Friday, May 11, 2012

Americanii investesc 1 miliard de dolari pentru a construi un oras fantoma. De ce nu vor sa fie populat


Americanii investesc 1 miliard de dolari pentru a construi un oras fantoma. De ce nu vor sa fie populat


E criza, dar nu si pentru investitorii americanii. Acestia vor construi in New Mexico un oras fantoma in valoare de 1 miliard de dolari, in numele stiintei. Urbea este gandita pentru 35.000 de locuitori, va avea sosele, case, birouri si cladiri comerciale.



Orasul va "rasari" la 15 km de Hobbs, o localitate cu o populatie de 40.000 de locuitori. Oamenii de afaceri care investesc in Centrul pentru Inovare, Tehnologie si Testare (Cite) spun ca au luat decizia construirii acestei asezari fantoma pentru ca cercetatorii sa duca la bun sfarsit tot felul de teste fara a deranja insa rezidentii.
Oamenii de stiinta vor sa experimenteze aici tot felul de sisteme in domeniul energiei regenerabile, al traficului inteligent, dar si al urmatoarei generatii de retele wireless.
Orasele fantoma nu sunt ceva neobisnuit in SUA. Nu sunt putine cele abandonate dupa ce industria care le sustinea a disparut, mai ales in urma crizei financiare.
Noua urbe inteligenta este totusi o premiera. Este prima construita in scopuri stiintifice.
Primarul din Hobbs, Sam Cobb, este extrem de incantat de acest proiect: “Ne va aduce multe oportunitati si ne va urca pe scena lumii". Vor fi create 350 de joburi initial, iar ridicarea orasului va incepe pe 30 iunie.   
Aici vor fi testate masinile care se conduc singure, dar si piste de avion. Bob Brumley, director executiv al Pegasus Holdings, compania din spatele proiectului, a declarat: "Un lucru e sigur: nu vor fi explozii sau detonari”. 

No comments:

Post a Comment