Monday, February 11, 2013

Lolong, cel mai mare crocodil din lume, a murit dintr-o prostie.



Lolong, crocodilul urias care a adus atentia intregii lumi asupra unui sat din Philippine, a murit in urma unei probleme destul de "delicate".

Crocodilul care masura nu mai putin de 6,17 metri a murit in urma a ceea ce localnicii descriu "diaree non-stop". Primarul a fost cel care l-a tinut in brate in ultimele clipe din viata.
Cantarind o tona, crocodilul a fost capturat in urma cu 18 luni si traia intr-un parc de eco-turism.
In varsta de peste 50 de ani, Lolong s-a imbolnavit dupa ce a inghitit o coarda de nailon in urma cu 3 saptamani. In urma acestei probleme, s-a ales cu o diaree fara oprire.
Lolong are pe "constiinta" mai multi pescari pe care i-ar fi ucis inainte de a fi capturat langa orasul Bunawan, la sud-est de Manila.

O eroare a Google Maps ar fi condus un asasin platit la adresa gresita. Doi oameni au fost ucisi



In mai 2010, milionarul Dennis Koula, de 68 de ani, si sotia lui, Merna, de 65, au fost gasiti morti in casa luxoasa din La Crosse, Winsconsin, chiar de catre fiul lor. Tanarul a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru crima.

Din spatele gratiilor, Eric isi sustine mereu nevinovatia, iar anchetatorii incep sa-l ia in serios

Crima de acum 2 ani este foarte bizara. Casa familiei Koula nu a fost jefuita, iar cei doi batrani par sa fi fost impuscati de un lunetist.
Acum detectivii cred ca totul a pornit de la o eroare de GPS. Un asasin platit ar fi ajuns din greseala la casa lor si i-ar fi ucis, desi fusese angajat sa ucida pe altcineva, mai exact un vecin al familiei Koula.
Este vorba de Steve Burgess, presedintele unei banci locale, care a declarat imediat dupa aceasta crima ca el primise amenintari cu moartea.
Prin urmare, este foarte posibil ca asasinul platit sa-l ucida pe bancher a ajuns din greseala la casa familiei Koula, din cauza unei erori din GPS.
Jurnalistii de la CBS News au facut chiar un experiment si au demonstra ca, daca vei cauta adresa lui Steve Burgess pe Google Maps, sistemul iti va arata casa familiei ucise.
Dennis si Merna au fost impuscati in cap, murind pe loc. Anchettaorii au fost uimiti ca ucigasul nu luase nimic din casa, desi cei doi aveau multe obiecte de pret.
Fiul lor i-a gasit dupa trei zile de la crima, alertat ca parintii sai lipseau de la serviciu. Desi acesta avea un alibi la ora la care fusese comisa crima, a fost considerat vinovat, pentru ca anchetatorii au gasit in contul sau un depozit de 50.000 de dolari, facut chiar dupa moartea parintilor.
Tanarul a explicat ca tatal sau ii semnase acest cec inainte sa moara, insa el uitase sa-l incaseze si se dusese la banca abia sambata, cu o zi dupa asasinarea parintilor sai, dar inainte ca el sa afle de moartea lor.
Ulterior, suspiciunile privind implicarea lui Eric au crescut, pentru ca tanarul era falit, prin urmare ar fi avut un motiv pentru crima.
Tatal sau ii dadea constant bani, aproximativ un milion de dolari in 3 ani, pentru a-i finanta cariera de broker, dar chiar si asa Eric avea o datorie de 150.000 de dolari.
In iunie 2012, Eric a fost arestat pentru uciderea parintilor sai, una din dovezile greu de contestat fiind declaratia unui expert in caligrafie, care a sustinut ca acesta a falsificat semnatura tatalui sau pe cecul incasat dupa crima. Tanarul a recunoscut acest lucru, precizand ca falsifica semnatura barbatului de ani de zile.
In august, Eric a primit doua condamnari la inchisoare pe viata, fara posibilitatea de eliberare conditionata. Cu toate acestea, nu exista probe directe care sa arate ca el si-a ucis parintii.
Barbatul care l-a amenintat cu moartea pe vecinul familei Koula a fost gasit nevinovat, pentru ca a demonstrat ca nu avea cum sa comita el crima.
Pana acum insa, anchetatorii nu au luat in considerare iposteza unui asasinat la comanda.
In privinta lui Eric mai exista o intrebare la care procurorii cu greu pot gasi raspuns:
"Cat de idiot sa fii ca sa-ti ucizi parintii cu sange rece si a doua zi sa te duci la banca, sa incasezi un cec cu semnatura falsificata a victimei"? a pledat avocatul tanarului.

Este o chestiune de timp până când această fetiţă va face istorie. E mai deşteaptă decât Stephen Hawking, Sigmund Freud sau Benjamin Franklin


O fetiţă din Marea Britanie a devenit cel mai tânăr membru al organizaţiei Mensa după ce , în urma unor teste efectuate în limba rusă, a obţinut un IQ mai mare decât cel al celebrului fizician Stephen Hawking. 

Alice Amos o obţinut un scor de 162 la testul de IQ susţinut în limba rusă (Stephen Hawking are un IQ de160). Părinţii fetiţei provin din Rusia, însă locuiesc în Surrey, Marea Britanie. 

Admiterea lui Alice în organizaţia Mensa o poziţionează pe fetiţă printre cei mai deştepţi 1% oameni din lume. 

"Chiar dacă nu a început să vorbească la o vârstă foarte fragedă, am realizat repede că făcea salturi remarcabile, în special în ceea ce priveşte cititul. A învăţat cifrele şi să socotească extrem de repede. Până la vârsta de 2 ani, reuşea să rezolve exerciţii destinate copiilor de 5 ani” a declarat tatăl fetiţei. 

Printre personalităţile cu IQ mai mic decât cel al lui Alice se numără: Abraham Lincoln (128), Bill Clinton (137), Napoleon Bonaparte (145), Sigmund Freud (156), Benjamin Franklin (160). 

În organizaţia Mensa, există peste 1000 de persoane cu vârste sub 18 ani