Friday, May 11, 2012

Nicio femeie nu vrea sa pateasca asa ceva la prima intalnire. Ce idee a avut un tanar


Nicio femeie nu vrea sa pateasca asa ceva la prima intalnire. Ce idee a avut un tanar


Fluturi in stomac, griji pentru vestimentatia aleasa sau frica de momente stanjenitoare de tacere. Niciunul dintre aceste lucruri nu l-a preocupat prea tare pe un tanar din Statele Unite, aflat la prima intalnire cu o 
domisoara.



Cei doi au mers la un meci de baseball, iar amorezul a tinut in mana, pe toata durata partidei, un afis pe care a scris "PRIMA INTALNIRE".
Lucrurile au mers si mai departe, in momentul in care mesajul a fost observat de crainicul arenei. In doar cateva momente, televiziunea care transmitea meciul a afisat un sondaj prin care telespectatorii erau invitati sa voteze daca va mai exista si o a doua intalnire pentru cei doi. Rezultatele au fost stranse: 51% au spus "Da", iar 49% au spus "Nu".
Organizatorii evenimentului au vrut neaparat sa ia o reactie si de la tanara implicata, iar ea a marturisit ca intalnirea a debutat nefericit - masina partenerului s-a stricat - insa a spus ca-i va acorda si o a doua intalnire, in uralele publicului.



"Regele David chiar a existat". Dovezile incontestabile ale istoricilor confirma pasaje din Biblie


"Regele David chiar a existat". Dovezile incontestabile ale istoricilor confirma pasaje din Biblie


Istoricii au gasit noi dovezi care atesta fapte descrise in detaliu de Biblie. Sunt primele argumente incontestabile ale existentei religiei iudaice in Israel.

Echipa de arheologi condusa de profesorul Yosef Garfinkel a efectuat sapaturi la Khirbet Qeiyafa, oras fortificat in Iudeea, langa Valea Elah.
Ei au gasit aici ceramica, unelte si obiecte de cult importante, care descriu modul de viata al oamenilor in perioada regelui David.
Altarele descoperite aici sunt cu 30-40 de ani mai vechi decat constructia Templului lui Solomon. De aceea, este considerata prima dovada a existentei religiei iudaice pe acest teritoriu.
Locuitorii nu consumau carne de porc si nici nu gravau piatra cu imagini care sa reprezinte oameni sau animale, ambele interdictii fiind clar formulate in Biblie.
Noile informatii sunt extrem de importante si pentru teologi, nu doar pentru istorici. Pana acum, nu se stia exact cand au fost formulate dogmele religiei iudaice, daca acestea dateaza intr-adevar din perioada monarhiei, asa cum scrie Biblia (secolele X-VI i.Hr.) sau sunt mai recente, din epoca elenistica sau persana.
Acum, istoricii si teologii au dovada: in perioada primilor regi iudaici locuitorii acestor zone practicau o religie diferita de cea a filistinilor sau a canaanitilor.
Descoperirea atesta si un stil architectural caracteristic perioadei regelui David. Ele confirma ceea ce istoricii credeau pana acum despre alcatuirea palatului regal si a Templului din Ierusalim.
“Este primul oras fortificat descoperit din perioada regelui David. Astfel, cei care afirmau ca acest rege este numai o legenda sau seful unui trib neinsemnat au acum dovada clara sa se inselau”, declara Garfinkel, citat de Daily Mail.

Descoperire epocala: un schelet de 6.000 de ani "vorbeste" despre un obicei sexual controversat


Descoperire epocala: un schelet de 6.000 de ani "vorbeste" despre un obicei sexual controversat


Arheologii au facut o descoperire surprinzatoare langa Praga, capitala Cehiei. Ce au gasit in ruinele unei localitati vechi de 6.000 de ani i-a uimit pe istorici.

Echipa de arheologi a scos la iveala ruinele unei localitati si scheletul unui barbat, ingropat intr-o pozitie foarte ciudata, conform ritualului de inhumare destinat femeilor.
Concluzia specialistilor este clara: au descoperit cea mai veche dovada a homosexualitatii.
Barbatul fusese ingropat in pozitie de fetus, cu capul orientat spre est si inconjurat de obiecte casnice, ritual aplicat in cazul femeilor.
Barbatii din perioada respectiva (neolitic) erau inhumati alaturi de arme sau cutite de vanatoare si intotdeauna culcati pe partea dreapta, cu capul spre vest.





Cercetatoarea Kamila Remisova Vesinova declara ca nu poate fi vorba de vreo greseala facuta in ritualul funerar, pentru ca acesta era foarte important in perioada neolitica, nu puteau exista abateri de la regula.
“Mai mult ca sigur era un barbat cu o alta orientare sexuala, homosexual sau travestit”, declara ea, citata de Daily Mail.
Scheletul a fost adescoperit anul trecut, dar abia acum arheologii au putut trage o concluzie clara, oficiala, privind identitatea lui.
Istoricii cehi au mai avut parte recent de surprize similare: o alta echipa a gasit scheletul unei femei din perioada mezolitica, ingropata ca un barbat razboinic.
Daca in acest caz putea fi vorba de o comunitate de amazoane, scheletul barbatului ingropat ca o femeie nu poate insemna decat un singur lucru: era vorba de un travestit sau de o persoana considerata ca apartinand “celui de-al treilea gen".

Americanii investesc 1 miliard de dolari pentru a construi un oras fantoma. De ce nu vor sa fie populat


Americanii investesc 1 miliard de dolari pentru a construi un oras fantoma. De ce nu vor sa fie populat


E criza, dar nu si pentru investitorii americanii. Acestia vor construi in New Mexico un oras fantoma in valoare de 1 miliard de dolari, in numele stiintei. Urbea este gandita pentru 35.000 de locuitori, va avea sosele, case, birouri si cladiri comerciale.



Orasul va "rasari" la 15 km de Hobbs, o localitate cu o populatie de 40.000 de locuitori. Oamenii de afaceri care investesc in Centrul pentru Inovare, Tehnologie si Testare (Cite) spun ca au luat decizia construirii acestei asezari fantoma pentru ca cercetatorii sa duca la bun sfarsit tot felul de teste fara a deranja insa rezidentii.
Oamenii de stiinta vor sa experimenteze aici tot felul de sisteme in domeniul energiei regenerabile, al traficului inteligent, dar si al urmatoarei generatii de retele wireless.
Orasele fantoma nu sunt ceva neobisnuit in SUA. Nu sunt putine cele abandonate dupa ce industria care le sustinea a disparut, mai ales in urma crizei financiare.
Noua urbe inteligenta este totusi o premiera. Este prima construita in scopuri stiintifice.
Primarul din Hobbs, Sam Cobb, este extrem de incantat de acest proiect: “Ne va aduce multe oportunitati si ne va urca pe scena lumii". Vor fi create 350 de joburi initial, iar ridicarea orasului va incepe pe 30 iunie.   
Aici vor fi testate masinile care se conduc singure, dar si piste de avion. Bob Brumley, director executiv al Pegasus Holdings, compania din spatele proiectului, a declarat: "Un lucru e sigur: nu vor fi explozii sau detonari”. 

Paparazzii au dat lovitura. O actrita si iubitul ei, surprinsi in ipostaze intime in public


Paparazzii au dat lovitura. O actrita si iubitul ei, surprinsi in ipostaze intime in public



Ca actrita nu s-a afirmat niciodata prea tare, pentru ca a jucat in filme de categorie inferioara si nu a avut roluri cu care sa faca senzatie. Dar a venit celebra cand a inceput sa pozeze in reviste pentru adulti.
Ajunsa la 41 de ani, Shauna Sand isi traieste a doua tinerete, dupa divortul de Lorenzo Lamas, cu care a facut trei copii. Actrita se mentine in forma, se intalneste cu barbati mai tineri decat ea si se pare ca este extrem de dezinhibata.
Paparazzii au pozat-o facand sex cu iubitul ei intr-un loc public, pe o plaja de pe insula St. Barts, din Caraibe. Cei doi au crezut ca sunt singuri pe plaja pe care au descoperit-o printre stanci. Nu au banuit nicio secunda ca sunt urmariti pas cu pas de fotografi.