Thursday, April 19, 2012

ANDROID ARE CELE MAI MULTE APLICATII GRATUITE, BLACKBERRY PE CELE MAI SCUMPE


ANDROID ARE CELE MAI MULTE APLICATII GRATUITE, BLACKBERRY are CELE MAI SCUMPE


Utilizatorii sistemului de operare pentru telefoane inteligente Android al Google au la dispozitie cele mai multe aplicatii gratuite in vreme ce acelea pentru Blackberry sunt cele mai scumpe, arata compania de cercetare a aplicatiilor mobile Disitmo.
57% din aplicatiile pentru Android sunt libere, in vreme ce pe locul al doilea sunt cele pentru Palm, cu 32%. Pentru iPhone numai unul din patru programe este gratis. Platforma cu cele mai putine libere este Nokia Ovi, unde 85% din programe costa.
Se pare ca majoritatea dezvoltatorilor de pe Android folosesc avantajul platformei oferita si ea gratis si creeaza programe doar pentru distractie. In schimb, altii pot vedea platforma drept mai putin viabila pentru continut premium.
Distimo a analizat si pretul mediu platit pe aplicatii pentru platformele de smartphone. Blackberry e in fruntea listei, cu o medie de 8,26 dolari. De altfel nu e nicio surpriza deoarece platforma este pentru consumatorii de top, oameni de afacere s antreprenori. Windows Mobile e pe locul al doilea cu o medie de 6,99 dolari. Toate celelalte sisteme de operare se afla la o medie sub 4 dolari.








No comments:

Post a Comment