Wednesday, June 27, 2012

Traditiile culinare barbare din China. Cum sunt ucisi cainii pentru a fi mancati


Imagini tulburatoare arata cum cainii sunt sacrificati si serviti in China, a carei traditie culinara este considerata a fi barbara. Cainii sunt tocati si fripti in fata clientilor, in ciuda campaniilor care condamna cruzimea impotriva animalelor.
Un grup de activisti chinezi din orasul Yulin, provincia Guangxi, a descins recent intr-o piata de carne de caine, in cadrul unei actiuni de lupta impotriva sacrificarii acestor animalelor. Unul din ei ingenuncheaza in fata animalelor moarte, marturisind pacatul oamenilor si cerandu-si scuze de la cainii morti, in timpul unei demonstratii cutremuratoare.

In China, cruzimea impotriva animalelor nu este inca ilegala, iar activistii lupta sa interzica traditiile culinare barbare. In ultimii ani, iubitorii de animale au desfasurat mai multe actiuni de protest in marile orase din China.

In timp ce multi chinezi savureaza carnea de caine bogata in proteine, in special in timpul iernilor reci, in unele regiuni cainii sunt batuti pana mor pentru ca sangele lor sa fie pus in mancare.
Atunci cand produsele alimentare sunt insuficiente, sunt consumati cainii ca sursa de hrana de urgenta, intr-o practica ce este considerata acceptabila in China. Cum tara devine tot mai prospera, un numar din ce in ce mai mare de chinezi isi cumpara animale de companie caini, iar fenomenul alimenteaza campaniile duse impotriva cruzimii fata de animale.
Astfel, in luna aprilie, activistii au interceptat un transport cu 500 de caini care urmau sa fie sacrificati. Animalele au fost salvate, dar unele au mai trait doar cateva zile pentru ca pe timpul transportului nu au fost hranite.


No comments:

Post a Comment