Wednesday, June 13, 2012

Dovezile care arata clar de ce au disparut oamenii preistorici si animalele uriase acum 12000 de ani



Oamenii de stiinta au gasit dovezi convingatoare care indica faptul ca planeta noastra a fost lovita de o ploaie de meteoriti, in urma cu peste 12.000 de ani.
Materialele au fost gasite intr-un strat subtire de roca, in SUA si Siria. Testele au confirmat ca acestea nu sunt de origine cosmica, vulcanica sau facute de om.
"Temperatura necesara pentru a produce acele materiale este egala cu cea cauzata de explozia unei bombe nucleare, adica suficient de ridicata pentru a topi nisipul", a declarat James Kennett, profesor de stiintele pamantului la Universitatea California, Santa Barbara.
Descoperirile realizate de echipa de cercetatori vin in sprijinul controversatelor teorii care sustin ca Pamantul a fost lovit de un asteriod, in urma cu 12.900 de ani, lucru ce a declansat un val de frig, care a cauzat extinctia pe scara larga a vietii umane si animale.
In acea perioada rece, animale uriase precum mamutii au disparut pentru totdeauna, odata cu o civilizatie preistorica numita Cultura Clovis.
Oamenii Clovis foloseau diferite unelte din oase sau fildes si sunt considerati primii locuitori ai Lumii Noi.
Dovezile care vin in sprijinul acestor teorii au fost gasite pe trei continente, acoperind aproape o treime din Pamant, de la California la Europa de Vest si mai departe in Orientul Mijlociu.
Conform profesorului Kennett, faptul ca cele trei situri sunt separate de 1.000 pana la 10.000 de kilometri sugereaza ca o ploaie de obiecte cosmice, bucati de meteorit sau cometa, a lovit planeta noastra.

No comments:

Post a Comment