Saturday, June 22, 2013

Cafeneaua care taxeaza timpul


În orașul Wiesbaden din Germania s-a deschis recent cafeneaua Slow Time, în care clienții sunt taxați în funcție de timpul pe care îl petrec acolo, nu pentru ce consumă. Cafeaua și biscuiții sunt din partea casei, iar consumatorii își pot aduce propria mâncare.

Daria Volkova, o femeie de 24 de ani care a emigrat din Rusia în Germania în 2008, a fost cea care a deschis Slow Time după modelul cafenelelor din Moscova în care localnicii și turiștii se pot aciua fără să aibă grija băuturilor scumpe, ci doar pe cea a timpului petrecut acolo. Clienții sunt taxați cu 2 euro când intră în localul din Wiesbaden, după care plătesc câte 0,005 euro pe minut, adică 3 euro pe oră. Cafeaua, ceaiul și apa sunt gratuite, la fel și biscuiții, însă clienții își pot aduce mâncare și băutură din afară sau pot comanda o pizza. Pentru a-și omorî timpul care costă bani, aceștia pot juca jocuri sociale precum Carcassone, Scrabble sau Activity sau pot citi cărți puse la dispoziție în interiorul cafenelei.
Imigranta rusă, care a deschis Slow Time în aprilie anul acesta, spune că scopul ei principal este să câștige îndeajuns încât să se întrețină pe ea și pe fiica ei de șase ani. Cafeneaua are o suprafață de 75 de metri pătrați și poate găzdui 250 de persoane, proprietara ei având nevoie de cel puțin 11 clienți pentru a face un mic profit. Deși nu a reușit să-și amortizeze încă investiția, Volkova speră să atragă mai mulți oameni pe viitor cu cafeaua ei pe care o prezintă ca fiind unică. Rusoaica a lipit două postere mari pe ferestrele localului în care le explică conceptul clienților, aceștia primind o brățară cu ora exactă a sosirii lor.

No comments:

Post a Comment