Sunday, May 27, 2012

Ideea care va schimba pentru totdeauna lumea. Oamenii ar putea avea coduri de bare precum alimentele


Ideea care va schimba pentru totdeauna lumea. Oamenii ar putea avea coduri de bare precum alimentele

Nume cunoscute din filozofie, stiinta, psihologie sau arta prezinta in 60 de secunde la BBC, in fiecare saptamana, o idee care ar putea sa schimbe lumea.
Provocarea poate sa starneasca controverse si nu conteaza cat este de improbabila, atata vreme cat autorul ei considera ca ar putea schimba lumea in care traim.
Cea care a lansat in aceasta saptamana ideea de 60 de secunde a fost Elizabeth Moon, autoare de literatura SF.
Ea isi doreste ca toti oamenii sa primeasca, de la nastere, un cod de bare.
„Daca as fi conducatoarea intregului Univers, as insista ca fiecare individ sa aiba un ID permanent atasat, un cod de bare, un cip implantat care sa permita identificarea rapida, usoara si necostisitoare a fiecaruia. Cipul ar fi implantat la nastere", spune scriitoarea.
"Indrepti un scaner catre o persoana si stii cine este. Aceste coduri de bare ar aduce multe avantaje. In razboi, soldatii ar putea identifica tintele cautate intr-o populatie de non-combatanti. Nu vor mai fi cazuri de gresire a identitatii cuiva, care duc la moartea unor inocenti, la victime colaterale. Anonimitatea nu va mai fi o optiune, nici confundarea cuiva, gresirea identitatii. Asumarea responsabilitatii va deveni mult mai simpla si mai corecta", a mai spus aceasta.
Ideea ei a fost lansata si dezbatuta in timpul unei discutii despre razboi, despre metode de lupta pe calea aerului si etica razboiului, in cadrul programului „Forum” al BBC: BBC World Service programme The Forum.

No comments:

Post a Comment