Friday, June 8, 2012

"Doamna Merkel, putem porni motoarele acum?" Cum e ironizata cea mai puternica femeie din Europa



Cancelarul german Angela Merkel a devenit dintr-un personaj principal din politica europeana un personaj de caricatura in unul dintre cele mai importante reviste economice ale lumii, The Economist.
Angela Merkel este ironizata pe prima pagina a revistei The Economist, dupa ce a insistat pe mentinerea masurilor dure de austeritate in ultimii ani, ajungand acum intr-o situatie de a pierde moneda euro din mana:
"Doamna Merkel, putem porni motoarele acum?", este mesajul ironic scris pe un vas care se scufunda. 
"La un nivel astronomic, soarta economiei mondiale in acest moment depinde de Angela Merkel; Daca euro cade, Germania va suferi enorm"
"Concentrarea uriasa pe austeritate, succesiunile de planuri de salvare, refuzul de a aduce un plan clar de integrare fiscala si bancara pentru a tine moneda unica - acestea sunt motivele pentru care euro este aproape de catastrofa. Si pentru ca Germania a condus la aceste decizii, mare parte din vina sta la Berlin" - scrie The Economist.
Si ziarul The Independent din Marea Britanie a caricaturizat-o pe Angela Merkel in editia de vineri, apeland la o trimitere asemanatoare cu Economist:
Figura Angelei Merkel apare pe un Zeppelin in pericol de a se prabusi.
Nici SUA nu sta calma in privinta situatiei din zona euro. Piata americana, precum si cele din China si India asteapta rezultatul alegerilor din Grecia, in urma carora multe tari vor suferi schimbari importante, explicate intr-o analiza de astazi din Wall Street Journal.
Revista americana New Yorker prezenta in luna octombrie a anului trecut o caricatura care anunta prabusirea zonei euro, precum s-ar prabusi un castel de carti, cu Grecia in locul cartii aflate in dezechilibru.



No comments:

Post a Comment