Saturday, July 20, 2013

8 trucuri pentru un somn linistit vara


Ti se intampla sa nu te poti odihni noaptea din cauza caldurii sufocante? Iata ce te poate ajuta sa ai un somn linistit:

Asternuturi din bumbac
Daca pana acum iti alegeai lenjeria de pat in functie de design , acum trebuie sa o alegi exclusiv in functie de materialul din care este facut! Acest material permite circulatia aerului in timpul noptii si nu te mai trezesti transpirata din ora in ora.
Dormi cat mai aproape de sol
Daca poti, muta-ti culcusul de vara pe o saltea, direct pe parchet, unde aerul este mai rece decat in pat. Regula este urmatoarea: aerul rece este mai greu si ramane jos iar cel cald este mai usor si urca sus!
Inlocuieste patul cu un hamac
Este o miscare destul de curajoasa, poate mai putin comoda decat salteaua, insa asa esti inconjurata de aer din toate directiile si atunci cand te mai trezesti din somn te mai legeni putin.
Dus rece inainte de somn
Seteaza cat de rece poti suporta apa la dus si racoreste-te inainte sa te bagi in pat. O sa te simti curata si racorita si o sa adormi linistita.
Dormi singura
Esti single? Perfect, deoarece este indicat sa dormi singura vara, in timpul caldurilor, pentru a reduce temperatura corporala. Intinde-te pe toata salteaua, cu mainile si picioarele intinse, pentru a te racori.
Bea un pahar de apa inainte sa te bagi in pat
Evita desidratarea excesiva din timpul noptii, dar ai grija sa nu bei mai multa apa. Somn linistit nu este acela cand te trezesti regulat in timpul noptii sa mergi la baie.
Gateste mai putin
Toata ziua esti plecata pe cine-stie-unde (job, shopping, terasa), iar seara gatesti pentru a doua zi. Oricat ai lasa geamul deschis si hota pornita, tot se va incalzi atmosfera din casa. Spune DA salatelor, pe toata perioada verii!
Racoare instant, pentru un somn mai linistit
Daca simti nevoia sa te racoresti imediat, pune o compresa cu gheata in locurile in care simti pulsul: incheietura mainii, pe gat, glezne, coapsa interioara.

No comments:

Post a Comment