Oamenii de ştiinţă au creat o injecţie care are capacitatea de a elimina colăceii din jurul abdomenului fără a afecta restul corpului.
Uneori, nicio dietă nu pare să ajute la înlăturarea ţesutului adipos din anumite zone ale corpului. Acum, cercetătorii au descoperit că pot arde grăsimea în exces din zone izolate ale corpului prin injectarea unor capsule minuscule ce conţin un tip de celule producătoare de căldură, care au fost modificate genetic. Astfel de celule se găsesc, în mod normal, la animale şi copii.
Celulele eliberează semnale care modifică ţesutul adispos din jurul lor, astfel încât surplusul de calorii să nu mai fie stocat ci să fie utilizat pentru producerea energiei.
Testele realizate pe animale au demonstrat că injectarea capsulelor la şoareci duce la o scădere de 10% procente din greutate, chiar şi atunci când aceştia au avut o dietă hipercalorică. În plus, la sfârşitul anului, oamenii de ştiinţă vor testa tratamentul pe câini obezi, iar dacă metoda de va dovedi sigură, ea va putea fi utilizată de oameni peste aproape 6 ani.
Cercetătorii cred că pastilele, care sunt de trei ori mai mici decât lăţimea unui fir de păr, pot fi injectate în anumite părţi ale corpului precum în colăceii din jurul abdomenului, fese, braţe sau sub bărbie pentru a reduce cantitatea de ţesut adipos.
„Am descoperit că aceste capsule remodelează complet ţesutul adipos pe care sunt aşezate. Pentru moment trebuie să demosntrăm că metoda poate fi utilizată în siguranţă pe oameni pentru a putea îndepărta cantităţi mici de grăsime de pe corp”, a declarat coordonatorul studiului Ouliana Ziouzenkova.
În studiu, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Ohio au utilizat adipocite prelevate de la şoareci care au fost modificate genetic pentru a arde energia în exces. Astfel s-a constatat că acoperirea acestor celule într-o microcapsulă permite transplantarea lor fără a fi distruse de sistemul imunitar al gazdei. Şoarecii obezi care au primit capsulele au pierdut o zecime din grăsimea corporală în doar o lună.
Celulele produc acest fenomen în urma eliberării semnalelor, cunoscute sub numele de factori termogenici, direct în grăsimile nesănătoase care înconjoară corpul şi pe care o determină să se transforme în celele producătoare de căldură, numite termocite.
Termocitele, uneori numite şi grăsime brună, sunt des întâlnite la copii şi la anumite animale mici, unde contribuie la menţinerea temperaturii corpului prin arderea de energie sub formă de căldură. Odată cu înaintarea în vârstă, copii pierd aceste celule.
No comments:
Post a Comment