Friday, June 14, 2013

Mari beneficii ale duşurilor cu apă rece


O idee foarte bună este şi alternarea apei calde cu cea rece, sub duş. Şi asta pentru că apa caldă va creşte circulaţia la nivelul pielii, iar cea rece va determina următoarea reacţie: organele interne vor primi mai mult sânge, pentru a se menţine calde. Astfel, vom obţine o mai bună detoxifiere a organismului şi o mai uşoară deplasare a nutrienţilor spre diferite părţi ale corpului.
Un studiu vechi de 20 de ani, realizat de un institut medical britanic, observa că persoanele care făceau zilnic duşuri reci aveau un număr mai ridicat de celule albe în sânge decât cele care făceau duşuri calde. Aceste celule albe sunt esenţiale pentru imunitatea organismului în faţa diverşilor agenţi patogeni.
Un alt studiu, realizat în anii 50, a găsit o legătură între fertilitatea la bărbaţi şi temperatura apei cu care facem duş. Cu cât temperatura testiculelor creşte, cu atât scade calitatea spermei, iar şansele de a avea un copil scad. Studiul a arătat că mai mult de trei sferturi dintre bărbaţii care făceau un duş fierbinte de circa 30 de minute în fiecare zi erau infertili în următoarele şase luni. Aşadar, cei care vor să devină taţi ar putea încerca duşul rece. Pe de altă parte, cei care nu vor nu ar trebui să se lase în “grija” apei fierbinţi. Prezervativul este o soluţie mai bună :) .
Atunci când facem duş cu apă caldă deschidem porii şi, astfel, curăţarea pielii se face mult mai bine. Însă, este recomandat că ultimele minute din duş să folosim apa rece, pentru a închide aceşti pori. Altfel, aceştia s-ar putea înfunda, imediat după ieşirea din duş, cu murdărie. De cele mai multe ori, astfel apar coşurile sau punctele negre.

No comments:

Post a Comment