Monday, April 30, 2012

Nympha Strikes Again !


Si-a dorit o aventura, dar nu a putut face fata pretentiilor ei. "Nu mai pot sa merg, ajutor!"


Nimfomana din Germania ataca din nou. Ea a fost arestata dupa ce a obligat un al doilea barbat sa intretina relatii intime cu ea.

Barbatul, de origine africana, a fost gasit plangand pe strada, in fata apartamentului ei din Munchen, scrie Daily Mail.
Le-a spus politistilor ca femeia l-a obligat sa intretina nu mai putin de 8 contacte intime, in numai 36 de ore.
“Am intalnit-o in autobuz si m-a invitat la ea acasa. A fost un cosmar, nu mai pot sa merg, va rog, ajutati-ma!” i-a rugat el pe oamenii legii.
Femeia, in varsta de 47 de ani, a fost dusa de politisti la spital, pentru o consultatie psihiatrica.
Victima spune ca a reusit sa scape din casa ei in timp ce nimfomana adormise.
Primul barbat care a ajuns prizonierul acestei obsedate a fost Dieter Sculz, de 43 de ani, pe care l-a intalnit intr-un bar din oras.
Acesta a reusit sa fuga pe balcon si sa sune dupa ajutor, pentru ca femeia nu-l lasa sa plece.
Dieter a fost salvat de politisti, dar acestia au avut parte de o surpriza cand au ajuns in apartamentul femeii, pentru ca au fost invitati in pat “pentru una scurta”. Au refuzat politicos.

Sunday, April 29, 2012

Iata ce spune cafeaua despre partenera ta. Vei fi uimit


Iata ce spune cafeaua despre partenera ta. Vei fi uimit



Tipul de cafea pe care il savuram in fiecare dimineata si poate chiar seara, la terasa cu prietenii, spune despre noi mult mai mult decat ne-am imagina. Iata ce putem afla despre o persoana, in functie de cafeaua preferata.
Inainte de a face o lista cu tipurile de cafea, trebuie precizat ca toate isi au originea in simplul, dar energizantul espresso.
Adaugand diferite cantitati de apa, lapte si arome, putem alege intre multe tipuri de cafea. Iata ce spune despre noi tipul preferat, potrivit Daily Mail:

1. Espresso simplu: esti o persoana onesta, probabil fost sau actual fumator si ocazional se intampla sa ai “toane”;
2. Mocha (doua doze de espresso, praf de ciocolata, fulgi de ciocolata si crema): sub imaginea unei persoane sensibile se ascunde de fapt o inima de otel. In curand vei prefera probabil un espresso dublu;
3. Café latte (doua doze de espresso, lapte si spuma de lapte): ai suflet de copil, probabil inca mai tii acasa jucarii si preferi sa savurezi cafeaua in compania cuiva;
4. Latte Macchiato (putin espresso, foarte mult lapte): probabil ca parintii tai se bucura ca ai crescut si incepi sa impartasesti alaturi de ei dragostea pentru cafea;
5. Ristretto (o doza de espresso cu jumatate din cantitatea de apa obisnuita): efectul unui espresso, obtinut mult mai rapid, pentru cei cu adevarat dependenti de cafea;
6. Café Macchiato (o doza de espresso, putin lapte): iti place sa fii diferit, dar nu foarte diferit, ca sa te poti integra usor alaturi de ceilalti;
7. Schiumato (o doza de cafea, spuma de lapte): simti ca iti lipseste ceva in viata…probabil este vorba de pudra de cacao;
8. Corretto (o doza de cafea, o doza de brandy sau sambuca): ori vrei sa iti revii dupa o mahmureala, ori esti alcoolic si nu vrei ca lumea sa afle asta;
9. Espresso lungo (o doza de cafea, de doua ori mai multa apa ca la espresso simplu): vrei sa pari un cunoscator si iti place sa pierzi vremea prin cafenele

Greseala de pe Internet care putea sa te coste 100.000 dolari. Cea mai absurda pedeapsa din Europa


Greseala de pe Internet care putea sa te coste 100.000 dolari. Cea mai absurda pedeapsa din Europa



Ai grija ce spui pe site-urile de socializare. Daca dezvalui mai mult decat ti se permite, autoritatile sunt gata sa te pedepseasca. S-o fi spunand ca pe Internet e libertate totala, dar ideea asta nu se aplica si in Franta.
Institutiile, firmele, jurnalistii si cetatenii simpli care scriu pe Twitter rezultatul alegerilor inainte de anuntul oficial sunt amendati cu 100.000 dolari. O astfel de declaratie este ilegala.
New York Times scrie: "Nicio publicatie, nicio persoana/institutie care face sondaje de opinie si niciun cetatean nu are voie sa publice niciun fel de informatii - niciun exit poll, niciun indiciu pe Twitter -, in caz contrar va plati o amenda de 75.000 euro sau 99.000 dolari".
Regula a fost valabila pentru primul tur de scrutin, insa e posibil sa se aplice si la al doilea, unde miza e, oricum, mai mare.

Un britanic este Robinson Crusoe modern. Locuieste de 50 de ani pe o insula din Seychelles


Un britanic este Robinson Crusoe modern. Locuieste de 50 de ani pe o insula din Seychelles



Brendon Grimshaw traieste in paradis, pe o insula numai a sa, datorita unei tranzactii de acum 50 de ani. In tinerete, Grimshaw, ajuns acum la 86 de ani, si-a cumparat cu numai 8000 de lire sterline aceasta insula din arhipelagul Seychelles.
Din 1962 barbatul s-a mutat pe Moyene, insula care contine atat de multa vegetatie, incat nici nucile de cocos nu ating pamantul cand cad din copaci.
De-a lungul anilor Grimshaw a trecut prin multe pericole pentru a se bucura de „bucatica sa de Rai”, supravietuind furtunilor tropicale din Oceanul Indian, piratilor si unei lovituri de stat din arhipelagul Seychelles.
Pe Moyene, sub stricta atentie a britanicului se afla 120 de broaste testoase, pe care el insusi le-a numerotat. Animalele sunt pasiunea acestui Robinson Crusoe modern, dupa cum ii place sa ise spuna, iar testoasele, care au peste 100 de ani fiecare, au fost de multe ori cautate de piratii somalezi pentru raritatea si pretul lor.
Desi locuieste intr-o casa de lemn, englezul are toate facilitatile pentru o viata moderna: telefonie, curent electric si surse de apa potabila. Tot el a repopulat insula cu pasari dintre cele mai rare si a plantat copaci care se gaseau numai pe insulele vecine, totul dupa gustul sau.
Brendon Grimshaw s-a nascut in Marea Britanie, in anul 1926, si este de profesie jurnalist. El lucra pentru un ziar din Africa si a venit pentru prima data pe Moyene ca turist. La cateva ore dupa ce admira insula ii trecea prin minte cum ar fi sa o cumpere, sa fie numai a lui.
Potrivit The Daily Mail, insula a fost abandonata de proprietarul sau pana cand britanicul a cumparat-o, in urma cu 50 de ani.
Vegetatia crescuse haotic, iar omul a muncit ani de zile pana cand si-a amenajat „micul paradis”, dupa cum ii place sa numeasca Moyene, o mica bucata de pamant, prin comparatie cu celelalte insule din zona, detinute de cei mai bogati oameni din lume.
Englezul a primit mai multe oferte de a vinde insula, dar a refuzat de fiecare data, de teama ca munca sa de o viata sa nu fie stricata de „omul modern”. Cel mai mare secret de pe Moyene este comoara somalezilor, despre care se spune ca sta ingropata undeva, pe insula, de mai bine de 200 de ani.

Saturday, April 28, 2012

Dispare Google. Primul pas pe care l-au facut autoritatile americane pentru distrugerea gigantului IT


Dispare Google. Primul pas pe care l-au facut autoritatile americane pentru distrugerea gigantului IT


Comisia Federala pentru Comert din SUA a angajat procurorul care a obtinut condamnarea la moarte a atacatorului cu bomba din Oklahoma City, pentru a conduce o investigatie legata de posibilele incalcari ale prevederilor legale anti-trust de catre gigantul Google, scrie New York Times (NYT), preluat de Business Insider.



Numele procurorului este Beth Wilkinson, iar expertii au declarat publicatiei americane ca angajarea ei “da un semnal foarte puternic in ceea ce priveste intentia Comisiei de a aduce gigantul internetului in justitie”.
 
Potrivit autorilor materialului, ingrijorarea cea mai mare a guvernului legata de Google este aceea ca “a manipulat rezultatele cautarilor, asigurandu-se ca rivalii sau produsele companiilor concurente nu apar in topul paginii de cautare”.
 
“Problema principala pe care autoritatile o subliniaza este aceea ca Google abuzeaza de puterea sa pe piata cautarilor pe internet. Google controleaza doua treimi din piata din SUA, potrivit datelor comScore. Motorul Bing, de la Microsoft, are 15% din piata, in timp ce Yahoo! aduna doar 14%”, sustin jurnalistii de la NYT.
 
Jurnalistii americani considera ca procesul va fi asemanator celui intentat de guvern companiei Microsoft, in anii ’90. Cazul “a transformat industria IT, lovind in cea mai puternica companie la acea data si permitand altor companii, ca Google, sa se ridice. Acum, Google are aceeasi putere pe care o avea Microsoft atunci si se afla sub aceeasi amenintare”, mai scrie NYT.
 
La jumatatea anului trecut, Google anunta ca a primit o citatie din partea Comisiei, legata de o investigatie antitrust impotriva sa. Autoritatile din statul american Texas au lansat o ancheta impotriva companiei Google, inca din 2010, pentru a afla daca nu cumva ordinea rezultatelor obtinute pe site-ul de cautare nu este manipulata.
 
Trei site-uri reclamau atunci ca apar prea tarziu in cautarile pe Google - Foundem, SourceTool si myTriggers. Potrivit Google, cele trei site-uri au aceiasi avocati ca si Microsoft, iar compania Foundem este finantata de o companie care are legaturi cu Microsoft.
 
Comisia Europeana a lansat, de asemenea, in februarie anul trecut, o ancheta preliminara privind presupuse abuzuri comise de Google, dupa reclamatii facute de trei companii, intre care Foundem.
 
In Statele Unite, Google a fost anchetata de mai multe ori pentru practici anticoncurentiale, dar nu a fost condamnata niciodata. Google a explicat ca rezultatele motorului de cautare sunt ordonate strict in functie de cuvintele cautate, fara a fi favorizat un site sau altul.

Friday, April 27, 2012

După ce vei vedea fotografia, câinele acesta nu ţi se va mai părea atât de drăguţ


După ce vei vedea fotografia, câinele acesta nu ţi se va mai părea atât de drăguţ


Îngrijirea unui animal de companie necesită multă răbdare şi timp liber. Mai ales că unele patrupede adoră, pur şi simplu, să facă ravagii în casă şi trebuie să fie supravegheate aproape non-stop.

Este şi cazul câinelui din imaginea următoare. Cu toate că a fost lăsat într-un ţarc improvizat în bucătărie unde, teoretic, nu ar fi avut cum să distrugă nimic, patrupedul s-a întrecut pe el şi a reuşit totuşi să o comită şi de data aceasta.

Nu putem totuşi să nu ne întrebăm: cum ar fi arătat casa stăpânilor îcazulîn care căţelul ar fi fost lăsat singur în sufragerie? 




Reintalnirea emotionanta dintre un caine si stapanul sau, un soldat plecat 9 luni pe front


Reintalnirea emotionanta dintre un caine si stapanul sau, un soldat plecat 9 luni pe front




Poate ca un caine nu stie sa spuna "bine ai venit acasa" in engleza, dar gesturile sale arata cat de mult i-a lipsit stapanul sau, plecat in Afganistan.
Poreclit "Thunderpaws" - "Labute de fulger" intr-o traducere aproximativa, catelul din rasa Marele Danez a transformat reuniunea cu stapanul sau intr-un viral pe internet.


Cele 9 luni in care cei doi au stat despartiti au contat enorm la revedere. Gigantul, care n-are voie sa sara in mod normal, tinand cont de dimensiunile sale, se ridica pe doua picioare, il imbratiseaza si il pupa pe soldatul american. 

Acestea ar putea fi printre ultimele imagini cu o lume pe cale de disparitie


Acestea ar putea fi printre ultimele imagini cu o lume pe cale de disparitie



Un trib din Brazilia, cu o cultura unica in lume, ar putea sa dispara pentru totdeauna. De succesul unei campanii internationale care militeaza pentru drepturile lor depinde supravietuirea acestor oameni.

ribul Awa locuiteste in jungle din Brazilia si este catalogat drept “tribul cel mai amenintat cu disparitia din intreaga lume”.
Membrii sai sunt vanatori si culegatori. Padurile in care locuiesc, desi sunt zone protejate de lege, sunt defrisate ilegal si oamenii nu au alta sansa: ori mor, ori se muta, avertizeaza grupare Survival International, care conduce campania.
Potrivit acestei organizatii, in intreaga lume exista 150 de milioane de oameni care traiesc in triburi, iar multe dintre acestea sunt in pericol de disparitie. Cea mai complicata situatie este cea a triburilor care refuza contactul cu civilizatia moderna, ca sa evite distrugerea modului lor de viata, dar si bolile impotriva carora ei nu au imunitate.
Primul contact cu Awa a avut loc in anul 1973. In prezent, aproximativ 360 de oameni traiesc in asezari semi-permanente, intr-o zona protejata, dar mai exista alti 100 de membri ai tribului care au decis sa stea complet izolati de civilizatie.

Desi legea le apara modul de viata, padurea lor este defrisata ilegal, iar acest lucru ii condamna practic la moarte. Awa depind in totalitate de padure, pentru a supravietui. De acolo isi procura hrana (nuci, fructe acai si vanat), dar si leacuri pentru boli si materie prima pentru locuinte.

Mai multe vedete s-au alaturat acestei campanii umanitare, printre care si actorul Colin Firth.




A fost aleasa Miss Republica Dominicana. A pierdut coroana din cauza unei minciuni banale


A fost aleasa Miss Republica Dominicana. A pierdut coroana din cauza unei minciuni banale



A fost incoronata ca fiind cea mai frumoasa femeie din Republica Dominicana. Din nefericire insa, coroana nu a stat la ea decat cateva zile. Organizatorii au descoperit ca bruneta a mintit in privinta unui aspect important.
Pe data de 17 aprilie, Carlina Duran era in culmea fericirii pentru ca primise titlul de cea mai frumoasa femeie din Republica Dominicana.
Organizatorii au aflat ca tanara de 25 de ani s-a casatorit in 2009, iar la inscriere a declarat ca este singura.  Acesteia i-a fost retras titlul de Miss Republica Dominicana deoarece situatia ei contravine regulilor concursurilor de miss.
Coroana i-a revenit concurentei de pe locul doi, Dulcita Lieggi Francisco, in varsta de 24 de ani.

Detaliul din aceasta imagine a bagat o diva in depresie. Cantareata care se "scurge" peste pantaloni


Detaliul din aceasta imagine a bagat o diva in depresie. Cantareata care se "scurge" peste pantaloni



Arata foarte bine pentru varsta de 42 de ani, nimic de zis! Insa e timpul sa renunte la bluzitele care nu-i acopera talia. Este una dintre cele mai frumoase si mai dorite femei din lume, dar nu mai are abdomenul de altadata.
Jennifer Lopez avea in urma cu cativa ani un abdomen de invidiat - tonifiat si lucrat. Zilele de glorie au apus insa. Acum, o singura miscare gresita declanseaza dezastrul. Iar rezultatul, imortalizat de paparazzi, e suficient sa o bage in depresie.
Fanii cantaretei au rasuflat insa fericiti: posteriorul marca J-Lo este intact si subliniat perfect de pantalonii aurii.

Cati megabytes are creierul tau? Daca ar fi un telefon ca el, n-ai vrea sa-l cumperi


Cati megabytes are creierul tau? Daca ar fi un telefon ca el, n-ai vrea sa-l cumperi

Comparat cu un harddisk, creierul o capacitate de stocare impresionanta, iar viteza de operare ar lasa mult de dorit.





Relatiile tensionate dintre Coreea de Sud si Coreea de Nord au generat o discutie interesanta pe marginea capacitatii de stocare a creierului uman. Presa de stat nord-coreeana a afirat ca presedintele statului vecin, Lee Myung-bak, ar avea "mai putin de 2MB de cunostinte". Povestea i-a facut pe jurnalistii de la slate.com sa se intrebe care e capacitatea de stocare a creierului uman.
Un calcul simplist facut cei arata ca un om are, de regula, intre 10 si 100 de terabytes. Asta inseamna intre 10 000 GB si 1 milion de GB. Insa unii indivizi mai dotati de natura ar avea creiere cu o capacitate de pana la 2,5 petabytes, adica 2 500 de tera. Si, desigur, cei mai putini norocosi ar trebui sa se multumeasca cu un singur tera de spatiu, echivalentul a putin peste 1 000 de GB. In prezent, in Romania, un HDD extern bun de 1 tera se vinde la aproximativ 400 RON.

Cum a fost facut calculul? In primul rand ne gandim ca creierul unui om are cam 100 miliarde de neuroni, iar fiecare dintre acestia poate face in jur de o mie de conexiuni pentru stocarea informatiei. Inmultind cele doua numere ajungem la 100 tera. Sa estimezi cat la suta din creier este ocupat cu informatie si cat la suta e liber, e o treaba mult mai complicata decat in cazul calculatoarelor. 
In ceea ce priveste frecventa la care opereaza creierul, din nou, lucrurile devin greu de estimat. Fiecare neuron are o frecventa de un kilohertz, adica e de un milion de ori mai incet decat un gigahertz, cat are un smartphone destul de bun.
Putem spune, deci, ca creierul este o masina puternica facuta din procesoare incete. De aceea calculatoarele reusesc sa se descurce mai bine decat noi atunci cand au de indeplinit sarcini specializate.

"Comoara" de care depinde America. Datele incredibile despre a treia resursa de petrol a lumii


"Comoara" de care depinde America. Datele incredibile despre a treia resursa de petrol a lumii

Statele Unite importa mai mult petrol din Canada decat din oricare alt stat. Si asta pentru ca aici se gaseste a treia mare sursa de petrol a lumii.



Cei de la Business Insider au investigat la inceputul saptamanii aceste zone petrolifere. Potrivit publicatiei americane, odata cu cresterea cotatiei titeiului, controversatele zone au devenit si mai dezvoltate, in ciuda estimarilor analistilor cu privire la riscurile de mediu.
Iata 9 lucruri fascinante despre "comoara" Canadei.
1. Din cele 175 de miliarde de barili de petrol care pot fi obtinuti, 170 provin din regiunea Alberta.
2. Dezvoltarea zonelor petroliefere din Canada va genera anual aproximativ 84 de miliarde de dolari, suficient cat sa hraneasca 90% din gospodariile din Canada.
3. Canada asigura 25% din importurile de titei ale Statelor Unite, dublu fata de cele ale Arabiei Saudite.
4. Zonele petrolifere se intind pe 54.826 de mile patrate, o suprafata mai mare decat Anglia si aproape cat suprafata statului Florida.
5. O recenta exploatare petrolifera din regiunea Alberta a excavadat mai mult pamant decat a fost nevoie pentru construirea Marii Piramide a lui Keops, Marelui Zid Chinezesc, Canalului Suez si a celor mai mari 10 baraje ale lumii.
6. Operatiunile de exploatare petrolifera produc anual 349 de milioane de metri cubi de apa – de doua ori mai mult decat cantitatea de apa folosita in orasul Calgary.
7. Suprafata totala a lacurilor create de extractia petrolului este mai mare chiar decat orasul Vancouver.
8. Productia unui baril de gudron de petrol emite de trei ori mai multe gaze cu efect de sera decat producerea unui baril conventional de petrol.
9. Exploatarea zonelor petrolifere din diverse colturi ale lumii s-a majorat cu 225% in ultimii 10 ani.

Saturday, April 21, 2012

Chernobyl


Se implinesc 26 de ani de la catastrofa care a distrus milioane de vieti. Cum arata acum Cernobilul, locul in care nimeni nu se intoarce


In urma cu 26 de ani avea 50.000 de locuitori. Acum mai are cel mult 500, majoritatea cercetatori sau muncitori care lucreaza la securizarea sarcofagului nuclear. In urma cu 3 ani, fotograful elvetian Timm Suess a avut ocazia sa ajunga in Pripiat, orasul care, alturi de locuitorii sai, a fost principala victima a dezastrului de la Cernobil.



In mai putin de o saptamana, se implinesc 26 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobil. Orasul Pripiat pune, in continuare in pericol viata celor care au curajul sa ajunga acolo, din cauza nivelului ridicat de radiatii.
 
Catalogat drept cel mai grav din istorie, accidentul nuclear de la Cernobil a distrus vietile a milioane de oameni. La acest lucru a contribuit si lipsa de reactie a autoritatilor care au ascuns timp de mai multe zile cumplitul dezastru.
 
In ceea ce priveste victimele, parerile sunt impartite. In timp ce ONU nu recunoaste decat 31 de decese si 4.000 de persoane afectate de radiatii, autoritatile ucrainiene sustin ca peste 5 milioane de oameni au suferit de pe urma catastrofei.
 
Centrala Atomoelectrica Cernobil se afla la 18 kilometri de orasul Cernobil si la mica apropiere de orasul ucrainianPripiat. Pe 26 aprilie 1986, ora 1:23:58 AM, reactorul numarul 4 de la Cernobil sare in aer. Motivul: o combinatie fatala intre un test nereusit si o echipa de specialisti fara experienta. Autoritatile vremii au tinut totul secret si abia la 36 de ore de la accident a inceput evacuarea populatiei.
 
Pentru ca inca mai prezinta un pericol pentru viata oamenilor, dar si pentru mediu, autoritatile de la Kiev, impreuna cu cele europene, vor incepe, fix pe 26 aprilie, asamblarea unui nou sarcofag la centrala Cernobil, menit sa reduca amenintarea radioactivitatii. Noul sarcofag va avea o inaltime de 108 metri, va cantari 20.000 de tone si va costa 1,5 miliarde de euro.





Save Venice - Sauver Venise - Bewaar venice - Salvati Venetia


Unul dintre cele mai vizitate orase din lume dispare. Planul de 7 miliarde de dolari care l-ar putea salva


Venetia a fost in mod regulat inundata de maree. Acest lucru s-a intamplat timp de secole, insa problema s-ar putea agrava, potrivit unor studii recente, citate de Business Insider.

Orasul italian continua sa se scufunde cu aproximativ 0,8 inch in fiecare an, arata studiile. In ultimul secol, Venetia s-a scufundat cu 11 inch. Strazile s-au ingustat, iar anumite parti ale orasului au fost pur si simplu inundate. Lucrul si mai rau scos la iveala de cercetatorii din Italia este ca Venetia se inclina, mai nou, in partea de est.

Autoritatile din Peninsula cauta solutii cu privire la aceasta problema. In iulie 2011, guvernantii orasului propuneau hotelierilor sa introduca o taxa pentru vizitatori, in incercarea disperata de a strange fonduri pentru a salva una din cele mai cunoscute simboluri ale Italiei.

Publicatia britanica The Telegraph relata in vara anului trecut cum turistii care se cazeaza in hoteluri de cinci stele sa scoata din buzunar 4,5 euro de persoana pe noapte, de la sfarsitul lunii august, in timp ce vizitatorii care aleg unitati turistice mai putin pretentioase sa plateasca o suma in functie de un esalon venetian de taxe si impozite.

Salvarea Venetiei de cresterea nivelului Marii Adriatice ar putea consta intr-o masinarie ceva mai complicata, in valoare de cateva miliarde de dolari. Aceasta ar fi construita special pentru a lupta cu fortele naturii si ar putea fi finalizata chiar in 2013.

Venetia lucreaza la un plan de lupta contra Marii Inundatii inca din 1966, noteaza Business Insider. Din cauza cresterii nivelului marii, aproximativ 5.000 de oameni s-au mutat din oras, iar lucrari de arta si cladiri importante au suferit pierderi in valoare de sase miliarde de dolari.

Cel mai mare proiect public, realizat in acest sens, a fost aprobat de premierul Silvio Berlusconi, in 2003. ProiectulMOSE (Modulo Sperimentale Elettromeccanico' and an allusion to the Old Testament story of Moses) presupune construirea a 78 de porti de-a lungul celor trei golfuri de-a lungul lagunei. Constructia MOSE ar crea 3.000 de locuri de munca.

Cea mai mare dintre cele 78 de porti va avea 28 de metri lungi, 19,8 metri inaltime si 4,5 metri grosime. Fiecare poarta va cantari in jur de 250-300 de tone.

Portile construite vor putea suporta o crestere a nivelului marii de aproximativ 10 inch. Proiectul MOSE a costat deja statul italian sapte miliarde de dolari, iar mentenanta sa mai necesita anual 11,5 milioane de dolari. Costurile initiale ale proiectului se ridicau la 4,5 miliarde de dolari.

Exista insa si politicieni, activisti si cercetatori care se impotrivesc proiectului MOSE. Tocmai aceste proteste amana realizarea constructiei pana anul viitor, scrie Business Insider. Potrivit celor care se opun, planul va dauna mediului inconjurator, iar sistemul va fi destul de dificil de mentinut. Guvernul italian este acuzat ca nu a luat in calcul si alte alternative.

Laguna Venetiei masoara 212 mile patrate si este cea mai mare din vestul Marii Mediterane. Principala temere vizavi de proiectul MOSE consta in transformarea lagunei intr-un lac, lucru care ar putea dauna ecosistemului.

Laguna atrage anual, in special in anotimpul racoros, mii de pasari si vietuitoare acvatice, care migreaza aici.




















Thursday, April 19, 2012

Ultrasunetele tratează cancerul de prostată fără efecte secundare



Oamenii de ştiinţă au identificat un nou tratament eficient împotriva cancerului de prostată: unde sonore care distrug celulele tumorilor.
Acurateţea acestui remediu sugerează că ultrasunetele ar putea deveni o alternativă la tramentele tradiţionale, deoarece prezintă mult mai puţine efecte secundare.
Studiul efectuat în Marea Britanie este primul în care a fost folosit tratamentul experimental intitulat HIFU (high-intensity focused ultrasound). Acesta poate fi folosit împotriva tumorilor ce măsoară doar câţiva milimetri în diametru.
În testul efectuat, 95% dintre pacienţii trataţi cu ultrasunete erau vindecaţi de cancer la un an de la tratament.
Ultrasunetele fac ca ţesutul să vibreze şi să se încălzează, distrugând celulele din zona ţintită. Tratamentul este aplicat în spital, sub anestezie generală, iar pacienţii se pot întoarce acasă în maxim 24 de ore.
Rezultatele au arătat că la 12 luni de la tratament, niciunul dintre cei 41 de bărbaţi trataţi în cadrul studiului efectuat la University College London nu suferea de incontinenţă, un efect secundar tipic tratamentelor contra cancerului de prostată.

Mersul pe jos – tratament împotriva depresiei



Plimbările în ritm alert pot avea un efect bun asupra persoanelor ce suferă de depresie, arată un studiu realizat de cercetătorii scoţieni.
Alte studii au demonstrat deja că exerciţiul fizic este benefic persoanelor deprimate, motiv pentru care este adesea prescris de medici în cadrul tratamentului depresiei.
Noul studiu, însă, realizat la Universitatea Stirling, a urmărit să afle decă şi una dintre cele mai simple şi mai puţin extenuante forme de exerciţiu - mersul pe jos - poate avea efect.
Analizând 8 studii precedente, ce implicau, în total, 341 pacienţi, cercetătorii au ajuns la concluzia că plimbările pe jos au o influenţă semnificativă asupra stării persoanelor deprimate, având un efect similar cu cel al unor forme mai intense de exerciţiu fizic.
În opinia lor, rezultatele sunt importante deoarece mersul pe jos este o activitate ce poate fi întreprinsă cu uşurinţă de aproape oricine, se realizează cu costuri mici sau gratis şi este uşor de incorporat în viaţa de zi cu zi.
Totuşi, au adăugat ei, e nevoie de mai multe cercetări pentru a clarifica, de pildă, cât de lungi trebuie să fie plimbările, în ce ritm ar trebui făcute şi dacă este mai avantajos ca ele să fie făcute în aer liber sau în interior.