Friday, May 18, 2012

Ghercesti - satul in care 222 de oameni stau in 13 case, iar 559 de romani au dosar penal


Ghercesti - satul in care 222 de oameni stau in 13 case, iar 559 de romani au dosar penal





View Larger Map


Politistii doljeni au deschis dosar penal in cazul a 559 de persoane care au obtinut in ultimele luni vize de flotant in localitatea doljeana Ghercesti, fapt care ar putea influenta votul la alegerile locale.
Dintre cele 559 de persoane, 222 figureaza ca s-au mutat la 13 adrese.
Potrivit purtatorului de cuvant Politiei Judetene Dolj, Adrian Capraru, in comuna Ghercesti au fost incepute verificari si urmeaza sa fie audiate toate cele 559 de persoane care figureaza ca avand viza de flotant.
In acest caz, a fost constituit dosar penal pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu impotriva unor functionari publici. Contactat telefonic, primarul localitatii Ghercesti, Cornel Paparoiu, a refuzat sa comenteze situatia, motivand ca nu are timp pentru ca are o zi incarcata cu multe sedinte.
Populatia totala a comunei Ghercesti este de 2.269 de persoane, astfel ca cele 559 de persoane ar putea influenta rezultatul alegerilor locale.
Potrivit legii alegerilor locale, cetatenii isi pot exercita dreptul de vot doar in localitatea de resedinta. Cei care si-au stabilit resedinta intr-o alta localitate cu cel putin trei luni inaintea datei alegerilor isi pot exercita dreptul de vot in aceasta unitate administrativ-teritoriala.
In luna aprilie a acesti an, politistii s-au confruntat cu o situatie similara in localitatea doljeana Perisor. Acolo, 237 de persoane s-au mutat din luna noiembrie 2011, pana la finelele lunii martie 2012.
In ambele cazuri, Politia a fost sesizata de functionarii de la Evidenta populatiei Dolj.

No comments:

Post a Comment