Tuesday, May 1, 2012

Angajatii unui lant de magazine, implicati intr-un scandal. In ce ipostaze isi filmau clientele


Angajatii unui lant de magazine, implicati intr-un scandal. In ce ipostaze isi filmau clientele


Angajatii unui celebru lant de supermarketuri isi filmau in secret clientele si apoi vindeau intre ei aceste imagini. Incidentele au avut loc in mai multe magazine din Frankfurt am Main, Dieburg si regiunea Hesse, din Germania.
Clientele vizate erau cele care purtau fuste scurte si bluze decoltate. Angajatii le urmareau cu ajutorul camerele de supraveghere din magazine si copiau cadrele care le surprindeau pe tinere in timp ce se aplecau ca sa ia un produs de pe raft.
Imaginile erau apoi inregistrate pe CD-uri si vandute intre angajati, aparand astfel o adevarata retea.
Conducerea Aldi Sud, compania implicata in acest scandal, spune ca va lua masurile necesare, dupa finalizarea unei anchete interne.
Institutia tine sa precizeze ca existenta acestor camere de supraveghere este necesara, pentru protectia angajatilor si clientilor, in cazul unor jafuri. Asemenea camere sunt amplasate chiar si langa casele de marcat, dar nu pot inregistra PIN-ul clientilor care platesc cu cardul.
La Aldi Nord in schimb, camerele sunt montate numai in magazinele unde au avut loc multe jafuri si in niciun caz in zona caselor de marcat, precizeaza compania, citata de Der Spiegel.
Ambele firme tin de acelasi lant international, dar au conduceri diferite, relateaza The Local.

No comments:

Post a Comment