Monday, July 8, 2013

5 alimente care te scapa de stres


Stresul este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta societatea actuala. Din fericire, exista solutii pentru a reduce efectele stresului – yoga si dansul, meditatia si miscarea in aer liber, precum si cateva alimente. Iata 5 dintre ele:
Portocalele
Nu sunt doar o gustare sanatoasa si delicioasa, ci sunt foarte bogate si in vitamina C. S-a descoperit faptul ca vitamina C reduce stresul, iar tensiunea arteriala revine la valorile normale dupa un moment mai tensionat al zilei. Solutia: o portocala mancata pe indelete, sau un pahar de suc de portocale. In acest ultim caz nu uita sa adaugi si pulpa fructului.
Afinele
Aceste fructe sunt printre cele mai bogate surse de antioxidanti. Doza crescuta de vitamina C face ca, la nivelul creierului efectele sa fie de trei ori mai puternice decat cele ale unei cesti de cafea.
Sparanghelul
Este leguma pe care trebuie s ao mananci dupa o intalnire, dupa o sedinta sau dupa un alt eveniment stresant. Acesta este bogat in acid folic si ajuta la stimularea starii pozitive de spirit si induce o stare de calm.
Avocado
Stresul este unmare consumator de potasiu. acest mineral nu se poate stoca si trebuie adus prin alimentatie. O sursa excelenta este avocado care vine la pachet cu grasimile nesaturate care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la indepartarea stresului.
Carnea de curcan
Serotonina si melatonina, responsabile pentru reglementarea starii de spirit si de sanatate, se gasesc in carnea de curcan. Aceasta face ca aceast tip de carne sa fie ideal in perioadele tensionate, cu atat mai mult cu cat ofera raportul ideal de proteine – cardohidrati, organismul simtindu-se plin de energie.

No comments:

Post a Comment