Wednesday, May 9, 2012

Teoria surpriza despre identitatea celui mai temut criminal britanic. Cine era Jack Spintecatorul


Teoria surpriza despre identitatea celui mai temut criminal britanic. Cine era Jack Spintecatorul



O noua teorie, lansata recent in randul criminalistilor britanici, reprezinta o adevarata lovitura de teatru in ceea ce priveste identitatea celui mai temut asasin in serie, care a terorizat Londra secolului al XIX-lea.
O carte scrisa de un fost procuror, John Morris,vine cu ipoteza ca asasinul care omora prostituate, poreclit  “Jack Spintecatorul”, era de fapt o femeie.
Ar fi vorba de Lizzie Williams, sotia medicului Sir John Williams, considerat la randul sau unul dintre suspecti.
Autorul cartii, intitulata “Jack Spintecatorul: mana unei femei”, sustine ca exista foarte multe dovezi ca temutul criminal era o femeie, dar toate au fost ingorate de autoritati, pentru simplul motiv ca acestea cautau un barbat.
Victimele, desi erau prostituate, nu au fost agresate sexual, iar in unele cazuri, obiectele lor personale erau asezate ordonat, langa cadavre.
Mai mult, asasinul le mutila pentru a le scoate organele de reproducere, insa acest lucru nu avea legatura cu sexualitatea, ci cu fertilitatea.
Lizzie, femeia banuita ca a savarsit aceste crime pline de cruzime, ar fi fost obsedata de faptul ca nu putea avea copii. De aceea scoatea uterul victimelor sale, sustine Morris.
Crimele care au ingrozit Londra anului 1888 au avut loc pe parcursul a zece saptamani, asasinul ucigand cinci femei, toate prostituate in cartierul rau famat East End.
Trei dintre acestea au fost mutilate, uterul lor fiind scos, ca intr-un gest nebunesc de razbunare impotriva femeilor care ar fi putut avea copii.
Morris are si alte dovezi pentru teoria sa: langa doua dintre cadavre au fost gasite obiecte specifice hainelor femeiesti, dar care nu apartineau victimelor.
Ultima dintre prostituatele ucise, Mary Kelly, ar fi avut o aventura cu sotul criminalei, un medic londonez care facea si avorturi la cerere.
Iata inca un argument in favoarea ideii de rezbunare impotriva acestor femei, care probabil refuzau sa devina mame, din cauza meseriei pe care o practicau. Decizia lor era inadmisibila pentru tanara Lizzie, care isi dorea copii, dar nu ii putea avea.
La scurt timp dupa comiterea crimelor, sotia medicului a avut o depresie puternica. Nu a fost niciodata interogata de politie si a murit de cancer, in anul 1912, scrie Daily Mail.
Mai multi barbati au fost considerati suspecti in cazul acestor asasinate. Robert Mann, printul Albert Victor, care isi pierduse mintile din cauza sifilisului, Montague John Druitt si doctorul Thomas Neill Cream, specializat in avorturi, care a si fost spanzurat pentru cateva crime comise.
In ultimii ani, criminalistii care analizeaza acest caz misterios au considerat ca si sotul lui Lizzie, medicul John Williams, poate fi considerat suspect.

No comments:

Post a Comment