Friday, May 11, 2012

Descoperire epocala: un schelet de 6.000 de ani "vorbeste" despre un obicei sexual controversat


Descoperire epocala: un schelet de 6.000 de ani "vorbeste" despre un obicei sexual controversat


Arheologii au facut o descoperire surprinzatoare langa Praga, capitala Cehiei. Ce au gasit in ruinele unei localitati vechi de 6.000 de ani i-a uimit pe istorici.

Echipa de arheologi a scos la iveala ruinele unei localitati si scheletul unui barbat, ingropat intr-o pozitie foarte ciudata, conform ritualului de inhumare destinat femeilor.
Concluzia specialistilor este clara: au descoperit cea mai veche dovada a homosexualitatii.
Barbatul fusese ingropat in pozitie de fetus, cu capul orientat spre est si inconjurat de obiecte casnice, ritual aplicat in cazul femeilor.
Barbatii din perioada respectiva (neolitic) erau inhumati alaturi de arme sau cutite de vanatoare si intotdeauna culcati pe partea dreapta, cu capul spre vest.





Cercetatoarea Kamila Remisova Vesinova declara ca nu poate fi vorba de vreo greseala facuta in ritualul funerar, pentru ca acesta era foarte important in perioada neolitica, nu puteau exista abateri de la regula.
“Mai mult ca sigur era un barbat cu o alta orientare sexuala, homosexual sau travestit”, declara ea, citata de Daily Mail.
Scheletul a fost adescoperit anul trecut, dar abia acum arheologii au putut trage o concluzie clara, oficiala, privind identitatea lui.
Istoricii cehi au mai avut parte recent de surprize similare: o alta echipa a gasit scheletul unei femei din perioada mezolitica, ingropata ca un barbat razboinic.
Daca in acest caz putea fi vorba de o comunitate de amazoane, scheletul barbatului ingropat ca o femeie nu poate insemna decat un singur lucru: era vorba de un travestit sau de o persoana considerata ca apartinand “celui de-al treilea gen".

No comments:

Post a Comment