Thursday, June 20, 2013

Remedii naturale pentru durerile de cap


Usoare sau extrem de sacaitoare, durerile de cap sunt comune in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru. Cauza exacta a durerilor de cap nu este cunoscuta, insa ele par sa fie legate de schimbarile hormonale din timpul sarcinii, si aceasta pentru ca ele tind sa dispara in trimestrul doi, cand nivelul de hormoni tinde sa se stabilizeze.

Lipsa somnului din timpul noptii, deshidratarea, stresul, oboseala, congestia sinusurilor sau oboseala ochilor pot fi alte cauze ale acestor dureri. Iata care pot fi solutiile pentru o astfel de neplacere, fara sa pui in pericol sanatatea bebelusului:
Dormi suficient
Nevoia de odihna a unei gravide creste. Incearca sa te relaxezi inainte de culcare si sa dormi pe saturate cam 9-10 ore. Uneori un somn bun te scapa de migrena.
Pune comprese
Daca tensiunea este cauza durerii, atunci compresele reci alternate cu cele calde te vor ajuta. O alta solutie este cataplasma cu felii crude de cartof. Taie felii groase de un deget, aplica-le pe frunte si leaga-le cu o esarfa. Schimba-le cand se incalzesc!
Cere un masaj
Fa-ti un masaj capilar sau roaga pe cineva sa iti faca. Intensificarea circulatiei scalpului poate reduce tensiunea si ameliora durerea. Uneori este de folos si un masaj in timpul dusului.
Mananca
Uneori si foamea provoaca dureri de cap sau lipsa unor vitamine si minerale. Ai grija sa nu sari peste mese si consuma alimente bogate in calciu, vitamina C, B12 si D, vitamine si minerale care contribuie la diminuarea migrenelor. In schimb, evita excesul de grasimi, chiar si branza, ciocolata sau carne grasa.
Bea apa plata cu lamaie
Aceasta licoare nu este doar o fita, ci aduce multe beneficii organismului, inclusiv e in stare sa domoleasca o durerile de cap sacaitoare. Bea un pahar cu apa la temperatura camerei sau chiar calduta in care ai stors zeama de la jumatate de lamaie.
Ia numai analgezicul permis!
Nu trebuie sa iei orice pastila pentru durerea de cap, multe iti vor pune sarcina in pericol, asa ca mai bine intreaba medicul ce ai putea lua in astfel de situatii. Paracetamolul este unul dintre medicamentele pe care ti le poti permite cu masura.
Atentie! Daca durerile de cap sunt insotite de varsaturi sau febra si sunt insuportabile, este bine sa te adresezi medicului cat mai repede!

No comments:

Post a Comment