Saturday, March 2, 2013

Telepatia există! Oamenii de ştiinţă au conectat „minţile” a doi şobolani


Cercetătorii au reuşit să dezvolte o formă rudimentară de telepatie la animale, astfel încât doi şobolani să îşi poată transmite instrucţiuni numai cu ajutorul minţii. Comunicarea a funcţionat chiar şi în cazul unor şobolani aflaţi la mare distanţă unul de altul, pe continente diferite.


Folosind microcipuri implantate în creierele lor, şobolanii au reuşit să comunice între ei şi să colaboreze pentru a rezolva sarcini simple, chiar dacă, într-unul dintre experimente, se aflau la mii de kilometri depărtare unul de celălalt.
Autorii experimentlor susţin că acesta este primul exemplu de interfaţă creier/creier, care alimentează speranţa că, într-o bună zi, animalele, dar şi oamenii, vor putea citi gândurile semenilor lor.
  Experimentele au fost realizate de oameni de ştiinţă de la Universitatea Duke, SUA, şi, după părerea lor, demnostrează, pentru prima dată, că poate fi realizat un canal de schimb direct de informaţii de ordin comportamental între creierele a două animale, fără a recurge la formele obişnuite ale comunicării dintre animale.

No comments:

Post a Comment