Thursday, July 4, 2013

Femeile insala aproape la fel de mult ca barbatii – studiu


Femeile au aproape la fel de multe aventuri ca barbatii, numarul sotiilor care isi insala partenerii de viata crescand in ultimele doua decenii, potrivit celor mai recente date furnizate de National Opinion Research Center.

Procentul barbatilor casatoriti care au recunoscut ca au avut aventuri a ramas constant, la 21%, in timp ce procentul sotiilor care si-au inselat partenerul de viata a crescut cu aproximativ 40% in ultimele doua decenii, ajungand la 14,7% in 2010, conform studiului prezentat de Bloomberg Businessweek si citat de huffingtonpost.com.
“Barbatii au totusi mai mult tendinta de a-si insela sotia, decat femeile, sotul”, a declarat Yanyi Djamba, director al Auburn Montgomery Center For Demographic Research, precizand insa ca nu mai exista o diferenta foarte mare intre sotii si sotiile care isi insala partenerii.
Pe de alta parte, potrivit lui Yanyi Djamba, principalul impuls pentru aventurile extramaritale este predictibil. Unul din patru barbati si-a descris mariajul ca fiind “nu foarte fericit”, mai mult decat dublu fata de numarul sotiilor care isi explica adulterul in acest fel.
Unul dintre motivele care au condus la cresterea infidelitatii femeilor este schimbarea climatului cultural si economic din SUA, a declarat si Pepper Schwartz, sociolog la University of Washington.
Datorita veniturilor mai mari si locurilor lor de munca, “femeile isi pot permite sa suporte urmarile unei aventuri”, a declarat aceasta. Ea a precizat ca, in prezent, femeile au o mai mare independenta economica si datorita acestui fapt acestea isi doresc si un partener mai apropiat de idealurile lor.
Potrivit specialistilor contactati de Bloomberg, dezvoltarea retelelor de socializare a permis de asemenea femeilor sa se implice mai usor in relatii extraconjugale. Totodata, femeile sunt programate genetic sa isi caute un “barbat bun”, in timp ce barbatii nu s-au impacat niciodata prea bine cu monogamia, spune si Daniel Bergner, autorul noii carti “What Do Women Want?”.
Si Alton Abramowitz, presedinte al American Academy of Matrimonial Lawyers, a declarat ca, in ultimii zece ani, a sesizat o crestere a numarului de divorturi cauzate de infidelitatea sotiilor.
“Mereu am avut cateva cazuri cu femei (care si-au inselat partenerul, n.r.), insa ele au fost mult mai discrete cu privire la aceste lucruri”, a spus Alton Abramowitz.
Acesta nu este primul studiu din care reiese ca nu mai exista un decalaj intre sotii si sotiile care au aventuri extramaritale. Un sondaj publicat in prima parte a acestui an arata ca 33% dintre barbati si 19% dintre femei au recunoscut ca au fost “necredinciosi” partenerului de viata. In cadrul acestui sondaj au fost chestionate peste 100.000 de persoane.
Printre motivele invocate de acestia drept “motor” al infidelitatii s-au numarat plictiseala in dormitor si lipsa de comunicare cu partenerul de viata.

Proiectul Gemini: operatia de transplant de cap va fi posibila in 2 ani, sustine un medic italian


Transplantul de cap ar putea fi posibil in scurt timp, folosind procedurile medicale utilizate in prezent pentru celelalte tipuri de transplanturi.Un medic italian sustine ca a descoperit cum ar trebui realizata o astfel premiera medicala.

Procedura fost descrisa de Dr. Sergio Canavero intr-un articol publicat in revista medicala Surgical Neurology International. Medicul italian a declarat ca pentru conectarea noului cap cu restul corpului ar putea fi folosita „electrofuziunea”, metoda utilizata de personajul de fictiune Dr. Frankenstein. Conform ziarului The Independent, italianul a declarat ca descoperirea lui nu este nici pe departe de domeniul fictiunii, fiind bazata pe cateva experimente din 1970, realizate pe animale.
Robert White a transplantat in anii ’70 capul unei maimute rhesus pe corpul alteia. Animalele au trait dupa transplant timp de 8 zile. Dr. White a notat ca “ceea ce se poate realiza pe animale, poate fi facut si pe corpul uman.” Italianul a descris ca va trebui sa taie capetele cu o lama foarte ascutita, apoi sa le raceasca si sa le goleasca de sange. La sfarsit, capul va fi lipit cu ajutorul unui adeziv special, un fel de “gel polimeric”.
Dr. Sergio Canavero sustine ca in urma unor cercetari avanste, transplantul de cap ar putea fi realizat peste doar doi ani. Primul pacient trebuie fie foarte tanar, cu un creier perfect functional, insa suferind de distrofie musculara avansata sau alte maladii genetice.
Specialistul italian mai sustine ca metoda sa denumita GEMINI de transplant de cap prin folosirea unui “gel polimeric” nu ar fi perfecta, insa spune ca daca si doar 10% din nervii spinali raman atasati in urma procedurii pacientul poate avea un anumit grad de mobilitate.