Friday, April 27, 2012

După ce vei vedea fotografia, câinele acesta nu ţi se va mai părea atât de drăguţ


După ce vei vedea fotografia, câinele acesta nu ţi se va mai părea atât de drăguţ


Îngrijirea unui animal de companie necesită multă răbdare şi timp liber. Mai ales că unele patrupede adoră, pur şi simplu, să facă ravagii în casă şi trebuie să fie supravegheate aproape non-stop.

Este şi cazul câinelui din imaginea următoare. Cu toate că a fost lăsat într-un ţarc improvizat în bucătărie unde, teoretic, nu ar fi avut cum să distrugă nimic, patrupedul s-a întrecut pe el şi a reuşit totuşi să o comită şi de data aceasta.

Nu putem totuşi să nu ne întrebăm: cum ar fi arătat casa stăpânilor îcazulîn care căţelul ar fi fost lăsat singur în sufragerie? 




Reintalnirea emotionanta dintre un caine si stapanul sau, un soldat plecat 9 luni pe front


Reintalnirea emotionanta dintre un caine si stapanul sau, un soldat plecat 9 luni pe front




Poate ca un caine nu stie sa spuna "bine ai venit acasa" in engleza, dar gesturile sale arata cat de mult i-a lipsit stapanul sau, plecat in Afganistan.
Poreclit "Thunderpaws" - "Labute de fulger" intr-o traducere aproximativa, catelul din rasa Marele Danez a transformat reuniunea cu stapanul sau intr-un viral pe internet.


Cele 9 luni in care cei doi au stat despartiti au contat enorm la revedere. Gigantul, care n-are voie sa sara in mod normal, tinand cont de dimensiunile sale, se ridica pe doua picioare, il imbratiseaza si il pupa pe soldatul american. 

Acestea ar putea fi printre ultimele imagini cu o lume pe cale de disparitie


Acestea ar putea fi printre ultimele imagini cu o lume pe cale de disparitie



Un trib din Brazilia, cu o cultura unica in lume, ar putea sa dispara pentru totdeauna. De succesul unei campanii internationale care militeaza pentru drepturile lor depinde supravietuirea acestor oameni.

ribul Awa locuiteste in jungle din Brazilia si este catalogat drept “tribul cel mai amenintat cu disparitia din intreaga lume”.
Membrii sai sunt vanatori si culegatori. Padurile in care locuiesc, desi sunt zone protejate de lege, sunt defrisate ilegal si oamenii nu au alta sansa: ori mor, ori se muta, avertizeaza grupare Survival International, care conduce campania.
Potrivit acestei organizatii, in intreaga lume exista 150 de milioane de oameni care traiesc in triburi, iar multe dintre acestea sunt in pericol de disparitie. Cea mai complicata situatie este cea a triburilor care refuza contactul cu civilizatia moderna, ca sa evite distrugerea modului lor de viata, dar si bolile impotriva carora ei nu au imunitate.
Primul contact cu Awa a avut loc in anul 1973. In prezent, aproximativ 360 de oameni traiesc in asezari semi-permanente, intr-o zona protejata, dar mai exista alti 100 de membri ai tribului care au decis sa stea complet izolati de civilizatie.

Desi legea le apara modul de viata, padurea lor este defrisata ilegal, iar acest lucru ii condamna practic la moarte. Awa depind in totalitate de padure, pentru a supravietui. De acolo isi procura hrana (nuci, fructe acai si vanat), dar si leacuri pentru boli si materie prima pentru locuinte.

Mai multe vedete s-au alaturat acestei campanii umanitare, printre care si actorul Colin Firth.




A fost aleasa Miss Republica Dominicana. A pierdut coroana din cauza unei minciuni banale


A fost aleasa Miss Republica Dominicana. A pierdut coroana din cauza unei minciuni banale



A fost incoronata ca fiind cea mai frumoasa femeie din Republica Dominicana. Din nefericire insa, coroana nu a stat la ea decat cateva zile. Organizatorii au descoperit ca bruneta a mintit in privinta unui aspect important.
Pe data de 17 aprilie, Carlina Duran era in culmea fericirii pentru ca primise titlul de cea mai frumoasa femeie din Republica Dominicana.
Organizatorii au aflat ca tanara de 25 de ani s-a casatorit in 2009, iar la inscriere a declarat ca este singura.  Acesteia i-a fost retras titlul de Miss Republica Dominicana deoarece situatia ei contravine regulilor concursurilor de miss.
Coroana i-a revenit concurentei de pe locul doi, Dulcita Lieggi Francisco, in varsta de 24 de ani.

Detaliul din aceasta imagine a bagat o diva in depresie. Cantareata care se "scurge" peste pantaloni


Detaliul din aceasta imagine a bagat o diva in depresie. Cantareata care se "scurge" peste pantaloni



Arata foarte bine pentru varsta de 42 de ani, nimic de zis! Insa e timpul sa renunte la bluzitele care nu-i acopera talia. Este una dintre cele mai frumoase si mai dorite femei din lume, dar nu mai are abdomenul de altadata.
Jennifer Lopez avea in urma cu cativa ani un abdomen de invidiat - tonifiat si lucrat. Zilele de glorie au apus insa. Acum, o singura miscare gresita declanseaza dezastrul. Iar rezultatul, imortalizat de paparazzi, e suficient sa o bage in depresie.
Fanii cantaretei au rasuflat insa fericiti: posteriorul marca J-Lo este intact si subliniat perfect de pantalonii aurii.

Cati megabytes are creierul tau? Daca ar fi un telefon ca el, n-ai vrea sa-l cumperi


Cati megabytes are creierul tau? Daca ar fi un telefon ca el, n-ai vrea sa-l cumperi

Comparat cu un harddisk, creierul o capacitate de stocare impresionanta, iar viteza de operare ar lasa mult de dorit.





Relatiile tensionate dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord au generat o discutie interesanta pe marginea capacitatii de stocare a creierului uman. Presa de stat nord-coreeana a afirat ca presedintele statului vecin, Lee Myung-bak, ar avea "mai putin de 2MB de cunostinte". Povestea i-a facut pe jurnalistii de la slate.com sa se intrebe care e capacitatea de stocare a creierului uman.
Un calcul simplist facut cei arata ca un om are, de regula, intre 10 si 100 de terabytes. Asta inseamna intre 10 000 GB si 1 milion de GB. Insa unii indivizi mai dotati de natura ar avea creiere cu o capacitate de pana la 2,5 petabytes, adica 2 500 de tera. Si, desigur, cei mai putini norocosi ar trebui sa se multumeasca cu un singur tera de spatiu, echivalentul a putin peste 1 000 de GB. In prezent, in Romania, un HDD extern bun de 1 tera se vinde la aproximativ 400 RON.

Cum a fost facut calculul? In primul rand ne gandim ca creierul unui om are cam 100 miliarde de neuroni, iar fiecare dintre acestia poate face in jur de o mie de conexiuni pentru stocarea informatiei. Inmultind cele doua numere ajungem la 100 tera. Sa estimezi cat la suta din creier este ocupat cu informatie si cat la suta e liber, e o treaba mult mai complicata decat in cazul calculatoarelor. 
In ceea ce priveste frecventa la care opereaza creierul, din nou, lucrurile devin greu de estimat. Fiecare neuron are o frecventa de un kilohertz, adica e de un milion de ori mai incet decat un gigahertz, cat are un smartphone destul de bun.
Putem spune, deci, ca creierul este o masina puternica facuta din procesoare incete. De aceea calculatoarele reusesc sa se descurce mai bine decat noi atunci cand au de indeplinit sarcini specializate.

"Comoara" de care depinde America. Datele incredibile despre a treia resursa de petrol a lumii


"Comoara" de care depinde America. Datele incredibile despre a treia resursa de petrol a lumii

Statele Unite importa mai mult petrol din Canada decat din oricare alt stat. Si asta pentru ca aici se gaseste a treia mare sursa de petrol a lumii.



Cei de la Business Insider au investigat la inceputul saptamanii aceste zone petrolifere. Potrivit publicatiei americane, odata cu cresterea cotatiei titeiului, controversatele zone au devenit si mai dezvoltate, in ciuda estimarilor analistilor cu privire la riscurile de mediu.
Iata 9 lucruri fascinante despre "comoara" Canadei.
1. Din cele 175 de miliarde de barili de petrol care pot fi obtinuti, 170 provin din regiunea Alberta.
2. Dezvoltarea zonelor petroliefere din Canada va genera anual aproximativ 84 de miliarde de dolari, suficient cat sa hraneasca 90% din gospodariile din Canada.
3. Canada asigura 25% din importurile de titei ale Statelor Unite, dublu fata de cele ale Arabiei Saudite.
4. Zonele petrolifere se intind pe 54.826 de mile patrate, o suprafata mai mare decat Anglia si aproape cat suprafata statului Florida.
5. O recenta exploatare petrolifera din regiunea Alberta a excavadat mai mult pamant decat a fost nevoie pentru construirea Marii Piramide a lui Keops, Marelui Zid Chinezesc, Canalului Suez si a celor mai mari 10 baraje ale lumii.
6. Operatiunile de exploatare petrolifera produc anual 349 de milioane de metri cubi de apa – de doua ori mai mult decat cantitatea de apa folosita in orasul Calgary.
7. Suprafata totala a lacurilor create de extractia petrolului este mai mare chiar decat orasul Vancouver.
8. Productia unui baril de gudron de petrol emite de trei ori mai multe gaze cu efect de sera decat producerea unui baril conventional de petrol.
9. Exploatarea zonelor petrolifere din diverse colturi ale lumii s-a majorat cu 225% in ultimii 10 ani.