Wednesday, July 4, 2012

Orasele fantoma ale Chinei, din Angola. De ce ridica chinezii apartamente de 250.000 dolari intr-o tara cu PIB per capita de 5144 dolari/an.

S-au scris multe despre orasele fantoma construite in China. Acum, compania de stat China International Trust and Investment Corporation a ridicat un intreg oras in Angola. Care este complet nelocuit. Chiar langa capitala Luanda se afla Nova Cidade de Kilamba, un ansamblu rezidential dezvoltat, cu 750 de cladiri de 8 etaje, multe scoli si peste 100 de unitati de retail, informeaza BBC.



Uriasul ansamblu de 3,5 milioane de dolari a fost construit pentru a gazdui aproape 500.000 de oameni si este numai unul din numeroasele "orase satelit" ridicate de firme din China in Angola.
Presedintele Angolei, José Eduardo dos Santos, a spus ca proiectul de locuinte sociale Kalimba este un exemplu al politicii sale sociale. Numai ca apartamentele din acest complex costa undeva intre $120.000 si $200.000, scriu cei de la BBC. Alte rapoarte arata ca o locuinta cu 3 dormitoare ajunge undeva la $250.000. Niciunul dintre aceste preturi nu este ofertant pentru cetatenii din Angola, tinand cont de PIB-ul tarii pe cap de locuitor: $5144 pe an, potrivit Bancii Mondiale.
Sa nu uitam un lucru, scriu jurnalistii de la Business Insider: Angola serveste drept cea mai mare sursa de petrol a Chinei, in Africa. Unii experti in energie sustin ca toate aceste orase construite de chinezi sunt doar un avans pentru banii de petrol care este asteptat sa curga imediat ce tara va descoperi noi resurse.




No comments:

Post a Comment