Thursday, August 8, 2013

Secrete ale oamenilor extrem de norocosi


Norocul, asa cum este inteles in zilele noastre, este considerat un fapt intamplator al universului. Cei superstitiosi cauta trifoiul cu patru foi sau piciorul de iepure (simboluri ale norocului), cei religiosi se roaga. Dar in alt mod, cum ai putea atrage norocul?
Poate este greu de crezut, insa stiinta a analizat acest aspect. Psihologul Richard Wiseman a petrecut peste un deceniu, investigand si comparand activitatile oamenilor norocosi cu ale celor ghinionisti.
Pentru a realiza acest lucru, a dat anunt la ziar, in care a solicitat ajutorul a sute de voluntari, ce au simtit de-alungul vietii ca sunt norocosi, respectiv, ghinionisti. Apoi, a realizat cu acestia o serie de experimente pentru a determina si a vedea daca exista aspecte diferentiatoare intre cele doua grupuri.
Cercetatorul a observat ca oamenii norocosi au o viziune speciala si un mod de a actiona, care le mareste numarul sanselor de coincidente fericite. Wiseman a concretizat acest mod de a pune problema, intalnit la oamenii norocosi, in trei principii, astfel:
1. Maximizeaza numarul de oportunitati. Oamenii norocosi stiu sa creeze si sa actioneze pe baza oportunitatilor. Ei fac acest lucru in moduri diverse precum: networking (crearea de relatii sociale), adoptarea unei atitudini relaxate, deschiderea catre experiente noi.
2. Asculta de intuitiile pe care le consideri norocoase. Oamenii norocosi iau decizii eficiente, datorita faptului ca isi asculta intuitia si propriile sentimente. In plus ei iau masuri pentru a-si stimula in mod activ abilitatile lor intituitive, ca de exemplu, faptul ca mediteaza sau isi elibereaza mintea de alte ganduri.
3. Asteapta-te sa vina norocul peste tine! Oamenii norocosi au siguranta ca viitorul va fi pentru ei plin de noroc. Acest tip de asteptari ii ajuta sa faca fata atunci cand au parte de vreun esec si, totodata, isi formeaza relatiile cu ceilalti intr-un mod pozitiv.
Sa nu te consideri nicicum o persoana ghinionista. Gandeste pozitiv si ai incredere tot timpul in deciziile tale! Asadar, norocul vine daca “il chemi”.

No comments:

Post a Comment