Friday, July 27, 2012

Super afaceri care nu s-au mai incheiat niciodata. Cele mai costisitoare 7 accidente Uneori un incident absolut banal se poate transforma intr-o tragedie. Iar cand miza este mare, accidentele parca rasar de nicaieri. Cele mai scumpe accidente din istorie s-au intamplat fara prea multe explicatii. In schimb, efectele au fost devastatoare. Afaceri extrem de profitabile s-au dus pe apa sambetei.


Maini alunecoase
Reprezentantii Guiness World Records si-au rezervat de curand o deplasare in Marea Britanie pentru a-l testa cel mai scump cocktail din lume, estimat la putin peste 5.000 de lire sterline (aproape 7.800 dolari). Bautura contine si celebrul coniac Clos de Griffier Vieux, care dateaza din 1788 si al carui pret ajunge la 50.000 de lire sterline sticla. Dar, inainte ca celebrul cocktail sa fie evaluat de cei de la Guiness, patronul care a comandat bautura a vrut sa o analizeze mai bine si a scapat sticla de coniac pe podea,
Operele de arta nu se ating
In 2010 un vizitator al Muzeului de Arta Metropolitana din New York inspecta un tablou al celebrului pictor spaniol Picasso (“The Actor”/”Actorul”), cand s-a impiedicat si a daramat opera estimata la 80 milioane de dolari. Mai mult, in cadere vizitatorul a atins panza tabloului, iar o lacrima i s-a scurs pe aceasta din urma, distrugand compozitia picturii.
Sireturile pantofilor se leaga intotdeauna
In 2006 un manager al Muzeului Fitzwilliam din Cambridge, Anglia, s-a impierdicat de sireturile dezlegate, prabusinde-se peste trei vaze din secolul al XVII-lea care au apartinut dinastiei Qing din China. Dupa incident, vasele au fost lipite si reintroduse in muzeu, desi acum sunt protejate de un geam de protectie.
Lectii muzicale
In mai 2012 un violoncel Stradivarius editie limitata, estimat la aproape 20 milioane de dolari, a cazut de pe o masa in timpul unei sedinte foto. Piesa unicat nu a mai putut fi salvata. Din toate cele 1.100 de instrumente cu coarde pe care Antoni Stradivari le-a realizat, astazi au mai ramas doar 650, dintre care 50 sunt violoncele. Mai exact, 49.
Ceramica blestemata
O figurina de lut din Nigeria, numit figurina Nok, este considerata una dintre cele mai antice obiecte de arta din sudul Saharei. Aceasta a reusit sa supravietuiasca nevatamata mai mult de 2600 de ani, pentru a fi spulberata in mod accidental de un fotograf in timpul unei sedinte foto pentru revista Art+Auction, in mai 2011.
Un tablou neestimat 
In 2006, magnatul de cazino, Steve Wynn, s-a hotarat sa-i vanda managerului de investitii Steven Cohen un Picasso. „Le Reve” fusese estimata la 139 milioane de dolari. Cu cateva zile inainte ca negocierea sa fie finalizata, Wynn a luat tabloul pentru a-l arata unor prieteni si a le povesti istoria operei respective. Din greseala insa, magnatul a lovit pictura usor cu cotul, iar „Le Reve” a suferit o „mica” ruptura. Restauratorii au incercat sa repare dauna, insa afacerea nu a mai fost facuta. Potrivit Bloomberg BusinessWeek, Wynn detine si astazi celebrul „Le Reve”.
Cu asa tata, ce sperante sa mai ai de la fiu?
Mandrul parinte al unui jucatori de fotbal din Alabama nu s-a putut bucura suficient de victoria echipei in care activa fiul sau. Tatal s-a impiedicat de o instalatie de pe terenul de fotbal si a spart trofelul de pe piedestal, in valoare de 30.000 de dolari. Evenimentul a avut loc in 2012.
Acesta nu este prima data cand un trofeu sfarseste zdrobit. De pilda, trofeul Campionatului Universitatii Florida din 2006 a fost prabusit la pamant, iar in 2004 doua astfel de premii au fost furate din statul Florida.