Wednesday, June 20, 2012

Obiectul misterios fotografiat de Google langa o baza militara americana


Satelitii Google Earth au fotografiat un obiect zburator misterios in baza aeriana a unei companii care produce armament, tehnologie de zbor avansata si sisteme de securitate pentru SUA.
Ciudatul obiect zburator, care pare acoperit cu un invelis de plastic, a fost fotografiat in data de 4 decembrie 2011, intr-un sediu Lockheed Martin’s Skunk Works, in Palmdale, California.
Imaginea nu a fost facuta insa publica decat saptamana trecuta, atunci cand a aparut pe blogul lui George Kaplan - care se autodescrie drept analist pe probleme de securitate.
Obiectul zburator este parcat langa un F-16, langa Plant 42, o baza aeriana top-secreta a U.S. Air Force. Este in forma de V si, potrivit presei straine, este o drona de 18,28 metri (dimensiune aproximativa calculata in comparatie cu F-16, care masoara 15,24 metri).
Ca misterul sa se adanceasca si mai mult, drona pare sa semene destul de bine cu proiectul secret al Lockheed RQ-170 Sentinel.
RQ-170 a fost vazut prima data in 2007, in Kandahar, Afganistan. Doi ani mai tarziu, in 2009, reprezentanti ai U.S. Air Force au declarat ca lucreaza cu un numar mic de drone Sentinel pentru misiuni de "recunoastere si supraveghere".
Coincidenta sau nu, in data de 4 decembrie 2011, atunci cand a fost facuta fotografia, autoritatile iraniene au capturat o drona americana Sentinel, prabusita langa granita cu Afganistanul, pornind un adevarat scandal diplomatic.
Oficialii iranieni au dezvaluit sa drona prabusita a fost trimisa in Palmdale, California.
Jurnalistul specializat in probleme de aviatie, David Cenciotti, a facut legatura intre evenimentul de la granita iraniano-afganistana si poza facuta de satelitii Google Earth.
"Cred ca este o Sentinel. Una defecta", a concluzionat acesta.
Concluziile acestuia par insa lipsite de logica, din moment ce in 13 decembrie, SUA inca nu isi recuperase drona prabusita.

No comments:

Post a Comment