Wednesday, June 20, 2012

România a intrat în Zodia Focului. În următoarele două zile, temperaturile vor fi insuportabile. Cum ne protejăm

A fost o zi de foc pentru România! Canicula şi-a luat deja tributul: un om a murit în stradă, la Drobeta Turnu Severin, după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii.

N-a fost singura victimă: numai în Bucureşti, peste 500 de oameni doborâţi de soare au sunat astăzi la 112. Şi e doar începutul.

Ne aşteaptă două zile cumplite de cod galben, cu temperaturi de 37 de grade, la umbră. 



În unele zone din ţară temperaturile au devenit insuportabine încă de la începutul săptămânii, aşa că oamenii au început deja să ia primele măsuri împotriva caniculei.

Mulţi au preferat să plece din oraş pentru a scăpa de caniculă.

Muncitorii de pe şantiere şi poliţiştii de la rutieră au fost primii care au avut de suferit din cauza căldurii.

Potrivit legii, în zilele caniculare toţi angajatorii trebuie să asigure celor care lucrează pentru ei apă şi pauze pentru a se odihni.

Trei francize uriase fast-food din Statele Unite care ar putea inlocui Burger King in Romania


Un gigant fast-food pleaca din Romania, dar piata americana prezinta alte trei francize uriase al caror potential nu a fost inca incercat la noi in tara.
Ziarul Financiar scria marti despre ultimele restaurante Burger King care se inchid in aceasta saptamana. Burger King este unul dintre marii jucatori de pe piata fast-food din Statele Unite, unde e pe locul 3 intr-un clasament al veniturilor pe 2010, cu aproape 9 miliarde de dolari in incasari, potrivit Huffington Post.
Doar McDonald's vinde mai multi burgeri decat "Regele". Dar diferenta e mare, "Mickey D's", asa cum mai e poreclit lantul fast-food, ajungand la 32,4 miliarde in 2010. 
Intre cele doua companii se strecoara sandwich-urile Subway, compania aflata pe locul 2 in topul veniturilor cu peste 10 miliarde de dolari. Asadar, din top 3, doua firme raman in continuare in Romania.
Privind insa spre restul clasamentului, remarcam absenta a 3 jucatori importanti. 


WENDY's


In aprilie, un raport al firmei de cercetare Technomic arata ca Wendy's ar fi depasit Burger King in incasari cu aproape 100 de milioane de dolari. Fata roscovana de pe logo e legendara in America, dar aproape o necunoscuta in Europa. Cartofii prajiti de la Wendy's se spune ca sunt insa numarul 1 in fast-food-ul de peste Ocean.










TACO BELL


E cel mai mare lant de restaurante cu specific mexican din Statele Unite. 2 miliarde de clienti ii trec pragul anual, ducand veniturile la aproape 7 miliarde de dolari. Tacos si burritos sunt produsele semnatura ale companiei ce a dus bucataria fast-food mexicana in prima linie americana, cu un impact similar cu cel al shaormei in 






DUNKIN' DONUTS


6 miliarde dolari anual pentru cafea si gogosi. Un numar care nu poate rivaliza cu cel al Starbucks, dar care tine Dunkin Donuts in top 10 companii americane. Poate multi isi vor aminti de prezenta Dunkin Donuts in Romania din anii 90 si de magazinul de la Piata Unirii din Capitala ce s-a inchis mai apoi. Daca piata nu era atunci pregatita sau daca pur si simplu gogosile romanesti sunt atat de bune incat nu accepta competitie ramane de vazut. 



Parcurile Disney se upgradeaza. Noua tematica a celor mai cunoscute locuri de distractie din lume

Disney a inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute noi jucarii. Cel mai cautat parc de distractii din lume, care a fost vizitat de aproape 600 milioane de vizitatori de la lansarea din 1955, a deschis un nou taram de joaca pe care iubitorii de viteza il vor adora: o noua pista de raliu cu tematica din filmul animat Cars.  



Disney a lansat Cars Land, o incredibila reconceptualizare a lumii din filmul Cars, marcaPixar. Tematica parcului este identica cu cea a oraselului Radiator Springs din Cars, in toate sensurile posibile.
Intregul “oras” a fost construit pentru a semana in totalitate cu cel din cunoscutul desen animat. Iar rezultatul a fost unul peste asteptari, scrie Business Insider. Vizitatorii se pot plimba pe traseul amenajat in Disney Land, iar aceia care platesc pentru Fast Pass (bilet cu intaietate, iar turistii nu asteapta in rand urcarea in masinute) pot face si intreceri.
Noaptea “orasul”, de altfel destul de spatios ca dimensiuni, capata viata printr-o explozie de lumini.
Disneyland este primul parc de distractii Disney amplasat in Anaheim, California, detinut si operat de Walt Disney Parks and Resorts , divizie a The Walt Disney Company. Disneyland a fost deschis publicului larg in iulie 1955.
De altfel, Disneyland este singurul parc cu tematica care a fost proiectat si construit sub supravegherea directa a lui Walt Disney. In 1998, parcul tematic a fost redenumit Disneyland Park pentru a se distinge de cel mai mare complex ,Disneyland Resort.
Disneyland este considerat cel mai cautat parc de distractii din lume, inregistrand aproape 600 de milioane de vizitatori de la inaugurarea din `55.













Angelina Jolie, asa cum n-ai vazut-o NICIODATA


Studiourile Disney au dat publicitatii prima poza cu Angelina Jolie in filmul Maleficent. Iar actrita arata de-a dreptul amenintator.
Maleficent spune povestea Stapanei Raului (n.r. Mistress of Evil), personajul negativ din Frumoasa din Padurea Adormita.
Scenariul filmului astepta de mult pe birourile Hollywood-ului, insa numai acum a putut fi pus in practica. Angelina Jolie a semnat din primul moment, insa pelicula nu si-a gasit un regizor pentru mult timp. Inclusiv numele lui Tim Burton a fost vehiculat pe lista celor interesati de proiect.
Pana la urma, regia filmului a fost revendicata deRobert Stromberg, care isi va face debutul in domeniu cu aceasta productie.
Filmul va fi filmat in 3D si va avea premiera in 14 martie 2014. Pana atunci, iata poza in premiera cu Angelina Jolie, asa cum nu ati mai vazut-o - incornorata.

Obiectul misterios fotografiat de Google langa o baza militara americana


Satelitii Google Earth au fotografiat un obiect zburator misterios in baza aeriana a unei companii care produce armament, tehnologie de zbor avansata si sisteme de securitate pentru SUA.
Ciudatul obiect zburator, care pare acoperit cu un invelis de plastic, a fost fotografiat in data de 4 decembrie 2011, intr-un sediu Lockheed Martin’s Skunk Works, in Palmdale, California.
Imaginea nu a fost facuta insa publica decat saptamana trecuta, atunci cand a aparut pe blogul lui George Kaplan - care se autodescrie drept analist pe probleme de securitate.
Obiectul zburator este parcat langa un F-16, langa Plant 42, o baza aeriana top-secreta a U.S. Air Force. Este in forma de V si, potrivit presei straine, este o drona de 18,28 metri (dimensiune aproximativa calculata in comparatie cu F-16, care masoara 15,24 metri).
Ca misterul sa se adanceasca si mai mult, drona pare sa semene destul de bine cu proiectul secret al Lockheed RQ-170 Sentinel.
RQ-170 a fost vazut prima data in 2007, in Kandahar, Afganistan. Doi ani mai tarziu, in 2009, reprezentanti ai U.S. Air Force au declarat ca lucreaza cu un numar mic de drone Sentinel pentru misiuni de "recunoastere si supraveghere".
Coincidenta sau nu, in data de 4 decembrie 2011, atunci cand a fost facuta fotografia, autoritatile iraniene au capturat o drona americana Sentinel, prabusita langa granita cu Afganistanul, pornind un adevarat scandal diplomatic.
Oficialii iranieni au dezvaluit sa drona prabusita a fost trimisa in Palmdale, California.
Jurnalistul specializat in probleme de aviatie, David Cenciotti, a facut legatura intre evenimentul de la granita iraniano-afganistana si poza facuta de satelitii Google Earth.
"Cred ca este o Sentinel. Una defecta", a concluzionat acesta.
Concluziile acestuia par insa lipsite de logica, din moment ce in 13 decembrie, SUA inca nu isi recuperase drona prabusita.