Tuesday, November 6, 2012

Camera video ce înregistrează în 360 grade redă experienţa unei curse de F1 la 322 km/h!


Un parteneriat între Red Bull Racing, o echipă de Formula 1, şi compania norvegiană Making View, a dus la conceperea primului video sferic cu un unghi de 360 de grade înregistrat dintr-o maşină de Formula 1. Tehnologia ViewCam 360 combină o lentilă sferică şi o tehnologie video specială pentru a permite publicului să urmărească secvenţele întregistrate dintr-o maşină de Formula 1 din orice unghi doresc.


ViewCam 360, conceput de compania Making View, este un sistem modular ce foloseşte o lentilă sferică pentru a înregistra video la o rezoluţie de 4K x 2K, capturând între 25 şi 50 de frame-uri pe secundă. Apoi, înregistrările pot fi urmărite prin MakingViewer, o tehnologie web de redare a înregistrărilor.
Dispozitivul folosit pentru înregistrarea clipurilor video în 360 de grade cântăreşte doar 600 de grame, conţine o memorie internă de 224 de GB şi poate fi controlat de la distanţă.
În cadrul parteneriatului cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing, camera specială a fost folosită pentru a înregistra o cursă efectuată pe circuitul norvegian Rudskogen Motorsenter la viteze de peste 322 de kilometri pe oră. Mulţumită acestui sistem, utilizatorii pot urmări o cursă de Formula 1 din interiorul maşinii începând cu momentul în care pilotul Sebastien Buemi intră în monopost şi până când acesta trece de linia de sosire.

No comments:

Post a Comment