, spune primarul Londrei, Boris Johnson. „Mai mult, anticipam sosirea unui numar mai mare de turisti straini si in lunile care urmeaza. Fiind unul dintre cele mai importante centre globale de afaceri si de divertisment, suntem mandri ca ne situam in varful topului celor mai vizitate destinatii turistice din lume”, adauga Johnson.

Calatoriile in interes profesional, dar si vacantele genereaza o crestere a tranzactiilor cu carduri in 132 de orase ale lumii

Yuwa Hedrick-Wong, consultant in cadrul MasterCard Worldwide si autorul studiului, este de parere ca: „In ciuda unui context economic global afectat de criza, raportul de anul acesta arata ca exista anumiti factori ce determina cresteri semnificative pe tot globul, din punct de vedere al sosirilor de turisti internationali si al cheltuielilor realizate de acestia. Cu o noua generatie de turisti straini care provin de pe piete emergente si care viziteaza destinatii de top ale lumii, orasele turistice globale continua sa reprezinte un motor important de crestere economica. ”

„Anul acesta putem observa o diferenta clara intre pietele de capital si cele de consum. Pietele de capital moderne sunt cu adevarat interconectate, asa ca daca are loc o criza financiara intr-o regiune, se va raspandi rapid si in restul regiunilor din lume. Contextul economic pe pietele de consum depinde de conditiile locale, precum forta de munca si veniturile, acestea variind destul de mult de la un oras la altul, indiferent de mediul economic global”, a afirmat Hedrick.

Studiul MasterCard Global Destination Cities Index clasifica orasele din punct de vedere al numarului de vizite ale turistilor straini si al cheltuielilor transfrontaliere realizate de acestia in destinatiile respective. De asemenea, studiul face previziuni pentru 2012 cu privire la cresterea numarului de vizitatori.

Cine viziteaza Londra

Desi Londra si-a asigurat inca o data pozitia globala dominanta, in topul primelor 5 orase din care provin cei mai multi turisti ai Londrei se numara: Dublin, New York, Stockholm, Amsterdam si Frankfurt. Numarul vizitatorilor din Frankfurt este preconizat sa inregistreze cresteri de 20,8%.

Chiar daca cei mai multi turisti vin din Dublin, conform raportului, vizitatorii din New York cheltuiesc mai mult decat dublu odata ce ajung in capitala Angliei. Interesant este ca tiparele de cheltuieli sunt reciproce – londonezii care viziteaza New York-ul cheltuiesc cheltui mai mult decat vizitatorii din celelalte patru tari de origine.

Cresterea preconizata a cheltuielilor facute de turisti in capitala Marii Britanii se conformeaza trendului pozitiv al tranzactiilor cu cardul din ultimul an – tranzactiile cu cardul au crescut cu 8,3% din 2010 pana in 2011, conform Euromonitor, o companie de cercetari independenta.

Chiar daca raportul estimeaza ca Parisul va avea mai putini turisti internationali anul acesta, un declin marginal de 0,6% - totusi, orasul isi va mentine in continuare locul al doilea pe acest segment. De asemenea, studiul estimeaza ca turistii vor cheltui aici mai mult cu 1,5%.

Interesant este faptul ca Paris nu face parte din top 5 orase din care provin turistii care viziteaza Londra, in ciuda distantei apropiate. Parizienii calatoresc mult mai departe – ei figureaza in top 5 orase de origine ale vizitatorilor pentru New York sau Dubai.

Cresterea preconizata a cheltuielilor realizate in Paris urmeaza trendul pozitiv inregistrat de tranzactiile cu cardul in Franta. Datele Euromonitor indica o crestere a numarului de tranzactii cu cardul de 7,1%, in perioada 2010-2011, in aceasta tara.




New York se afla pe locul doi in ceea ce priveste cheltuielile transfrontaliere, desi se preconizeaza o crestere de 6,8% pe acest segment. In ceea ce priveste numarul de turisti, raportul estimeaza ca New York va ramane pe locul al 13-lea, chiar daca pe acest segment se inregistreaza cresteri de 5,2%. New York ramane o destinatie atractiva mai ales pentru turistii de peste ocean si pentru canadieni.

Turistii din New York provin din Londra, Paris, Frankfurt si Tokyo. Toronto completeaza topul celor 5 orase de origine ale celor care viziteaza New York, ocupand cel de-al doilea loc. Cresterea preconizata a cheltuielilor turistilor in New York urmeaza tendinta pozitiva inregistrata de tranzactiile cu cardul in SUA. In comparatie cu anul trecut, tranzactiile cu cardul derulate aici au crescut cu 5,5%, in timp ce numarul tranzactiilor cu numerar a scazut cu 5,2%.

Bangkok este metropola cu cele mai mari cresteri estimate ale numarului vizitatorilor straini si ale cheltuielilor, din regiunea Asia/Pacific. Orasul va fi martorul unei cresteri de 6,5% in ceea ce priveste numarul vizitatorilor si o crestere impresionanta, de 16,6%, in ceea ce priveste cheltuielile realizate de acestia.

Cel mai mare trafic de turisti este preconizat ca va veni din Tokyo, acestia urmand sa cheltuiasca mai mult decat cei din top 5 orase de origine ale vizitatorilor. Turistii care vor vizita Bangkok provin mai ales din interiorul regiunii Asia/Pacific. De asemenea, Thailanda a inregistrat o crestere rapida de 8,4%, in ceea ce priveste numarul de tranzactii cu cardul, conform Euromonitor.

Singapore isi mentine locul in top, in ciuda faptului ca a inregistrat cresteri semnificative ale numarului de turisti straini – de 9,9%, in comparatie cu anul precedent. Orasul a urcat doua pozitii, ocupand locul patru, in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turistii straini – o crestere de 12,7%. Cresterea urmeaza trendul pozitiv inregistrat de tranzactiile cu cardul in tara – o crestere de 4,7%, conform Euromonitor.

Istanbul este orasul care a avut cea mai mare evolutie din top 5, in ceea ce priveste numarul de turisti straini, acesta fiind preconizat sa creasca cu 14,7%, in comparatie cu 2011. Astfel, orasul urca o pozitie pana pe locul al cincilea. Mai mult de atat, orasul a inregistrat o evolutie si in ceea ce priveste cheltuielile realizate de vizitatorii straini – o crestere preconizata, de 20,7%, fata de ultimul raport MasterCard.

Turcia este o alta tara care a inregistrat o crestere rapida, de 12,2%, in ceea ce priveste numarul de tranzactii cu cardul, conform Euromonitor.

Continentul care atrage cei mai multi turisti
Conform raportului, atat numarul de turisti care vor vizita Europa, cat si valoarea cheltuielilor sunt estimate sa creasca anul acesta. Top 10 al oraselor din regiune arata o crestere generala combinata – a numarului de turisti, de 2,8%, si a cheltuielilor realizate de acestia, de 8,1%. Media cheltuielilor per vizita in aceste orase europene va ajunge la 1.172 de dolari, in crestere cu 5,1%, in comparatie cu anul trecut.

Si regiunea Asia/Pacific iese in evidenta in cadrul studiului, cu un total de turisti straini, pentru Top 10 orase din regiune, estimat sa inregistreze cresteri de 9,5% si un total al cheltuielilor estimat sa aiba cresteri de 15,3%.

Media cheltuielilor realizate per vizita pentru aceste orase este preconizata sa ajunga la 1.350 de dolari, in crestere cu 5,4%, comparativ cu anul precedent. Bangkok ocupa primul loc pe regiune in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turisti, iar Tokio, care ocupa al saselea loc, are cea mai rapida crestere, de 24,2%. Aceeasi tendinta se pastreaza si pentru Taipei, care este estimat sa aiba o crestere a cheltuielilor realizate de turisti de 20,5%.

Cifrele pentru America Latina arata o evolutie, cu un numar estimat de vizitatori in crestere cu 7,3%, pentru orasele din Top 10, si un total al cheltuielilor preconizat sa creasca cu 7,9%. Chiar daca in aceasta regiune este estimata o scadere a sumelor medii cheltuite per vizita (la 982 de dolari), fata de restul regiunilor, totusi, comparativ cu anul precedent, se inregistreaza o crestere de 0,6%. Buenos Aires ocupa locul intai in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turisti, in timp ce Quito si Bogota au inregistrat cea mai rapida crestere. De asemenea, Recife a inregistrat cea mai rapida evolutie a numarului de turisti straini, cu o impresionanta crestere anticipata de 37,6%.

Perspectiva pentru regiunea Orientului Mijlociu si Africa este una pozitiva, numarul vizitatorilor pentru orasele din Top 10 urmand sa creasca cu 7,2%, totalul cheltuielilor realizate de acestia este preconizat sa creasca cu 10,4%, iar valoarea medie a cheltuielilor per vizita este estimata sa creasca cu 3%.

Turistii vor cheltui cel mai mult in Dubai, acesta fiind, de asemenea, orasul cu cea mai rapida crestere din top 10 orase din regiune. Abu Dhabi este orasul cu cea mai rapida evolutie, in ceea ce priveste cheltuielile realizate de turisti, inregistrand o crestere de 20,7%, in acest an. In plus, Durban este orasul cu cea mai mare crestere din regiune in ceea ce priveste numarul de vizitatori si este preconizat ca va deveni al doilea oras cu cea mai rapida crestere din raportul intocmit de MasterCard.

Si regiunea America de Nord este preconizata sa inregistreze cresteri pe ambele segmente – numar de turisti si cheltuieli. Privind topul celor 10 orase, numarul de vizitatori este preconizat sa creasca cu 4,1% si cheltuielile cu 5,8%. Si suma medie cheltuita per vizita va creste cu 1,6%, la impresionanta valoare de 2.442 de dolari, conform raportului.

New York este orasul unde turistii vor cheltui cel mai mult, cu 6,8% in crestere fata de anul trecut. Numarul turistilor care vor veni aici va fi mai mare, de asemenea, cu 5,2%. Dallas si Boston, chiar daca nu sunt incluse in Top 10, vor inregistra cresteri in materie de sume cheltuite de turisti – ambele estimate la 13,6% fata de anul trecut, iar numarul turistilor va creste considerabil. Si Toronto, orasul cu cea mai rapida crestere din Top 10 metropole din America de Nord, se va bucura de sume mai mari cheltuite de turistii straini, cu o crestere estimata de 10,2% comparativ cu anul trecut.

MasterCard Worldwide Index of Global Destination Cities este realizat pe baza informatiilor cu privire la zborurile internationale si capacitatea de zbor, oferite de OAG Global, furnizor al datelor internationale din domeniul aviatiei. Orarele de zbor sunt, de asemenea, folosite pentru a calcula frecventa de zbor dintre perechi de orase.

Companiile aeriene publica in mod regulat si istoricul load factor-ului (coeficientului de incarcare) si programul zborurilor viitoare, indicatori luati in calcul pentru a estima numarul plecarilor in strainatate si pentru a previziona plecarile de anul urmator.

 MasterCard
 este o companie globala de plati si tehnologie ce opereaza in peste 210 de tari si teritorii.