Thursday, July 18, 2013

7 avantaje dovedite ştiinţific ale oamenilor frumoşi


În cultura noastră, persoanele care sunt considerate atrăgătoare din punct de vedere fizic au, de regulă, feţe perfect simetrice, buze pline, ochi mari şi pomeţi accentuaţi. Numeroase studii indică faptul că o persoană frumoasă are mai multe avantaje în viaţă.

Potrivit cercetătorilor, frumuseţea este un bun indicator a stării de sănătate, calităţii genelor, gradului de inteligenţă şi al succesului, informează „Business Insider“.
1. Oamenii frumoşi sunt mai sănătoşi Într-un studiu efectuat pe adolescenţi în vârstă de 17 ani, cercetătorii au aflat că trăsăturile faciale distincte sunt corelate cu sănătatea precară, atât la femei, cât şi la bărbaţi. Trăsăturile faciale comune, pe de altă parte, au fost corelate cu o stare de sănătate bună. O teorie care susţine aceste descopriri indică faptul că trăsăturile faciale distincte sunt legate de disfuncţii ale cromozomilor. Preferinţa pentru chipuri comune ar fi putut evolua ca o măsură de a identifica un partener cu gene bune.
2. Oamenii frumoşi îşi găsesc mai uşor parteneri Bărbaţii caută femei atrăgătoare pentru că un aspect fizic armonios indică tinereţe, sănătate şi capacitate bună de reproducere.
3.Oamenii frumoşi sunt mai inteligenţi Cercetători de la Universitatea New Mexico au aflat că inteligenţa generală este asociată cu simetria corpului, care indică anumite calităţi precum sănătatea, dominanţa socială şi trăsături biologice legate de sport.
4.Oamenii frumoşi sunt mai persuasivi Persoanele atrăgătoare sunt mai persuasive pentru că posedă sau îşi dezvoltă anumite componente-cheie ale personalităţii, cum ar fi inteligenţa şi comunicarea socială. Cercetătorii au mai descoperit că, în comparaţie cu persoanele neatrăgătoare, cei frumoşi au un discurs mai fluent.
5. Companiile care au executivi atrăgători au vânzări mai mari Într-un studiu olandez, în care au fost implicate aproape 300 de agenţii de publicitate, economişti iau aflat că agenţiile cu executivi mai atrăgători aveau şi vânzări mai mari, iar productivitatea era mult mai mare, pentru că firmele cu angajaţi frumoşi au un avantaj competitiv în timpul interacţiunilor cu clienţii.
6. Oamenii frumoşi au un avantaj în politică Un studiu efectuat în Finlanda relevă că atât femeile, cât şi bărbaţii care candidau pentru un post în politică aveau mai multe şanse de succes dacă erau atrăgători, iar compentenţa percepută şi nivelul de încredere erau factori care contau mai puţin în decizia de vot. Autorii studiului sugerează că participanţii îi favorizează pe oamenii frumoşi pentru că le face plăcere să îi privească şi se descurcă mai bine în situaţii sociale.
7. Oamenii frumoşi sunt văzuţi ca persoane plăcute şi de încredere Pesoanele frumoase sunt, de obicei, tratate mai bine de restul populaţiei. Într-un studiu de la Universitatea Harvard, cercetătorii au aflat că femeile care se machiază, astfel mărindu-şi gradul de atracţie, îi făceau pe oameni să le creadă mai competente, mai plăcute şi mai de încredere.

No comments:

Post a Comment