Tuesday, June 5, 2012

Saptamana neagra in topul bogatilor lumii: cum au pierdut 24 de miliarde de dolari in 7 zile


Saptamana neagra in topul bogatilor lumii: cum au pierdut 24 de miliarde de dolari in 7 zile

Problemele economice din Spania, instabilitatea euro si dezastrul Facebook de la Bursa au facut ca averile miliardarilor lumii sa se subtieze cu sume importante in ultima saptamana.
Bloomberg a calculat ca cei mai importanti miliardari ai lumii au pierdut 24 de miliarde de dolari in ultimele 7 zile, din cauza problemelor de pe Bursa si a instabilitatii economice din Europa.
Iar tensiunile de pe piata nu sunt incheiate. In timp ce Spania sufera si cauta imprumuturi, in Greciaurmeaza alegeri in care partidul de stanga Syriza, cu o politica diferita fata de uniunea monetara, este in continuare favorit la victorie. In America, problemele de pe piata muncii sunt in continuare principala grija a statului.
In tot acest context, nici miliardarii lumii nu se pot bucura de afaceri reusite. Mogulul jocurilor de noroc din Las Vegas, Sheldon Adelson a pierdut 2.2 miliarde de dolari in ultima saptamana, dupa ce actiunile Las Vegas Sands Corp. au scazut cu 10.3 procente.
"Rezultatele din piata muncii americane sunt descurajante si au tot continuat sa fie asa in ultimele saptamani, iar asta este un semn ca economia incetineste", a declarat John Carey pentru Bloomberg, un colaborator Pioneer Investments in Boston, o afacere de 220 de miliarde de dolari.
Si Mark Zuckerberg, "copilul-minune" al retelelor sociale, a avut de suferit in ultima saptamana, dupa ce Facebook a fost listat la Bursa. Actiunile FB au scazut cu peste 13 procente, provocand pierderi uriase in toata lumea. Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om al lumii, a pierdut 3.1 miliarde de dolari in ultimele 7 zile, mai precizeaza analistii de la Bloomberg.

No comments:

Post a Comment