Saturday, December 8, 2012

De cata apa avem nevoie?Apa este esentiala vietii?


Apa este esentiala mai ales pentru persoanele care vor sa slabeasca.
· Apa este unul dintre cele mai importante elemente ale corpului omenesc. Ea reprezinta aproape 70% din muschii nostri si 75% din creierul nostru. Face parte dintr-o dieta sanatoasa si joaca un rol important in buna functionare a organismului nostru.
· Transporta elementele nutritive in corpul nostru si elimineaza toxinele.
· Actioneaza ca un lubrifiant umezind ochii, gura, nasul si pielea.
· Ajuta la mentinerea unei cantitati normale de sange
· Previne constipatia
· Reguleaza temperatura corpului, in special iarna .
· Previne infectiile urinare .
· Elimina pofta de mancare.
· Nu are calorii.
· Ajuta metabolismul (in medie se ard 2 calorii de fiecare data cand bem un pahar cu apa rece).
· Este visul oricarei persoane la regim. Apa ajuta la arderea grasimilor . Cum functioneaza acest mecanism ? Fara apa, rinichii nu pot functiona corespunzator. Astfel grasimile se depun pentru ca nu mai sunt eliminate. Rezultatul este reprezentat de o crestere a grasimilor din organism. Asadar daca beti apa eliminati grasimile si le preveniti sa se depuna.
Ce cantitate de apa este suficienta intr-o zi ?
Sfatul nutritionistilor este sa bem cel putin 2 litri de apa pe zi. Asta se mai numeste si regula celor 8 pahare. Daca tineti cura de slabire este foarte important sa va mentineti hidratata. Este recomandat sa se bea jumatate din cantitatea zilnica de apa pana in pranz iar cealalta jumatate pana seara inainte de culcare mentinand astfel un ritm egal.
Daca faceti sport veti dori sa beti ceva mai mult. Ar fi bine sa beti o jumatate de litru cu 30 de minute inainte de a incepe exercitiile. Este bine sa beti si in timp ce lucrati cate un pahar la 15 minute. Cand ati terminat consumati inca jumatate de litru de apa pentru a compensa apa ce ati pierdut-o prin transpiratie .
Adultii sanatosi au nevoie in medie de 8 pahare de apa pe zi. Copiilor le este indicat sa bea intre 6-8 pahare pe zi insa cantitatea depinde in functie de varsta copilului. Daca acesta are pana in 2 ani este indicat sa i se dea o jumatate de pahar de 6-8 ori, pentru copii intre 3-5 ani este indicat trei sferturi de pahar iar pentru cei de peste 6 ani un pahar .
Tu cata apa consumi pe zi?

TOP cele mai ciudate lucruri in lume


1. Atunci cand hipopotamii sunt suparati, sudoarea lor devine rosie.
2. “Dependenta de Facebook” este o tulburare mintala nou identificata de catre psihologi.
3. Cherophobia este frica de distractie.
4. In India este mai ieftin sa faci sex cu o prostituata decat sa cumperi un prezervativ.
5. In timpul vietii unui om, acesta produce saliva suficienta pentru a umple doua bazine de inot.
6. Bikini si tampoanele igienice au fost inventate de barbati.
7. Un pui de caracatita la nastere este cam de marimea unui purice.
8. Primii pasageri ai unui balon cu aer cald au fost o rata, o oaie si un cocos.
9. Mama lui Hitler cand a fost insarcinata cu a cesta a vrut sa faca avort, dar medicul ei a fost cel care a convins-o sa pastreze copilul.
10. Reciclarea unui borcan de sticla economiseste suficienta energie pentru a te putea uita la TV timp de 3 ore.
11. Moartea lui Bin Laden a fost anuntata la 1 mai 2011. Moartea lui Hitler a fost anuntata la 1 mai 1945.
12. Numele complet al orasului Los Angeles este “El Pueblo Nuestra Senora de la Reina de los Angeles de Porciuncula.”
13. Testiculele caracatitei se afla amplasate in cap. Crevetele are inima in cap.
14. In desertul Sahara a nins pentru 30 de minute in 18 februarie 1979.
15. Itifalofobia este frica de erectii.
16. Pasarile nu urineaza.
17. Daca te tii de nas cand mananci un mar, un cartof sau o ceapa toate vor avea acelasi gust. Asta pentru ca atunci cand te tii de nas nu simti gustul.
18. Persoana merge in medie intr-o viata echivalentul a de doua ori inconjurul lumii.
19. Mel Blanc, cel care a dat vocea personajului animat Bugs Bunny, a fost alergic la morcovi.
20. Este impotriva legii sa ai un caine de companie in Iran.
21. Veveritele uita unde ascund aproximativ jumatate din nuci lor.
22. Tapirul este animalul cu cel mai mare penis in raport cu marimea corpului sau, dintre toate animalele.
23. Madonna sufera de garophobia care inseamna frica de tunete.
24. Paraskavedekatriaphobia este teama de vineri 13.

60 de lucruri interesante despre pisici – Curiozitati despre pisici – Ce ar trebui sa stii despre pisicute


Afla ce nu stiai despre pisicute – 60 de lucruri interesante despre pisici
1    Afirmatia “motorul asta toarce ca o pisica” este mai adevarata decat credeti. Frecventa cu care o pisica “toarce” este aproximativ egala cu frecenta de functionare a unui motor Diesel: 26/secunda.
2    Amprenta labutei unei pisici este unica, asemeni amprentelor digitale ale oamenilor.
3    Bataile inimii sunt de aproximativ doua ori mai mari la pisica (110-140 bpm) decat la om (65-70 bpm), in stare normala (repaus).
4    Blana unei pisici are 150.000 de fire de par pe centimetrul patrat pe spate si 300.000 de fire de par pe centimetrul patrat pe burta.
5    Ca si oamenii, pisicile pot fi dreptace sau stangace, ele prezentand o preferinta aparte pentru una din labute.
6    Cel mai batran exemplar de pisica cunoscut a fost „ Creme Puff” din Austin, Texas, care a murit de batranete la varsta de 38 de ani. Iar cel mai batran motan a fost „Puss”, din Devon, Anglia care a trait 36 de ani.
7    Cele mai mari pisici pot atinge chiar si 23 de kg , iar cele mai mici doar aproximativ 1.8-2 kg.
8    Cele mai mari pisici provin din specia Maine Coon. Numele speciei reprezinta regiunea din care provine, statul Maine, USA.
9    Daca o pisica toarce, nu inseamna intotdeauna ca se simte bine. Ele torc si cand le este frica sau sunt ranite.
10    Desi foarte dezvoltat, ochiul unei pisici nu poate distinge toate culorile, iar in plus, pisicile vad invers culorile rosu si verde.
11    Desi multi sustin ca pisicile nu sunt expresive, ele au 26 de expresii faciale. Atat creierului omului cat si creierului pisicii ii corespund aceleasi parti pentru emotii.
12    Dintre toate mamiferele, pisicile au cei mai mari ochi in raport cu marimea corpului.
13    Distanta pe care o parcurge o pisica in timpul unui salt poate fi de pana la 5 ori mai mari decat lungimea corpului sau.
14    Doar pisicile domestice tin coada in sus cand merg, cele salbatice niciodata.
15    Exista o specie de pisici Manx, fara coada sau care au doar un „ciot”. Lipsa cozii se datoreaza unei mutatii genetice naturale a coloanei vertebrale.
16    Fiecare ureche a pisicii este controlata de 32 de muschi si se poate intoarce la 180 de grade. Oamenii au decat 6 muschi.
17    Fiindca nu are glande sudoripare, pisica nu transpira niciodata.
18    In antichitate, egiptenii il condamnau la moarte pe cel ce omorase o pisica.
19    In anul 1947, Edward Lowe a inventat asternutul pentru ladita pisicii „ Kitty Litter”, pentru a ajuta un vecin. In 1990 el si-a vandut afacerea pentru 200 milioane USD.
20    In ciocolata exista un compus numit teobromina. Acesta este un stimulent cardiac si diuretic puternic, iar consumul lui poate provoca accelerarea necontrolata a ritmului cardiac si pulsul neregulat al pisicii.
21    In Egiptul Antic, atunci cand murea o pisica a unei familii, toata familia isi radea sprancenele in semn de respect si doliu. Daca se intampla sa ia foc casa, pisica trebuia salvata prima, inainte de mistuirea flacarilor cu apa. Tot aici, orice persoana care omora o pisica, era pedepsita cu moartea.
22    In Londra traiesc mai multe pisici decat intreaga populatie a Norvegiei.
23    In majoritatea magazinelor japoneze, clientii sunt intampinati de o figurina din ceramica, reprezentand o pisica, care isi tine una sau ambele labele ridicate. Aceasta este denumita Maneki Neko. Laba dreapta ridicata are scopul de a atrage banii, iar cea stanga atrage clientii.
24    Inima unei pisici bate de doua ori mai repede decat a omului, avand aproximativ 240 batai pe minut. Felinele au nevoie de mai mult oxigen pentru inima din cauza metabolismului mult mai rapid.
25    La nastere, toate pisicile au ochi albastri. Abia dupa cateva saptamani se definitiveaza culoarea ochilor, cea pe care pisicile o vor avea toata viata.
26    La varsta de 5 luni o pisica este apta pentru imperechere.
27    Mai ales in SUA, dar si in Romania se crede ca atunci cand o pisica neagra iti taie calea, te paste ghinionul. In Marea Britanie insa, o astfel de intamplare are exact semnificatia opusa si anume ca vei avea noroc.
28    O pisica domestica sanatoasa poate atinge viteze intre 30 si 50 de km/h in alergare, dar nu poate mentine aceasta viteza mai mult de 1 minut.
29    O pisica poate atinge viteza de pana la 50 km/ora, insa nu o poate mentine mai mult de un minut.
30    Perioada de gestatie a unei pisici dureaza, in medie, 9 saptamani. Numarul normal de pui pe care o pisica ii naste variaza intre 1 si 8 pisoi. Avand in vedere aceste date, matematic, putem deduce ca un cuplu de pisici poate naste, impreuna cu pui lor, cu puii puilor lor etc, chiar si 400.000 de urmasi?
31    Pisiciile au 5 degete la labuta din fata si 4 la cea din spate. O pisica polidactila are mai multe degete decat este normal.
32    Pisicile albe cu ochi albastri nu aud, iar pisicile albe cu un singur ochi albastru aud doar cu urechea care nu corespunde ochiului albastru. Cele albe cu ochi de orice alta culoare nu au acest handicap.
33    Pisicile au 30 de vertebre, cu 5 mai multe decat oamenii.
34    Pisicile au lungimea mustatilor direct proportionala cu latimea corpului.
35    Pisicile din rasa Havana nu sunt originare din Cuba. Ele sunt denumite astfel datorita culorii blanii, asemanatoare cu cea a celebrului trabuc.
36    Pisicile din rasa Munchkin au picioarele foarte scurte. Si aceasta este tot o anomalie genetica.
37    Pisicile dorm aproximativ 65% din viata. In restul timpului ele se spala (25%), mananca (5%) sau se joaca (tot 5 %).
38    Pisicile interpreteaza un zambet in care se vad dintii drept agresiune. Poate din acest motiv pisicile se duc la persoanele care le urasc, pentru ca nu le zambesc si nu se uita in ochii lor.
39    Pisicile nu deosebesc culorile, dar au nevoie decat de 1/6 din lumina folosita de om pentru a putea vedea.
40    Pisicile nu se miauna reciproc. Acest sunet este rezervat numai oamenilor.
41    Pisicile nu suporta mirosul de lamaie.
42    Pisicile nu vad bine de la distanta mica.
43    Pisicile pot face salturi de cinci ori mai inalte decat corpul lor.
44    Pisicile pot fi donatori de sange pentru alte pisici.
45    Pisicile respira de 20-40 ori pe minut.
46    Pisicile scot aproximativ 100 de sunete distincte.
47    Pisicile se spala din instinct imediat dupa ce mananca. Pe vremuri, stramosii lor salbatici faceau acest lucru pentru a indeparta de pe blana mirosul de sange, care ar fi putut sa atraga pradatorii.
48    Pisicile torc atunci cand sunt multumite, insa ele mai torc si atunci cand sunt agitate sau simt o durere. De exemplu multe dintre ele torc in timpul contractiilor de la nastere.
49    Pisicile, girafele si camilele sunt singurele patrupede care, atunci cand merg, deplaseaza deodata labele de aceeasi parte a corpului, adica intai ambele labe drepte, apoi ambele stangi.
50    Pisicilor le place sa le vorbesti in soapta.
51    Prima expozitie de pisici a avut loc la Crystal Palace din Londra, in anul 1871.
52    S-a descoperit ca este benefic ca oamenii sa aiba o pisica, in special cei in varsta sau singuratici. Cercetarile arata ca pisicile ofera afectiune si prietenie stapanilor lor. Atunci cand le mangai si le alinti, ajuta sa te eliberezi de tensiune si frustrare.
53    Scheletul unei pisici este compus dintr-un numar mai mare de oase decat cel uman, respectiv 230 fata de 206, iar numarul vertebrelor este de 30 pe cand la om doar 25.
54    Simtul auzului si al mirosului este de trei pana la patru ori mai dezvoltat decat la om.
55    Sir Isaac Newton nu a descoperit numai legea gravitatiei, ci a inventat si usita pentru pisici. Aceasta era o usita mica, cu balamale, care ii permitea pisicii accesul intr-o incapere fara sa fie nevoie sa i se deschida usa. Newton a inventat usita pentru a impiedica pisica sa mai impinga si sa deschida usa, stricandu-i astfel experimentele.
56    Structura creierului pisicii, in comparatie cu cea a cainelui, este mult mai apropiata de cea a creierului uman.
57    Temperatura corporala normala a unei pisici este de 38.8 grade C. Ea este cu cu aproximativ 2 grade C mai mare decat cea a omului (36.5 – 37 grade C).
58    Toate felinele merg pe varfuri si au la picioare pernute groase si moi. Acest lucru le ajuta sa se deplaseze in liniste, ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru un animal de vanatoare.
59    Toate felinele, atat cele domestice cat si cele salbatice, fac parte din aceeasi familie, numita Felis Silvestris.
60    Unii cercetatori cred ca pisicile au fost domesticite pentru prima oara in urma cu aproximativ 4 000 de ani. Acest lucru s-a petrecut, probabil, in Egipt cand locuitorii au observat ca acestea mancau soarecii care la devastau granele depozitate.

Elefantul – Curiozitati despre elefanti


Afla cate lucruri de baza despre elefanti
Stiati ca:
• Elefantul este considerat cel mai mare si cel mai greu animal de pe planeta.
• Inima unui elefant poate cantari pana la 20 de kg, iar creierul sau, 5 kg in medie.
• Trompa elefantului este compusa  din 40.000 de muschi.
• Un elefant poate ridica cu ajutorul trompei, o greutate de pana la 270 kg.
• Grosimea pielii elefantului este intre 1 mm, pe zona urechilor si 3 cm pe spate. 
• Viteza maxima de alergare pe care o poate atinge un elefant este de 40 km/h.
• Un elefant adult mananca in medie 250 kg mancare pe zi.
• Un elefant bea aproximativ 200 l de apa si urineaza in medie 50 l de urina.
• La nastere, puiul de elefant cantareste aproximativ 80 kg.
• Nou-nascutul de elefant, bea zilnic aproximativ 10 l de lapte.
• Elefantul este considerat a avea o memorie uimitoare, de aici venind si expresia “memorie de elefant”.
• Coltii elefantului pot cantari la maturitate pana la 100 kg si pot ajunge pana la lungimea de 3 m.
• Molarii unui elefant cantareste in jur de 5 kg si are o lungime de aproximativ 30 cm.
• Pe parcursul vietii unui elefant, toti dintii acestuia, exceptie coltilor de fildes, se schimba de 6 ori.
• Elefantul creste pe intreaga durata a vietii lui si traieste in medie 70 de ani.

120 de curiozitati ale corpului uman – Curiozitati ale oamenilor – Curiozitati interesante despre oameni si corpul omenesc

1    Acidul gastric pe care stomacul omului il elimina pentru a descompune mancarea este atat de puternic incat poate dizolva o lama de ras.
2    Atunci cand ne lovim intr-un anume loc din zona cotului resimtim o durere acuta. Aceasta se datoreaza faptului ca pe aici trece nervul cubital, pozitionat de-a lungul osului humerus. Se considera ca aceasta ar fi o scurta forma de paralizie.
3    Atunci cand privesti o persoana pe care o placi, involuntar pupilele ti se dilata. La fel se intampla si cand te uiti la cineva pe care urasti.
4    Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare.
5    Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.
6    Cel mai greu „organ” al corpului este pielea. Ea cantareste 3,2 kilograme.
7    Cel mai mare muschi este latissimus dorsi. Acesta este un muschi plat de pe spate care intra in actiune in timpul miscarii bratului.
8    Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba.
9    Celulele care alcatuiesc creierul uman pot stoca de pana la 5 ori mai multa informatie decat cuprinde toata Enciclopedia Britanica.
10    Conform anumitor cercetari, organismul unei femei are nevoie o ora in plus de somn fata de cel al unui barbat.
11    Corpul omenesc elibereaza in 30 de minute destula energie cat sa incalzesti un litru de apa.
12    Corpul uman are 206 de oase.
13    Corpul uman produce zilnic un miliard de celule rosii.
14    Corpul unui om contine: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie; destul zahar pentru a umple un borcan; destula grasime pentru a face 7 bucati de sapun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un caine.
15    Corpul utilizeaza 300 muschi pentru a tine corpul in pozitie stabila, dreapta.
16    Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte.
17    Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani.
18    Culoarea parului depinde de melanina (pigment). Pe masura ce imbatranim se secreta tot mai putina melanina si se formeaza mici bule de aer aparand astfel aspectul carunt al parului.
19    Daca ati manca fiind asezati in cap mancarea s-ar duce in sus, deoarece muschii esofagului vor continua sa impinga mancarea catre stomac.
20    Daca cantitatea de apa din corpul omenesc este redusa cu 1% iti va fi sete, iar daca este redusa cu 10% vei muri.
21    Daca mesajul non-verbal il contrazice pe cel verbal, oamenii au tendinta de a ignora cuvintele, tinand seama doar de limbajul non-verbal.
22    Daca saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simti gustul.
23    Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.
24    Daca vei apuca varsta de 70 de ani, inseamna ca ai trait mai mult de 2 miliarde de secunde.
25    De-a lungul unei vieti, o persoana isi petrece 6 ani visand.
26    Din cantitatea imensa de informatie, primita de creier, doar 126 biti/secunda sunt receptionati in mod constient, restul fiind apanajul subconstientului.
27    Din punct de vedere fizic o femeie este apta de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii.
28    Dintii incep sa iti creasca la 6 luni dupa ce te-ai nascut.
29    Dintii unui om sunt tari aproape ca piatra.
30    Doua din trei cupluri intorc capetele spre dreapta atunci cand saruta?
31    Drumul mancarii de-a lungul esofagului dureaza cam 8 secunde. In medie, stomacul digera o masa bogatain grasimi in 6 ore, in timp ce pentru o masa bogatain carbohidrati ii sunt necesare doar 2 ore.
32    Dupa mesele bogate se spune ca auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar si atentia scade.
33    Durata medie a digestiei in intestinul subtire este de 3 pana la 5 ore. In intestinul gros mancarea este apoi digerata timp de 4 ore pana la 3 zile.
34    Durata vietii unei celule intestinale este de 12 ore. Cea a unei celule a peretelui stomacului e 2 zile. O celula din piele traieste 4 saptamani. O celula nervoasa poate trai pana la 60 de ani.
35    Durerea de cap nu este o scuza buna pentru a nu face sex, pentru ca endorfinele eliberate in timpul actului sexual au efect analgezic.
36    Fara pigmenti, pielea noastra ar fi excesiv de alba. Insa vasele sanguine de la suprafata pielii adauga un strop de rosu. Pigmentul galben si melanina sepia sunt create, la randul lor, de razele UV. Aceste patru nuante sunt amestecate pentru a da nastere culorilor de piele pentru toate rasele.
37    Fatul viseaza aproape tot timpul. Cei care sunt nascuti prematur vor visa mai mult la maturitate.
38    Femeia clipeste de 2 ori mai des ca barbatul.
39    Femeia secolului 17 dadea nastere in medie la 13 copii.
40    Femeile care citesc romane de dragoste fac sex de doua ori mai des decat cele care nu accepta acest tip de literatura.
41    Femurul este mai tare decat betonul.
42    Fiecare limba este unica in felul ei.
43    Greutatea corpului omenesc este de 50 de ori mai mare decat a cea a creierului.
44    Gura noastra produce aproximativ 250 g de saliva zilnic.
45    Homosexualitatea a fost considerata boala psihica pana in anul 1973.
46    In anul 3.000 I.Hr., egiptencele credeau ca venele dilatate erau dragute, drept pentru care le scoteau in evidenta colorandu-le cu vopsea albastra.
47    In corpul uman exista suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri.
48    In corpul uman sunt mai mult de 12.00 de km de vase de sange.
49    In momentul primei respiratii un nou nascut trebuie sa inspire cam de cincizeci de ori mai puternic decat un adult.
50    In primul sau an de viata, un nou nascut fura din perioada de somn a parintilor intre 400 si 750 de ore de somn.
51    In procesul comunicarii, 55% ii revine fiziologiei (limbajul corpului), 37% vocii (ritm si ton), si numai 8% cuvintelor purtatoare de informatie.
52    In timpul primei luni de sarcina fatul are o lungime de cativa milimetri.
53    In timpul unui orgasm obisnuit consumi 112 calorii, iar un orgasm mimat consuma 315 calorii.
54    In ureche exista aproximativ 4000 de glande generatoare de ceara.
55    Inaltimea omului variaza in timpul zilei. Dimineata suntem cu un cm mai inalti decat seara. Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se “taseaza” atunci cand stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.
56    Inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori de-a lungul vietii.
57    Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa bata.
58    Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.
59    Inima pompeaza mai mult de 6 litri de sange pe minut, adica 10 000 de litri de sange pe zi.
60    Intestinul gros are zece metri lungime.
61    Intr-o ora de sex consumi 360 de calorii.
62    Iti folosesti aproximativ 200 de muschi cand faci un pas mergand.
63    La aproximativ fiecare sapte ani, corpul dumneavoastra inlocuieste echivalentul a aproximativ un nou schelet.
64    Lungimea medie a penisului este de 3 ori lungimea degetului mare de la mana.
65    Mai mult de jumatate din cele 206 oase ale corpului omenesc se gasesc in maini si picioare.
66    Mai mult de jumatate din greutatea pe care o are copilul la nastere este castigata in timpul ultimelor 6-8 saptamani de sarcina.
67    Mai mult de un miliard de bacterii sunt pe fiecare laba a piciorului.
68    Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri intr-o viata de om.
69    Mana are 27 de oase.
70    Mancarea ajunge in aproximativ 7 secunde din gura in stomac.
71    Mandibula este cel mai dur os din organism.
72    Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de catralioane de biti de memorie.
73    Media duratei unui vis profund la om este de 2-3 secunde.
74    Media inaltimii la femei este cu aproximativ 10 cm mai mica decat media inaltimii la barbati.
75    Mozart isi scria intreaga opera muzicala in minte, auzind si perfectionand fiecare nota in parte, si abia apoi o asternea pe hartie.
76    Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contracta in mai putin de o sutime de secunda.
77    Ne schimbam pozitia de 30-40 de ori pe noapte. Nevoile medii de somn sunt de 14-22 ore pe zi la un copil pana la o luna, 13-15 ore la unul spre 1 an, 10-12 ore pana la 6 ani, 9 ore la 12 ani si 7 ore si jumatate la un om adult
78    Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
79    Omul are aproximativ 76 000 de fire de par pe cap.
80    Numarul de neuroni din creierul uman este astronomic, aceste ajunge la 100 de miliarde de celule nervoase.
81    O persoana din 2 miliarde va trai pana la varsta de 116 ani sau mai mult.
82    O persoana obisnuita foloseste baia de 6 ori pe zi.
83    O persoana obisnuita respira cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.
84    O persoana poate trai fara mancare pana la o luna, dar fara apa numai o saptamana.
85    O persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi.
86    Oamenii sunt singurii care fac sex stand fata in fata.
87    Ochii pot distinge aproape opt milioane de nuante.
88    Ochii si creierul construiesc culori din valuri de energie.
89    Organismul uman contine aproximativ cinci litri de sange.
90    Osul hioid, aflat deasupra laringelui, sustine muschii limbii si este singurul os din organism care nu atinge nici un alt os.
91    Parul uman creste anual cu 40 cm, iar unghia cu 6 cm.
92    Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste 100 de glande sudoripare.
93    Pentru a desfasura “procesul gandirii” creierul are nevoie de mari cantitati de energie. De aceea este posibil ca dupa un intens proces de gandire sa resimtiti aceeasi oboseala ca si in cazul muncii fizice.
94    Pentru atentia acordata jocurilor video se consuma tot atatea calorii cat pentru mersul pe jos cu 3,2 km/h.
95    Persoanele dreptace traiesc, in medie, cu noua ani mai mult decat cei stangaci.
96    Peste 70% din bolile existente in lume se transmit prin secretiile din nasul si gatul omului.
97    Piciorul are 26 de oase.
98    Piciorul unui barbat mediu , elimina aproximativ 250 g de transpiratie zilnic.
99    Piciorul unui om contine 250.000 glande sudoripare (transpiratie).
100    Pielea cantareste in medie cam de 2 ori cat creierul aceleiasi persoane.
101    Plamanul drept primeste mai mult aer decat cel stang.
102    Precum amprentele si fulgii de zapada, buzele nu lasa urme identice.
103    Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului de aproape patru ori.
104    Sarutul vindeca. Cercetarile au aratat ca sarutul imbunatateste aspectul pielii, ajuta circulatia, previne cariile si alina durerile de cap.
105    Secretam circa un litru de saliva pe zi si inghitim in mediu de doua ori pe minut.
106    Stomacul trebuie sa-si refaca membrana mucoasa de protectie la fiecare 3 zile pentru a evita autodigerarea cauzata de proprii acizi.
107    Sunt necesare aproximativ 200.000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor.
108    Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.
109    Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg.
110    Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
111    Un fir de par poate suporta o greutate de 3Kg (6 lb).
112    Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.
113    Un om normal, va elimina aproximativ 41.640 litri de urina.
114    Un simplu sarut pune in miscare doi muschi, un sarut pasional solicita toti cei 34 de muschi ai fetei.
115    Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
116    Unghia de la degetul mare creste cel mai incet iar cea de la degetul mijlociu cel mai repede
117    Urechile pot distinge peste 300 000 de tonalitati.
118    Zilnic, avem in jur de 70 000 de ganduri.
119    70% din caldura corpului se pierde prin cutia craniana.
120    70% din corpul omenesc este format din apa. La nastere, 80% din greutatea totata a unui nou nascut reprezinta 80% apa.