Sunday, June 30, 2013

De ce ne raman unele melodii blocate in cap


Muzica este cea care ne ajuta sa ne relaxam, sa ne izolam de lumea exterioara si chiar sa ne exprimam prin intermediul ei. Insoteste omenirea din cele mai vechi timpuri si este intr-o continua evolutie, fiind clasificata intr-o multitudine de genuri si subgenuri. Cu siguranta ni s-a intamplat sa dam peste o melodie de care nu ne mai saturam si sa o ascultam de multe ori consecutiv. Rezultatul? Aceste melodii raman blocate in cap si parca nu reusim sa scapam de muzicalitatea lor.

De ce ne raman melodii blocate in cap
Aceste obsesii sonore ne pot lovi când ne așteptăm mai puțin, afectându-ne cortexul auditiv și cauzând creierului o nevoie de a umple golurile din ritmul unei melodii. Unele proprietăți ale muzicii pot acționa ca și agenți biochimici, aceste obsesii sonore putând fi chiar și contagioase.
Conform unui studiu cu ajutorul RMN asupra a 15 studenți, s-a observat că atunci când studenții ascultau o piesă cunoscută și ea se întrerupea, cortexul lor auditiv continua să o ”cânte”. Acest lucru e valabil doar în cazul în care celor supuși experimentului li se punea o melodie cunoscută, nu și una pe care nu o mai ascultaseră înainte.
Din păcate nu ne rămân întipărite în minte doar melodii plăcute. Dintre oamenii supuși unui test, s-a stabilit că peste jumătate au catalogat melodiile rămase în minte ca fiind plăcute, 30% au avut o atitudine neutră, iar 15% au precizat că melodiile rămase în minte sunt neplăcute. Aparent, singura metodă de a scăpa de aceste neplăceri este să ascultăm în continuare melodia cu pricina, deși pare foarte frustrant.
Factorii care declanșează acest fenomen nu sunt pe deplin cunoscuți, dar se presupune că totul poate porni de la titlul melodiei sau un anumit eveniment din viața noastră pe care le-am conectat cumva cu melodia respectivă. Aceste melodii pot fi comparate cu niste mancarimi de care nu putem scapa decat prin scarpinat (in cazul nostru scarpinatul fiind repetarea melodiilor).
Aproape 99% dintre oameni vor cădea la un moment dat pradă acestui fenomen, cei mai sensibili la acesta fiind femeile, oamenii nevrotici și muzicienii. Chiar și oboseala și stresul acumulat ne pot duce la obsesia pentru o melodie. Deși nu există un tratament sau vreo tehnică brevetată menită să ne scape de aceste obsesii, poate cel mai bun lucru de luat în considerare este să încercăm să ascultăm altă melodie și să ne căutăm o activitate care ne ține ocupați si concentrati.

De ce avem lapsus


Fie ca dureaza doar cateva clipe sau poate chiar minute intregi, un lapsus este un fenomen des intalnit in viata de zi cu zi. Aceasta inabilitate temporara de a ne aminti anumite detalii intervine adesea in cele mai nepotrivite momente, facandu-ne sa ne simtim neputinciosi.

De ce avem lapsus
Chiar dacă majoritatea expeţilor dau vina pe vâstă, lapsusurile nu ţin cont de această trecere a anilor si astfel ele apar chiar şi la persoane tinere de sub 20 de ani. În acest sens, o echipă de cercetatori au demonstrat că lapsusul nu are legătură cu pierderea memoriei, el apărând datorită unui mod greşit de a învăţa sau de a reţine o informaţie.
Experimentul cercetătorilor Amy Warriner şi Karin Humphreys a fost simplu, însă foarte productiv. Ei au pus o serie de întrebări simple unui grup de elevi iar apoi i-au lăsat să se gândească 10 secunde, respectiv 30 de secunde înainte de a da răspunsul. Spre exemplu, la intrebarea “Cum se numeşte un recipient metalic de mari dimensiuni, ataşat unui vehicul, destinat transportului de combustibil?, unii elevi au răspuns “cisternă” după 10 secunde iar alţii după 30 de secunde. La două zile dupa acest mic test, elevii au fost întrebaţi din nou acelasi lucru şi spre satisfacţia cercetatorilor, cei care au avut timp de gândire 10 secunde şi-au amintit mult mai usor cuvântul decat cei care s-au gândit 30 de secunde.
Acest fenomen este oarecum similar cu următorul scenariu pe care cu siguranţă îl cunoastem cu toţii: Când ne străduim foarte tare să ne aducem aminte “cuvântul lipsă”, de multe ori parcă nu reuşim. Dacă renunţăm însă să ne mai gândim la acel cuvânt, el apare brusc exact când ne aşteptăm mai puţin.
”Metaforic vorbind, e acelaşi lucru cu a-ţi învârti roţile în zăpadă, reuşind nimic mai mult decât să creezi un şanţ mai adânc”, au explicat cercetătorii Amy Warriner şi Karin Humphreys.

Brain connection, so I can read your mind, little human


Friday, June 28, 2013

Why Won't Anyone Dance With Me Remix

Cat de importanta e apa pentru copii


La nastere, organismul bebelusului este compus in proportie de peste 70% din apa. In primele luni de viata, isi ia tot ce are nevoie din laptele matern. Odata cu diversificarea, este insa vital sa-i asiguri surse de apa in dieta alimentara.
Apa este nutrimentul cel mai important in dezvoltarea psihomotorie a copilului tau si asa va ramane, indiferent de varsta. Fiecare organ intern are nevoie de apa pentru o dezvoltare armonioasa si pentru a functiona la parametrii optimi. In caz contrar, locul paharelor cu apa va fi luat de medicamente.

Rolul apei in organismul copilului
Apa regenereaza celulele: ajuta oxigenul sa fie absorbit cat mai eficient la nivel celular.
Imbunatateste digestia: lipsa unei cantitati suficiente de apa din organism duce la constipatie si genereaza o multime de probleme adiacente.
Ajuta la functionarea optima a circulatiei: cand apare deshidratarea, sangele se ingroasa, ingreunand functionarea sistemului circulator. Ca urmare, cel mic se va simti obosit si va acuza dureri de cap.
Regleaza temperatura: apa ajusteaza temperatura corpului, racorindu-l pe interior.
Spala rinichii si detoxifica ficatul: apa ajuta la eliminarea excretiilor din organism si previne formarea pietrelor la rinichi.
Apa face pielea ca de bebelus: organismul imbatraneste in fiecare zi, iar piticul tau nu va avea toata viata pielea curata si elastica, asa ca in copilarie. Pentru ca procesul de imbatranire a pielii sa se desfasoare cat mai lent, da-i sa bea suficiente lichide. Doar asa pielea si muschii vor ramane fermi si la maturitate.
Nu orice apa este buna!
Nu te aventura sa-i dai copilului sa bea apa din fantana sau de la cismeaua din parc. Chiar si apa de la robinet, plina de clor, dar care trece drept „potabila“, poate fi cu greu tolerata de burtica. Opteaza pentru apa minerala imbuteliata – intotdeauna plata, cu un continut scazut de sodiu!

“demenţa digitală” – fenomenul contemporan care îi îngrijorează pe medici?


Medicii au observat, în rândul persoanelor tinere, o creştere a numărului de cazuri de aşa-zisă “demenţă digitală” – scăderea semnficativă a capacităţilor cognitive ca urmare a utilizării excesive a tehnologiei.
Specialiştii sud-coreeni afirmă că adolescenţii au ajuns să se bazeze atât de mult pe tehnologie, încât nu mai pot ţine minte detalii banale asociate cu viaţa de zi cu zi, precum propriile numere de telefon.
Cei care se bazează cel mai mult pe tehnolgie suferă o deteriorare a funcţiilor cognitive asemănătoare cu cea observată la pacienţi care au suferit traumatisme craniene sau afecţiuni psihiatrice.
“Utilizarea excesivă a smartphone-urilor sau a dispozitivelor pentru jocuri video împiedică dezvoltarea echilibrată a creierului”, susţine dr. Byun Gi-won, medic în cadrul Balance Brain Centre din Seoul.
Sud-coreenii sunt una dintre cele mai “digitale” naţiuni din lume, iar dependenţa de internet, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor, a fost recunoscută ca fiind o problemă încă de la sfârşitul anilor 1990.
“Cei care utilizează intens tehnologia tind să îşi dezvolte mai mult emisfera stângă a creierului, cea dreaptă rămânând insuficient dezvoltată”, spune specialistul.
Emisfera dreaptă este asociată cu concentrarea, iar dezvoltarea ei insuficientă afectează negativ atenţia şi memoria, fenomen care, în cca. 15% dintre cazuri, poate duce la apariţia precoce a demenţei.
Cei care utilizează excesiv tehnologia digitală suferă şi de o întârziere în dezvoltarea emoţională, copiii fiind mai afectaţi decât adulţii, deoarece creierele lor sunt încă în creştere, spun experţii care au studiat fenomenul.
Iar situaţia pare să se înrăutăţească: numărul persoanelor între 10 şi 19 ani, care utilizează smartphone-ul mai mult de 7 ore pe zi, creşte cu repeziciune, ajungând la peste 18% – o creştere cu 7 procente faţă de anul trecut.
Rezutatele publicate de specialiştii sud-coreeni confirmă concluziile unui studiu realizat în SUA, la UCLA, care arăta că oamenii tineri au probleme tot mai mari cu memoria. Studiul arăta că 14% dintre bărbaţii şi femeile cu vârste de 18-39 de ani se plâng că au o memorie slabă.
Autorii studiului american consideră drept cauză a acestui fenomen stilul de viaţă modern: timpul îndelungat petrecut în faţa unui computer sau scriind SMS-uri îi împiedică pe oameni să se concentreze şi să memoreze informaţia. Un alt factor ar fi stresul: stilul de viaţă haotic afectează şi el concentrarea şi scade eficienţa reţinerii informaţiilor.

De ce trebuie sa-ti incepi ziua cu un pahar de apa plata cu lamaie


1. Iti detoxifiaza pielea si corpul
Apa cu lamaie iti curata sistemul digestiv de orice toxine care au stat peste noapte in corpul tau. Lamaia este un diuretic natural si iti ajuta corpul sa se detoxifice. Continutul mare in vitamina C ajuta si el la eliminarea impuritatilor din sange si contribuie la o pielea mai curata si mai sanatoasa.
2. Iti alcalinizaza corpul
Desi lamaia este un aliment acid, cand ajunge in corp devine unul din cele mai puternice alimente cu efect alcalinizator. Contine atat acid citric cat si acid ascorbic, ambele foarte usor de metabolizat, care favorizeaza absorbtia mineralelor in sange.
3. Stimuleaza digestia
Lamaia este un tonic digestiv. Iti ajuta stomacul la digestie si stimuleaza intreg tractul gastrointestinal si chiar are un impact pozitiv bacteriei Helicobacter pylori. Daca bei o apa plata cu lamaie in fiecare dimineata, te vei simti mai energic, vei scapa de constipatie si de toate neplacerile care vin la pachet cu problemele digestive.
4. Iti intareste imunitatea
Un pahar de apa cu lamaie este tot ce ai nevoie pentru o protectie puternica impotriva racelilor, datorita continutui mare de vitamina C. Insa, beneficiile nu se opresc aici. Potasiul stimuleaza creierul si controleaza presiunea sanguina, iar asta inseamna ca esti protejat si pe termen lung impotriva bolilor cardiace.
5. Te ajuta sa slabesti
Lamaile sunt bogate in fibre pectine, care confera senzatia de satietate pentru mai mult timp. Lamaile sunt totodata diuretice si alcaline, iar studiile au demonstrat ca persoanele cu corpul alcalin slabesc mult mai usor.
Ce trebuie sa stii inainte sa bei apa cu lamaie?
Temperatura apei: trebuie sa fie caldura sau chiar usor fierbinte, cat mai apropiata de temperatura corpului tau. Apa rece poate fi un soc pentru organism, pe cand apa fierbinte distruge enzimele benefice continute de lamaie.
Protejeaza-ti dintii: deoarece lamaile sunt acide, este bine sa bei apa cu lamaie cu un pai.
Foloseste lamai proaspete: stoarce-le chiar atunci si foloseste-le si pulpa.

Tuesday, June 25, 2013

SHG - Super Hot Girl





























Cât cântăreşte Pământul?


Ce masă are planeta noastră? Şi cum evoluează această masă: rămâne mereu aceeaşi, creşte, scade? Unele dintre răspunsuri ar putea fi surprinzătoare.

Mai întâi, cum poate fi măsurată masa Terrei?
Isaac Newton a elaborat o formulă din care reiese masa unui corp, odată calculată forţa atracţiei dintre două corpuri (de exemplu nişte bile de plumb). El nu se credea, totuşi, că ar fi posibilă această măsurare într-un experiment realizat pe Pământ, deoarece atracţia dintre bile ar fi fost copleşită de enorma forţă de atracţie gravitaţională exercitată de planeta noastră.
Dar, la începutul anilor 1780, reverendul John Mitchell (un savant care a pus bazele seismologiei, a estimat distanţa de la Terra până la o altă stea decât Soarele şi a emis chiar o ipoteză ce anunţa posibilitatea existenţei găurilor negre) a construit un aparat cu ajutorul căruia putea fi măsurată atracţia dintre două bile de plumb. A murit înainte de a putea face el însuşi un experiment, dar aparatul a fost reconstruit, uşor modificat, de Henry Cavendish, care a reuşit să măsoare forţa de atracţie dintre cele două bile.
Aplicând formula lui Newton, a calculat, pentru prima dată, masa Pământului, cu o precizie suprinzătoare. Era în anul 1798, iar rezultatul nu diferea decât cu cca. 1% de valoarea calculată mai târziu, cu mijloace mai precise.
Masa Terrei este, conform calculelor, de aproximativ 6 miliarde de trilioane de tone.
Desigur, construirea unor clădiri mari sau a unor nave colosale nu modifică greutatea planetei (deşi unii cred aşa), pentru că aceste obiecte sunt făcute tot din materiale de pe Pământ, aşa că, în fond, nu e vorba decât despre mutarea unor cantităţi de material dintr-o parte în alta Pământului.
Totuşi, Pământul nu este un sistem perfect închis. Greutatea lui fluctuează în timp, chiar dacă variaţiile sunt mici.
Pe Terra cad, în fiecare an, apreoximativ 40.000 de tone de praf cosmic.
Pe de altă parte, planeta noastră pierde anual cca. 95.000 tone de hidrogen şi 1.600 de tone de heliu, care se împrăştie în spaţiu.
Rachetele şi alte vehicule spaţiale pe care le trimitem în spaţiu (şi dintre care unele au câteva mii de tone) nu reprezintă o mare pierdere în greutate, în ciuda aparenţelor, deoarece mare parte din acel material cade înapoi pe Pământ. În total, se pierd în acest mod cam 65 de tone anual.
Făcând adunările şi scăderile, rezultă că, în fiecare an, Pământul scade în greutate cu cca. 55.000 de tone – aproximativ 0.000000000000001% din masa sa.

De ce lipsa somnului ne face să mâncăm mult?


Oamenii de ştiinţă au demonstrat de ce mâncarea arată atât de bine după un somn scurt şi de ce ne pare atât de tentantă.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Chigaco au descoperit că tinerii adulţi care au dormit doar patru ore şi jumătate într-o noapte aveau un nivel ridicat al moleculei 2-arachidonoilglycerol (2-AG) în sânge. Acest tip de moleculă are ca rol deteminarea apetitului unui individ.
“Expermientele anterioare au arătat cum lipsa de somn duce la creşterea senzaţiei de foame şi a apetitului. Mecanismul ce determină hrănirea în exces după un somn neadecvat ar putea fi explicat de creşterea moleculei 2-arachidonoilglycerol”, a declarat Erin Hanlon, unul dintre cercetători.
Mai mult decât atât, cercetătorii au declarat că în urma acestui experiment ar putea înţelege şi mai bine de ce obesitatea este legat de lipsa de somn.
Studiul realizat de către Universitatea din Chicago a inclus nouă subiecţi cu o vârtstă medie de 23 de ani. Participanţii au luat parte la două experimente ce au avut loc la o lună distanţă unul de celălalt şi care presupuneau ca ei să doarmă câte şase nopţi într-un laborator experimental.
În prima etapă, aceştia au dormit câte opt ore şi jumătate pe noapte, în timp ce în a doua parte a testului tinerii participanţi au fost nevoiţi să doarmă doar patru ore şi jumătate pe noapte.
După cea de-a doua noapte petrecută în laborator, cercetătorii au recoltat sânge şi au observat că în prima etapă din test nivelul moleculei 2-AG avea un nivel normal. În cadrul etapei cu numărul doi, în urma studierii aceleiaşi molecule s-a constatat că nivelul acesteia în sânge era mai ridicat chiar şi decât în perioada prânzului.
În urma acestui test s-a constat şi faptul că hormonul ghrelin care se ocupă de senzaţia de foame avea un nivel ridicat în cazul persoanelor care au avut o noapte mai puţin odihnitoare.

Saturday, June 22, 2013

Superstiţii de Rusalii


De Rusalii, este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Isus din Nazaret. Vechile credinţe populare spun că trebuie să respectăm o serie de obiceiuri în această perioadă pentru a ne merge bine.

Superstiţii în Sâmbăta Rusaliilor
Se spune că, dacă plouă în sâmbăta Rusaliilor, va fi un an mănos. Tot în această zi, se buciumă pentru a se aduna ploile de vară. Sărbătoarea se ţine până la amiază, apoi se lucrează dar nu se toarce, nu se mătură, nu se dă gunoiul afară. În această zi se ung uşile şi ferestrele cu usturoi şi leuştean ca apărare de duhuri, se dau de pomană pentru morţi plăcinte, păsat de porumb, lapte, ceapă, usturoi verde, cireşe apă, în vase noi, împodobite cu flori, se împodobesc uşile şi casele cu crengi de tei, care vor fi bune de leac. Tot în Sâmbăta Rusaliilor, se duc crenguţe cu frunze de tei la biserică.
Din Duminica Rusaliilor se poate dormi afară
Se spune că, dacă în ziua de Rusalii este timp frumos, va fi vara frumoasă. Se spune de asemenea că acela care lucrează ”este luat de Rusalii”, înnebuneşte. De Rusalii, femeile poartă pelin şi beau vin cu pelin pentru a fi voinice, sănătoase, se dau de pomană pentru cei vii străchini, la biserică se îngenunchiază pe iarbă şi frunze de tei care apoi se folosesc la îndepărtarea relelor. Potrivit calendarului popular, începând din această zi, se poate dormi afară.
Cel care se supără în ”joia mânioasă” va fi supărat tot anul
Săptămâna de după Rusalii, respectiv intervalul 24-30 iunie se ţine, potrivit tradiţiilor, pentru protecţia sănătăţii şi a recoltelor.
În a doua zi de Rusalii se sărbătoresc Sânzienele, iar marţi după Rusalii nu se lucrează, ca protecţie faţă de trăznete, lovituri. Joia ”mânioasă, necurată, a iepelor” sau ”buciumul Rusaliilor” se ţine ca protecţie a treburilor gospodăriei şi culturilor de grindină iar a oamenilor, de boli. Se spune că acela care se supără în această zi va fi supărat tot anul şi-i va merge în gospodărie pe dos.
Vinerea se ţine de la amiază pentru protejarea de tunete, grindină, vifore, iar sâmbăta de după Rusalii, numită şi ”Sâmpetru de vară” sau sărbătoare lupilor” se ţine ca apărare de grindină şi de lupi. Tot acum, se dau de pomană colaci, lumânări şi mere. Ultima zi din săptămâna de după Rusalii, ”stoborul Sâmpetrului” sau ”duminica tuturor sfinţilor” se ţine pentru apărare de rele, pentru apărarea recoltelor şi a turmelor.

Cercetătorii au descoperit tipul de femeie cu care bărbaţii sunt predispuşi să înşele şi cauza infidelităţii


Bărbaţii care caută o relaţie de scurtă durată preferă femeile cu trăsături faciale mai „feminine”, dezvăluie un studiu publicat astăzi.

Cercetarea se concentrează asupra factorilor evolutivi ce joacă un rol în alegerea partenerilor. Trăsăturile feminine, precum un maxilar mai mic sau obraji mai plini, prezintă o legătură directă cu nivelul de atracţie al unei femei (aşa cum este el perceput de către bărbaţi). Gradul de atracţie este perceput ca un indicator direct al sănătăţii, tinereţii, fidelităţii şi a altor trăsături, explică cercetătorii.
De asemenea, trăsăturile feminine sunt asociate unui nivel mai ridicat al hormonului feminin estrogen, ce are o legătură directă cu succesul reproductiv.
Studiile asupra factorilor ce influenţează alegerea partenerilor au fost efectuate mai ales asupra femeilor, aceste cercetări obţinând un rezultat similar: femeile preferă un bărbat mai masculin pentru relaţii de scurtă durată, dar unul mai puţin masculin pentru o relaţie de lungă durată, fiind posibil ca cel din urmă să reprezinte o variantă mai de încredere în ceea ce priveşte creşterea copiilor.
Acum, cercetătorii au efectuat un nou studiu asupra a câtorva sute de bărbaţi heterosexuali sănătoşi. Oamenii de ştiinţă au realizat imagini compozite ce înfăţişau feţele unor femei şi au întrebat bărbaţii care sunt femeile cu care şi-ar dori să aibă o relaţie de scurtă durată şi care sunt cele cu care şi-ar dori să aibă o relaţie de lungă durată.
Cercetătorii realizaseră două versiuni ale fiecărei feţe – una mai feminină şi alta cu mai multe trăsături masculine. Feţele erau fie de origine europeană, fie de origine japoneză.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că, atunci când era vorba despre o relaţie de scurtă durată, bărbaţii alegeau mai ales femeile cu trăsături feminine. Acest lucru era mai ales adevărat în cazul bărbaţilor care se găseau într-o relaţie solidă, de lungă durată.
„Atunci când un bărbat are deja o parteneră, costul asociat riscului de a fi descoperit de parteneră poate duce la ridicarea standardelor în ceea ce priveşte alegerea unei partenere pentru o relaţie de scurtă durată. În schimb, bărbaţii care nu au o relaţie stabilă îşi pot creşte şansele de reuşită pe termen scurt prin relaxarea standardelor”, scriu cercetătorii.
În schimb, cercetătorii au descoperit că atunci când este vorba de relaţii de lungă durată, „bărbaţii preferă femeile mai puţin atrăgătoare, cu mai puţine trăsături feminine”.
Alte cercetări mai vechi au arătat că este mai probabil ca femeile atrăgătoare să fie infidele, mai ales în cazul în care partenerul lor este urât.
Cercetătorii spun că acest lucru explică de ce bărbaţii preferă femeile mai puţin atrăgătoare pentru relaţiile de lungă durată: „Dacă partenera îl înşală, atunci bărbatul riscă să crească un copil care nu este al lui”.
Studiul realizat de Anthony Little de la Universitatea Stirling şi Benedict Jones de la Universitatea Glasgow a fost publicat în British Journal of Psychology.

On-line Free Proxy

On-Line Free Proxy click

Cafeneaua care taxeaza timpul


În orașul Wiesbaden din Germania s-a deschis recent cafeneaua Slow Time, în care clienții sunt taxați în funcție de timpul pe care îl petrec acolo, nu pentru ce consumă. Cafeaua și biscuiții sunt din partea casei, iar consumatorii își pot aduce propria mâncare.

Daria Volkova, o femeie de 24 de ani care a emigrat din Rusia în Germania în 2008, a fost cea care a deschis Slow Time după modelul cafenelelor din Moscova în care localnicii și turiștii se pot aciua fără să aibă grija băuturilor scumpe, ci doar pe cea a timpului petrecut acolo. Clienții sunt taxați cu 2 euro când intră în localul din Wiesbaden, după care plătesc câte 0,005 euro pe minut, adică 3 euro pe oră. Cafeaua, ceaiul și apa sunt gratuite, la fel și biscuiții, însă clienții își pot aduce mâncare și băutură din afară sau pot comanda o pizza. Pentru a-și omorî timpul care costă bani, aceștia pot juca jocuri sociale precum Carcassone, Scrabble sau Activity sau pot citi cărți puse la dispoziție în interiorul cafenelei.
Imigranta rusă, care a deschis Slow Time în aprilie anul acesta, spune că scopul ei principal este să câștige îndeajuns încât să se întrețină pe ea și pe fiica ei de șase ani. Cafeneaua are o suprafață de 75 de metri pătrați și poate găzdui 250 de persoane, proprietara ei având nevoie de cel puțin 11 clienți pentru a face un mic profit. Deși nu a reușit să-și amortizeze încă investiția, Volkova speră să atragă mai mulți oameni pe viitor cu cafeaua ei pe care o prezintă ca fiind unică. Rusoaica a lipit două postere mari pe ferestrele localului în care le explică conceptul clienților, aceștia primind o brățară cu ora exactă a sosirii lor.

Cum îţi afectează creierul lipsa dinţilor


O nouă cercetare sugerează că pierderea dinţilor este, de fapt, o cauză a pierderii memoriei.

Impulsurile senzoriale create de mişcarea maxilarului şi a dinţilor ajung într-o anumită parte din creier, responsabilă cu formarea şi restabilirea amintirilor, spun oamenii de ştiinţă. Cei care nu mai au dinţii lor naturali, produc mai puţine semnale care să ajungă în hipocamp.
Numărul dinţilor pe care îi are un individ este asociat „într-un mod unic şi semnificativ” cu performanţele pe care le obţine acesta la testele ce vizează memoria episodică, sarcini în care trebuie să îşi amintească evenimente din trecut şi să îşi activeze memoria semantică.
,Cercetarea a fost realizată de universităţi din Norvegia şi Suedia, având la bază un eşantion 273 de indivizi, cu vârste cuprinse între 55 şi 80 de ani. În medie, participanţii aveau între 22 şi 10 dinţi naturali, comparativ cu 32 de dinţi cât au oamenii în mod normal. Mai bine de 70% din dinţii lipsă erau molari.
În studiu participanţii au fost supuşi la o serie de teste în urma cărora s-a constatat că oamenii care aveau mare parte din dinţii lor naturali se descurcau cu aproximativ 4% mai bine la testele de memorie, comparativ cu persoanele care nu mai aveau dinţii naturali. Rezultatele au rămas neschimbate şi după ce s-au luat în considerare şi alţi factori.
„Numărul dinţilor naturali a fost asociat pozitiv cu performanţele memoriei episodice, a capacităţii de a ne aminti şi de a recunoaşte”, au notat autorii studiului de la universităţile Umea şi Stockholm şi de la Institute of Clinical Dentistry din Tromsx, Norvegia.
„Numărul natural al dinţilor ar putea fi responsabil pentru 20% din variaţiile capacităţii de reamintire, 15% din variaţiile recunoaşterii episodice şi 14 procente din variaţiile înregistrate la nivelul memoriei semantice”, au adăugat specialiştii.
Cercetătorii au sugerat că numărul redus de semnale senzoriale produse de dinţi ar putea fi vinovat pentru problemele de memorie. Deşi implanturile dentare artificiale pot reda o parte din aceste semnale senzoriale, el tot nu au capacitatea de le reproduce la un nivel normal.
O altă interpretare are ca punct de plecare capacitatea de a mesteca. Mestecatul măreşte fluxul sanguin din creier şi are capacitatea de a intensifica activitatea din numeroase zone din creier.
Autorii studiului nu declarat că este posibil ca activitatea cerebrală să se schimbe şi din cauză că oamenii care nu mai au toţi dinţii naturali nu mai evită să mai mestece anumite alimente, diminuându-şi aportul de vitamine, proteine şi calorii.

Un antreprenor face 3 miliarde de dolari pe an, fara preturi si case de marcat


Lantul de cafenele Panera Cares numara aproximativ 1.600 de unitati pe tot cuprinsul Statelor Unite si are incasari anuale de trei miliarde de dolari. Dar se deosebeste de restul localurilor din aceeasi categorie prin faptul ca nu are case de marcat sau preturi in meniu.

Cum nu exista case de marcat, clientii Panera Cares sunt invitati sa contribuie cu bani la cutiile de donatii de pe tejghea. Acestea sunt insotite de niste pancarte pe care scrie “Ia ce ai nevoie, lasa cat crezi ca e corect”.
 
Casierii de la Panera preiau comenzile si apoi le dau clientilor un fel de chitante in care scrie cat ar costa in mod normal preparatele, dar acestia nu sunt constransi in niciun fel sa lase o anumita suma de bani.
 
Panera a deschis prima cafenea de acest fel intr-un cartier din St. Louis, in mai 2010. In prezent, cinci localuri functioneaza dupa acest principiu si este de asteptat ca in 2013 peste un milion de clienti sa le treaca pragul.
 
Potrivit sefei departamentului de Initiative cu impact social, Kate Antonacci, scopul este sa asigure o cale prin care milioanele de americani care au venituri mici sa isi poata permita cate o masa pe care sa plateasca putin sau nimic.
 
“Aceste cafenele dovedesc ca oamenii pot manca intr-un loc cald si imbietor aceeasi mancare ce le este servita tuturor. Nu se compromite in niciun fel experienta, este vorba doar de o schimbare a felului in care au acces la o astfel de mancare”, spune Antonacci.

Castigi bani din SMS-uri


Avantajele sunt foarte interesante si ancorate in realitate :

1. Primesti 3 centi pentru fiecare sms primit ! (sms publicitar) 

2. Recomanzi altor oameni si vei primi 1 cent pentru fiecare sms primit de referintele tale !

3. Primesti cate 1 cent pentru fiecare sms primit de recomandarile celor inscrisi de tine. Pe 5 nivele de referinta !


Alte beneficii :

primesti 2 euro pentru simplul fapt ca te inscrii si iti completezi datele, astfel incat sa poti primi sms-uri.

primesti 10 centi pentru fiecare om care se inscrie din referinta ta.

Pentru a te inscrie click

Mai multe detalii aici

Thursday, June 20, 2013

TETRIS


6 efecte catastrofale ale soarelui asupra pielii tale


Chiar dacă nu vrei să renunți la bronzul natural, este important să cunoști efectele soarelui asupra pielii tale, care se cumulează constant la fiecare expunere neprotejată la radiațiile UVA și UVB.

1. Grăbirea apariției ridurilor
Cel mai evident efect al soarelui asupra pielii este îmbătrânirea ei prematură. Expunerea la soare timp de ani de zile reduce grosimea straturilor superficiale ale pielii. În același timp, pielea este mai puțin hidratată deoarece reține mai greu umezeala. Soarele greăbește apariția ridurilor fine, mai ales în jurul ochilor și al gurii, care îți trădează vârsta sau te fac chiar să pari mai bătrână.
2. Decolorarea pielii
Bronzul are un efect al pielii arse de soare. Pentru a se apăra împotriva radiațiilor dăunătoare, pielea produce mai multă melanină, iar capacitatea de apărare scade în timp. În afară de petele maronii care pot apărea datorită expunerii prelungite la soare, pot apărea și pete deschise la culoare pe piele. Cu un diametru de 2 până la 5 mm, aceste puncte decolorate pe piele apar în general pe brațe și pe picioare, sub genunchi.
3. Schimbarea texturii pielii
Modificarea aspectului pielii este ușor de observat de oricine, dar și textura ei suferă modificări după expunerea excesivă la radiațiile solare. Pe termen mediu și lung, soarele contribuie la pierderea elasticității pielii și chiar la apariția unor zone de piele mai groasă. Acestea apar în locurile expuse cel mai mult la soare, de la mâini la ceafă.
4. Apariția petelor solare
În lipsa protecției adecvate împotriva radiațiilor UVA și UVB, pielea poate prezenta și pete roșiatice. Aceste leziuni precanceroase cunoscute drept keratoza solară apar doar în zonele expuse la soare și pot cauza mâncărimi sau usturimi în special pentru persoanele cu tenul deschis la culoare. Aceste pete, care apar cel mai des în grupuri, cresc riscul de apariție al cancerului de piele cu 10-15%.
5. Evidențierea vaselor sanguine
Pereții vaselor sanguine se subțiază în timp odată cu expunerea la radiațiile ultraviolete. Pot deveni mai vizibile, dar cel mai neplăcut efect al acestei probleme este apariția mai rapidă a vânătăilor. Traume ușoare, care nu ar provoca vânătăi în zonele mai puține expuse la soare, pot afecta aspectul pielii în special pe mâini și brațe, dar și în alte zone dacă preferi bronzul natural complet.
6. Riscul crescut de cancer
Toate cele 3 tipuri de cancer de piele, melanomul malign, carcinomul bazocelular și carcinomul spinocelular, au un risc mai crescut de apariție atunci când pielea este expusă prelungit la soare fără protecția necesară. Melanomul are riscul cel mai ridicat de metastază, dar toate cancerele de piele sunt periculoase și expunerea la radiațiile ultraviolete fără protecția SPF adecvată crește riscul dezvoltării lor.

Remedii naturale pentru durerile de cap


Usoare sau extrem de sacaitoare, durerile de cap sunt comune in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru. Cauza exacta a durerilor de cap nu este cunoscuta, insa ele par sa fie legate de schimbarile hormonale din timpul sarcinii, si aceasta pentru ca ele tind sa dispara in trimestrul doi, cand nivelul de hormoni tinde sa se stabilizeze.

Lipsa somnului din timpul noptii, deshidratarea, stresul, oboseala, congestia sinusurilor sau oboseala ochilor pot fi alte cauze ale acestor dureri. Iata care pot fi solutiile pentru o astfel de neplacere, fara sa pui in pericol sanatatea bebelusului:
Dormi suficient
Nevoia de odihna a unei gravide creste. Incearca sa te relaxezi inainte de culcare si sa dormi pe saturate cam 9-10 ore. Uneori un somn bun te scapa de migrena.
Pune comprese
Daca tensiunea este cauza durerii, atunci compresele reci alternate cu cele calde te vor ajuta. O alta solutie este cataplasma cu felii crude de cartof. Taie felii groase de un deget, aplica-le pe frunte si leaga-le cu o esarfa. Schimba-le cand se incalzesc!
Cere un masaj
Fa-ti un masaj capilar sau roaga pe cineva sa iti faca. Intensificarea circulatiei scalpului poate reduce tensiunea si ameliora durerea. Uneori este de folos si un masaj in timpul dusului.
Mananca
Uneori si foamea provoaca dureri de cap sau lipsa unor vitamine si minerale. Ai grija sa nu sari peste mese si consuma alimente bogate in calciu, vitamina C, B12 si D, vitamine si minerale care contribuie la diminuarea migrenelor. In schimb, evita excesul de grasimi, chiar si branza, ciocolata sau carne grasa.
Bea apa plata cu lamaie
Aceasta licoare nu este doar o fita, ci aduce multe beneficii organismului, inclusiv e in stare sa domoleasca o durerile de cap sacaitoare. Bea un pahar cu apa la temperatura camerei sau chiar calduta in care ai stors zeama de la jumatate de lamaie.
Ia numai analgezicul permis!
Nu trebuie sa iei orice pastila pentru durerea de cap, multe iti vor pune sarcina in pericol, asa ca mai bine intreaba medicul ce ai putea lua in astfel de situatii. Paracetamolul este unul dintre medicamentele pe care ti le poti permite cu masura.
Atentie! Daca durerile de cap sunt insotite de varsaturi sau febra si sunt insuportabile, este bine sa te adresezi medicului cat mai repede!