Saturday, June 15, 2013

LOADING

LOADING ███████████]99%

De ce extroverţilor le plac petrecerile iar introvertiţii se feresc de mulţimi


Extrovertiţii şi introvertiţii diferă în mod considerabil în ceea ce priveşte modul în care creierul procesează experienţele satisfăcătoare, arată un nou studiu.

Cercetarea publicată în jurnalul Frontiers in Human Neuroscience arată că extrovertiţii tind să asocieze senzaţia palpitantă generată de substanţa chimică ce generează plăcerea în creier cu mediul în care se găsesc în acel moment.
Acest lucru ar putea explica de ce persoanele extrovertite caută să participe la petreceri fără limite, pe când introvertiţii preferă să bea un ceai acasă.
Oamenii de ştiinţă ştiu de ceva timp că introvertiţii şi extrovertiţii diferă în numeroase moduri, însă s-a dovedit a fi foarte dificilă identificarea proceselor cerebrale implicate. Cercetătorii au descopert că extrovertiţii preferă satisfacţia imediată şi se concentrează mai mult asupra feţelor. Introvertiţii, în schimb, tind să fie copleşiţi de stimularea excesivă şi sunt mai degrabă atenţi la detaliu, lucru reflectat în activitatea cerebrală sporită în momentele în care este procesată informaţia vizuală.
Pentru a identifica „rădăcinile” cerebrale ale extraversiunii, Yu Fu şi Richard Depue, doi neurobiologi de la Universitatea Cornell din New York au folosit testele de personalitate folosite de regulă pe studenţii din anul I pentru a selecta un eşantion aleatoriu de 70 de persoane compus din extrovertiţi şi introvertiţi.
Cercetătorii le-au administrat unor participanţi Ritalin, un stimulant folosit pentru a trata ADHD. Pentru a amplifica atenţia, Ritalin stimulează eliberarea dopaminei, substanţa chimică ce generează plăcerea, în creier. Cercetătorii ştiu că dopamina joacă un rol în procesul de recompensă şi motivare.
În acelaşi timp, participanţii urmăreau câteva clipuri video în cadrul unui laborator.
După aceea, cercetătorii au testat că de puternic asociau participanţii clipurile video şi mediul în care le-au urmărit cu senzaţia plăcută produsă de dopamina generată de Ritalin. Pentru a face acest lucru, aceştia au testat trăsăturile subconştiente, precum memoria de lucru, viteza într-un test de apăsare cu degetul şi comportamentul lor. (Studii mai vechi au arătat că atunci când oamenii şi alte animale asociază un mediu sau un element cu o experienţă pozitivă, aceştia tind să se deplaseze mai repede, să aibă o memorie şi o atenţie vizuală mai bune şi un comportament mai pozitiv.)
Pe baza acestor măsurători, extrovertiţii asociau puternic mediul şi contextul cu recompensele de care au beneficiat, pe când introvertiţii nu prezentau vreo asociere între cele două elemente, au explicat cercetătorii în studiu.
Rezultatele sugerează că efectele Ritalin asupra sistemului dopaminei nu au dus la recompensarea sau la motivarea introvertiţilor. Acest lucru sugerează că introvertiţii prezintă o deosebire fundamentală în modul în care procesează recompensele provenite din mediu, creierul introvertiţilor acordând elementelor interioare o greutate mai mare decât stimulilor şi recompenselor motivaţionale exterioare, arată cercetătorii.
Descoperirea este un pas important, afirmă Charles Carver, un psiholog de la Universitatea Miami ce nu a luat parte la acest studiu. „Rezultatele ajută la formarea unei legături între o trăsătură de personalitate a extraversiunii cu un set anume de procese din sistemul nervos”, spune Carver. „Efectul obţinut era unul foarte subtil, deoarece se baza pe acţiuni involuntare”, a mai adăugat specialistul.

Cum sa pozezi perfect in costum de baie


Pe plaja, practic, pozezi incontinuu, pentru ca situatia iti impune sa ai o tinuta impecabila: umerii drepti, abdomenul incordat, barbia ridicata. Asa ca aparatul foto nu ar trebui sa te ia prin surprindere. Iar pentru “sedintele foto” pe care le organizezi cu prietenii la malul marii, aminteste-ti urmatoarele trucuri care iti avantajeaza silueta:

Mai slaba si mai inalta
In fotografii, vei parea mai subtire daca iti pozitionezi corpul nu frontal, ci usor rotit, chiar la 45 de grade, cu un picior putin mai in fata, si iti intorci spre obiectiv doar umerii si fata.
Intotdeauna asigura-te ca stai dreapta, cu umerii trasi bine in jos si spre spate, si abdomenul cat mai “mininalizat” cu putinta. Gatul se lungeste, bustul se mareste, nu ai decat de castigat.
Daca nu te afli pe nisip poti sa porti tocurile foarte inalte – smecheria veche de cand lumea – pentru ca li se percepe prezenta, fie ca se vad sau nu in fotografie. Daca se vad, lungesc incredibil piciorul. Daca nu, oricum schimba intreaga tinuta, te obliga la un echilibru elegant, impingand soldurile in fata – ce mai, te fac sa te simti mai frumoasa! Toate celebritatile, cand se fotografiaza poarta tocuri, chiar daca poza e doar bust.
Trucuri care nu dau gres
Coapse prea pline? Daca pozezi asezata, apleaca-te usor spre camera, cu o mana sub barbie, pentru a elonga torsul si a acoperi coapsele cu partea superioara a corpului.
Daca pozezi in picioare, tine bratele in fata coapselor, ca sa le acoperi. Este un truc prin care atentia e atrasa mai degraba de maini, si nu de ce acopera ele. Roteste corpul, adu un picior in fata si tine bratul pe coapsa.
Alege pozitia aparatului de jos in sus. E mult mai flatant, caci astfel trupul pare elongat si se previne efectul de “turtire” pe care il da o imagine perfect perpendiculara pe obiectiv. Aparatul de fotografiat – respectiv prietenul care te pozeaza – trebuie pozitionat sub nivelul taliei.
Vrei talie mai mica? Tine mainile pe bazin, cu degetele indreptate in fata, sau chiar strange putin talia intre palme.
Daca vrei sa atragi atentia asupra dotarilor superioare, foloseste trucul acela din adolescenta, cand isi doreai sa ai sani mai mari: apleaca-te in fata si strange bustul intre bratele incrucisate sub piept, pentru a-l expune mai bine.
Sapa in nisip o scobitura de lungimea trupului tau si adanca de cativa centimetri. Lungeste-te in ea, stand pe o parte, cu fata la aparat. Asa, putin ingropat, corpul va parea mult mai subtire.
Jackie O. obisnuia sa priveasca usor deasupra obiectivului, nu direct in aparat.
Printesa Diana cobora barbia, isi indrepta privirea in jos, apoi ridica ochii si privea pe sub sprancene; stilistii spun ca acestea sunt ocheade foarte sofisticate.
Incearca si un truc a la Kylie Minogue, ca sa pari goala-goluta: asaza-te cu genunchii indoiti, picioarele ridicate la piept si incrucisate in dreptul gleznelor si cu bratele cuprinzand genunchii.