Monday, August 5, 2013

Grumpy Cat Love is in the Air


Grumpy Cat Morning Coffee Latte


Grumpy Cat Kisses Kitten


Grumpy Cat Super Bowl


Grumpy Cat Drops Lion King Simba


This girl is on FIRE


Cand este copilul pregatit sa doarma in patutul lui


Multi parinti se intreaba cand trebuie sa il mute pe bebe din patut intr-un pat pentru copii. Parerile pe aceasta tema sunt impartite si varsta acestei tranzitii difera de la un copil la altul. Cea mai potrivita varsta pentru aceasta schimbare in viata copilului incepe de la 3 ani si poate fi prelungita in functie de dezvoltarea copilului tau.

Cel mai bine este sa astepti pana cand copilul tau este mai aproape de varsta de 3 ani, deoarece majoritatea copilor pur si simplu nu sunt pregatiti sa faca tranzitia. Desigur, va trebui sa faci aceasta schimbare atunci cand copilul este prea mare sau prea activ pentru a dormi intr-un patut bebe.
Multi parinti fac aceasta schimbare pentru ca sunt ingrijorati ca micutul lor este prea activ si ar putea sa escaladeze sau sa sara din patutul lui – si aceasta este o problema de siguranta reala.
Totusi nu te grabi sa cumperi un pat nou atunci cand copilul tau are prima evadare din patut. El ar putea sa nu fie gata sa se mute intr-un pat mare si sa fie lasat singur, mai ales atunci cand toata lumea doarme. Incearca sa faci tranzitia mai usoara si lasa-l pe cel mic sa isi faca somnul de amiaza in patul tau pentru a observa cum se descurca.
Un alt motiv pentru care parintii fac trecerea de la un patut la un pat pentru copii este sosirea unui alt bebe. Daca aceasta este si situatia ta trebuie sa faci aceasta tranzitie cu cel putin sase pana la opt saptamani inainte de nastere. Cu siguranta iti doresti ca micutul tau sa fie bine stabilit in noul pat inainte de a-l vede pe fratiorul cel mic preluandu-i patutul. In functie de varsta copilului, poti lua in considerare amanarea mutatului pana cand noul fratior este de 3-4 luni. Nou-nascutul va petrece, probabil, acele luni dormind alaturi de mama. Astfel si fratele mai mare va avea timp sa se adapteze cu noul venit, facand tranzitia de la patut mai usoara.
Nu fa aceasta tranzitie daca copilul tau nu este pregatit, indiferent daca vrei sa eliberezi locul si sa il pui pe noul fratior in patut. Multi parinti afla prea tarziu ca ar fi fost mai usor sa imprumute sau sa cumpere un alt pat de copil, mai degraba decat sa mute copilul inainte ca el sa fie pregatit.
Unii copii se adapteze rapid la aceasta schimbare, in timp ce altii se obisnuiesc greu. Fiecare copil este diferit. Copilul poate fi foarte atasat de patutul lui. Trecerea la un pat mare este doar una din multele schimbari in acest stadiu din viata lui – aceasta schimbare poate sa coincida cu mersul la olita sau alte activitati.
Exlica-i copilului avantajele unui pat pentru copii. Fa din aceasta activitate o sarbatoare! Poti sa mergi impreuna cu el pentru a alege patutul sau ii poti organiza o mini petrecere surpriza pentru a-i arata noul cadou. La petrecere trebuie sa participe mami si tati si daca vreti bunicii sau alte persoane apropiate. Astfel copilul va privi diferit tranzitia, cu entuziasm!
In cele din urma, amintiti-va ca trecerea de la un patut la un pat este o piatra de hotar in viata ta. Este un semn ca intaiul nascut este in crestere si nu va mai fi un bebe mic.

A fost inventată pastila anti-beţie


O echipă de cercetători din SUA şi Australia lucrează la conceperea unei pastile „anti-beţie”, care ne va permite să bem cât vrem de mult, pentru că limitează efectele alcoolului asupra creierului.
Testele realizate pe şoareci au arătat că, deşi subiecţilor li s-a administrat o cantitate mare de alcool, aceştia nu au dat semne de ameţeală.
Cercetarea, realizată de specialiştii americani şi australieni, s-a bazat pe studierea modului în care alcoolul afectează celulele gliale, care alcătuiesc aproape 90% din creier. Aceste celule au un rol important la nivelul sistemului imunitar, ajutând la combaterea unor infecţii precum meningita.
În timul experimentului, blocarea acestui răspuns imun a produc un efect remarcabil, împiedicându-i pe şoarecii care au consumat alcool să se îmbete. Aceşti şoareci nu numai că au prezentat reflexe mai bune, dar au reuşit să se echilibreze şi să meargă mai bine decât alţi şoareci ale cător celule imunitarre din creier fuseseră lăsate să funcţioneze normal.
Totodată, studiul poate explica de ce unele persoane îşi pierd din inhibiţii şi reacţionează ciudat atunci când beau, în comparaţie cu alţi oameni care deşi beau sticlă după sticlă, sunt puţin afectaţi de alcool.

Fumatul afectează negativ memoria încă din tinereţe


Cei care fumează uită, zi de zi, aproximativ o treime din informaţie, comparativ cu cei care nu fumează. Vestea bună este că renuţarea la fumat restabileşte capacitatea persoanelor de a-şi reaminti informaţiile, readucând-o la aproape acelaşi nivel ca şi la nefumători.
Un studiu de mică întindere, realizat pe aproximativ 70 de studenţi cu vârste între 18 şi 25 de ani, de cercetători de la Universitatea Northumbria, Marea Britanie, a arătat că fumatul are un efect negativ puternic asupra memoriei.
Participanţilor li s-a cerut să-şi reamintească nişte detalii – de pildă, titlurile unor cântece care urmau să fie interpretate la o reuniune studenţească, sau până la ce punct fuseseră îndeplinite anumite sarcini.
Fumătorii s-au descurcat prost, reuşind să-şi reamintească, în medie, doar 59% din informaţii, în timp ce nefumătorii au reuşit să-şi reamintească informaţiile în proporţie de 81%.
Cei care fumaseră, dar renunţaseră la acest obicei, şi-au reamintit detaliile în proporţie de 74%.
Autorii studiului consideră că informaţiile ar putea fi utilizate în campaniile împotriva fumatului.
Ei plănuiesc să investigheze, în continuare, efectele pe care le are asupra memoriei fumatul pasiv (aspirarea, de către cei care nu fumează, a fumului produs de alţii), precum şi aşa-numitul “fumat la a treia mână” – inhalarea reziduurilor rămase în haine, perdele sau mobilier.