Sunday, April 29, 2012

Un britanic este Robinson Crusoe modern. Locuieste de 50 de ani pe o insula din Seychelles


Un britanic este Robinson Crusoe modern. Locuieste de 50 de ani pe o insula din Seychelles



Brendon Grimshaw traieste in paradis, pe o insula numai a sa, datorita unei tranzactii de acum 50 de ani. In tinerete, Grimshaw, ajuns acum la 86 de ani, si-a cumparat cu numai 8000 de lire sterline aceasta insula din arhipelagul Seychelles.
Din 1962 barbatul s-a mutat pe Moyene, insula care contine atat de multa vegetatie, incat nici nucile de cocos nu ating pamantul cand cad din copaci.
De-a lungul anilor Grimshaw a trecut prin multe pericole pentru a se bucura de „bucatica sa de Rai”, supravietuind furtunilor tropicale din Oceanul Indian, piratilor si unei lovituri de stat din arhipelagul Seychelles.
Pe Moyene, sub stricta atentie a britanicului se afla 120 de broaste testoase, pe care el insusi le-a numerotat. Animalele sunt pasiunea acestui Robinson Crusoe modern, dupa cum ii place sa ise spuna, iar testoasele, care au peste 100 de ani fiecare, au fost de multe ori cautate de piratii somalezi pentru raritatea si pretul lor.
Desi locuieste intr-o casa de lemn, englezul are toate facilitatile pentru o viata moderna: telefonie, curent electric si surse de apa potabila. Tot el a repopulat insula cu pasari dintre cele mai rare si a plantat copaci care se gaseau numai pe insulele vecine, totul dupa gustul sau.
Brendon Grimshaw s-a nascut in Marea Britanie, in anul 1926, si este de profesie jurnalist. El lucra pentru un ziar din Africa si a venit pentru prima data pe Moyene ca turist. La cateva ore dupa ce admira insula ii trecea prin minte cum ar fi sa o cumpere, sa fie numai a lui.
Potrivit The Daily Mail, insula a fost abandonata de proprietarul sau pana cand britanicul a cumparat-o, in urma cu 50 de ani.
Vegetatia crescuse haotic, iar omul a muncit ani de zile pana cand si-a amenajat „micul paradis”, dupa cum ii place sa numeasca Moyene, o mica bucata de pamant, prin comparatie cu celelalte insule din zona, detinute de cei mai bogati oameni din lume.
Englezul a primit mai multe oferte de a vinde insula, dar a refuzat de fiecare data, de teama ca munca sa de o viata sa nu fie stricata de „omul modern”. Cel mai mare secret de pe Moyene este comoara somalezilor, despre care se spune ca sta ingropata undeva, pe insula, de mai bine de 200 de ani.

No comments:

Post a Comment